Съпруги на военнослужещи - 18

• 68 041
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде в Европа...
Боже, момичета,  засрамихте ме. Какви грижи са ви на главата,  пък аз съм взела за една закъсняла декларация да се ядосвам..
Съжалявам, че не мога да помогна със съвети, не съм се сблъсквала ни с гледане на възрастен човек, ни с второ дете. Знам какво е единствено да си силен и определено не искам, защото силата обикновено се проявява при решаване на пб...

# 166
  • Пловдив
Боже, момичета,  засрамихте ме. Какви грижи са ви на главата,  пък аз съм взела за една закъсняла декларация да се ядосвам..

О, на тази тема паля от раз ... че и аз какви съм ги сърбала. Като си представя, че догодина трябва да сменям паспорта на девойката, треска ме тресе.

# 167
Боже, момичета,  засрамихте ме. Какви грижи са ви на главата,  пък аз съм взела за една закъсняла декларация да се ядосвам..

О, на тази тема паля от раз ... че и аз какви съм ги сърбала. Като си представя, че догодина трябва да сменям паспорта на девойката, треска ме тресе.
Няма от какво да те е срам, AIR. Нали за това сме се събрали тук-и за хубаво, и за лошо. Няма да се мерим сега на кого грижите му са по-големи  Laughing
Много лошо ни е измислено законодателството, поне според мен, по отношение на бивши съпрузи и деца. Дълга и много неприятна тема.  AIR, важното е, че ще получиш документа, който ти е нужен.

# 168
  • София
Ето ме и мен. Simple Smile
Потръстичих до обяд. Отново леко и приятно. Е, на пациентите може и да не им е било чаааак пък толкова приятно WinkЗа мен работната седмица приключи.
Мисля какво да напиша относно въпросите, които ви вълнуват.
ДУНДИ, миличка Hug Ти не веднаж си показвала, че си разумна и силна. Помисли само: Виждаш, че сам не може да се справя. Ти не можеш да зарежеш детето си, дома и работата си и да му се посветиш 24 часа в денонощието. Тези домове са създадени за хора. Какво толкова страшно има в това да е там? Нима е страшно, че водим децата си в детската градина? Подсигурено е лекарско наблюдение, редовен прием на лекарствата, храна, топлина и най-вече това, което липсва на всеки възрастен човек-компанията и контакта с наборите. Има да си разправят случки от войниклъка, ергенските години, бивали и небивали любовни истории Wink. Може би ще кажеш, че съм подсилила розовите краски. А я си представи другата картина: Болен, немощен, не си пие редовно лекарствата, по цял ден самотен, тъжен. Е това живот ли е? Съвсем не съм искала да сгъстявам тоновете, но картината е доста мрачна. Не се терзай, не се измъчвай. Вариантът гледане в такъв дом е далеч по-добър, от другото. Крайно време е младото поколение да си промени мисленето. Защо ще ти се къса сърцето? Та ти не го пращаш на заточение. Това, което се прави е за негово добро. Нали пишеш, че домът е до Пловдив. Значи, че няма да има проблем, при всеки удобен случай да отивате и да го виждате. Вече няколко мои познати уредиха родителите си, или баби и дядовци в такива домове. Фрапантен е случаят на едно бабе, дето толкова беше изпаднало, че не знаеше на кой свят се намира, а за лекарствата изобщо не се сещаше. Внучката ѝ я даде в дом, след много умуване и терзания. Там живее вече няколко години. Пие си редовно лекарствата, възвърна се паметта ѝ, позаглади косъм и сама казва, че сега живее втори живот. Ако я бяха оставили вкъщи, до сега много панихиди да са ѝ отслужили... Разумна си, повярвай, че това е правилното решение. Подкрепям те Hug  spoko

Отивам да приготвя нещо за вечеря. Ще се правя на Манчев и Шишков cook cook и после пак при вас. Simple Smile

# 169
Добро утро!
Понеже гледам, че кафето не е сервирано..........заповядайте

и нека денят ви е страхотен!
Дунди, браво на момичетата!
Сад Уоман, на теб Честито!
Flo 51, кажи какво вкусно сготви снощи...............дай идея.............

Да попитам, утре някой ще се включи ли в кампанията "Да изчистим България"?

# 170
И така да се върна на въпросите на Сад. Към всичко написано от Албена ( в предишната тема обсъждахме, че всъщност вторите са по- ревниви) да добавя, че нашия батко много искаше да има братче.(Интересното е, че сега и номер 2 на тази възраст иска да е батко, явно децата имат нужда да се грижат за някого.) Много се зарадва и много ми е помагал, особено в първите години. Много пъти баща му вечер заспива, аз влизам в банята, а баткото стои до леглото и го варди (нищо че имахме бейбифон) докато не изляза. Културният ни живот е бил възможен благодарение на батко му. И сега го прави,  но вече не така ентусиазирано и с готовност. Преди две седмици като го гледа болен не пожела да си отмени фитнеса с три часа докато аз се върна, а си отиде и го остави сам за час и половина, защото "нищо няма да му стане "....В грижите покрай малкия може да не съм му била отдадена на 100%, но пък си останах три години у дома и той не ходи на занималня, ядеше домашна храна,беше удобно да го водя на Британика и имаше достатъчно време да се подготвя за училище , както и да спи и да играе. Така че второто майчинство всъщност ми даде много време да си общувам и с първото дете. Много хубави години у дома с децата ми...Убедена съм, че и при теб ще е така, ще видиш колко е хубаво с две деца и какви умилителни моменти има между тях....разбира се , не се заблуждавай , че грижите са двойни с две деца- те са петторни Laughing. И там някъде в ежедневиието да не забравиш за себе си, за таткото...

Дунди, браво на девойката ! Аз покрай шоуто на Слави гледам хоровете в петък и съм много приятно изненадана. Хубаво е , че има млади хора да се занимават с това в днешно време когато младото поколение има съвсем други интереси....или даже май няма никакви.

Ще трябва да оставим за летния период малкия при майка ми и малко ми е кофти раздялата с него. Знам, че бабин дом е най-хубавата грижа (и каква щастливка съм, че имам на кого да го оставя, защото на работа колеги са в чуденка как да си отглеждат децата 3,5 месеца), но той ми е един обичащ такъв, постоянно ми напомня колко много ще му липсвам...

Аз не участвам в тази кампания за почистването.

# 171
Добро утро! Вили, благодаря за кафенцето!
Много ви благодаря за споделения опит, Албенка и Кати! Ще се върна назад и ще прочета какво сте си говорили преди по тази тема. Сигурна съм, че ще се справим, само дано всичко с бебето да е наред.
Кати, и моето момченце вече е при баба и дядо и не се очертава да го видя до края на юли. Много, много е дълъг пътя и няма да можем да отидем преди това /особено сега/, а и не искам и него да търкалям 8-9 часа по влакове без нужда. Кривичко ми е, липсва ми, но знам, че е в добри ръце и ще се забавлява много. Като дойде време за море, ще си го вземем и като свърши почивката пак ще го оставим, докато стане време за училище.
Дунди, поздравления за талантливото ти момиче!
Аз в кампанията "Да изчистим България" едва ли ще се включа, но в другата кампания "Да изчистим дома си" със сигурност ще взема дейно участие.  Laughing Навсякъде ръчички иска....

# 172
  • на правилното място, в точното време
Хоп, троп, да се запиша тук, че не ми излизате в отговорите и онзи ден, Цвете ме светна, че има нова тема.  Първо да пусна един линк, с който много се забавлявах.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=924919.new#new

Бг-мамма трябва да се употребява с мярка.

Поздравления на сад-уоман, за предстоящото събитие. Ще се включа набързо, моите деца са с 15 години разлика. Баткото знаеше от години, че искаме друго дете, когато стана  факт бременнността, започна да нервничи, за ревност не съм разбрала, но той е такъв спокоен и трудно изразява чувства. Мърмореше си сам в стаята, а аз ходех и слухтях, да чуя какви са му терзанията. Та тогава го чух, че се притеснява, че новото бебе ще му промени статуса и той ще остане на втори план, което е съвсем нормална реакция и чувство. Поговорихме с него и всъщност основното, което искахме да знае, да остане в съзнанието му е, че каквито и грижи и внимание да има по новото бебе, той има преднина едни 15 години с нас, които никой не може да му ги отнеме. Да ти кажа, след този разговор видимо се промени. Успокои се и никога не е приемал сестра си като бреме или заплаха. Аз лично винаги съм била против големите деца да са част от отглеждането на малките.Не разбира се да ти се наложи да излезнеш и да търсиш вариант на кой да оставиш бебето или малкото дете, при положение, че има разумен човек, който може да поиграе с него или просто да го наглежда. И то не често, че да се превърне в регулярна част от деня му.  Смятам, ме решението да имаме второ дете е наше с мъжа ми и следователно сме били наясно с това, как ще се промени живота ни , с всички последващи задължения и отговорности.  Сина ни има правото да си изживее детството. Живота е пред него и когато реши осъзнато да има дете, тогава да си обгрижва решението. Но смятам, че ще намериш вярното решение и ще му покажеш,чу появата на новия член няма да промени неговото място. Сега след почти 10 години, отношението им един към друг е такова, за каквото не съм мечтала. Търсят се и двамата. Дребната реве за батко си. Той като си дойде й се посвещава изцяло. Даже с такова търпение я дарява, че чак на мен ми се струвв прекалено. Много се надявам, като дойде каката, да не ги раздели и отчужди.
dundi73 Hug, темата ми е много болезнена и ти изпращам много силна прегръдка! Ако прецениш, че с нещо мога да съм ти от помощ, насреща съм.  Peace

Набързо се отчитам и се метлосвам. Уча за държавен изпит, отказах се от дипломната работа. И май , като слушам отзиви, е било по-добро решение. Дано . На 9 и 17 съм на изпит и приключвам, надявам се  Praynig Ще мина да почерпя, софиянки и на живо може да им се случи  Mr. Green
 На всички неспоменати   Hug Heart Eyes. Ще ви чета след 17. Обещавам. Peace

# 173
  • Варна
Здравейте и от мен.Вили благодаря за кафето.Сад-уоман честито пожелавам ти лека и безпроблемна бременност.Относно ревноста аз бях помолила за съвет ако не се лъжа.Моите деца имат по малка разлика 5,5.При нас незнам дали беше ревност,но баткото се беше озлобил към мен и изобщо не ме слушаше,но към нея беше много внимателен и даже и сега като я чуе да плаче и отива в другата стая.С много рзговори и повече внимание когато имам възможност нещата се нормализираха,и едно много важно нещо му повтарях постоянно което ми го каза Кати за което много и благодаря,а именно,че него съм го обичала пет години повече и че тя сега има нужда от малко повече внимание и грижи и когато поотрасне малко всичко ще е както преди.Сега той си знае,че той ми е голямото,а тя малкото злато,но както всички тук ме посъветваха търпение и внинание във всеки удобен случай за да не се почувства изолиран.Лек ден на всички пожелавам.

# 174
  • Пловдив
Дунди, не се терзай! Сигурна съм, че искаш и правиш най-доброто!

Албенка, точно затова гледам, да не зяпам много, много телефона, но не мога да устоя на изкушението, да ви видя Hug...а последно време, нещо хич не мога да се организирам и използвам, докато пътувам или вървя, да надзъртам Simple Smile

Сад, моите зверчета са със сравнително малка разлика - 2г. и 7м. Simple Smile Много говорихме на баткото, докато бях бременна и той очакваше с нетърпение сестричката си, че да си играят hahaha Много се изненада, когато дойде в болницата и видя просто едно вързопче hahaha
Към днешна дата си играят (и карат  Mr. Green) заедно Simple Smile Ако са разделени, се търсят един друг, а заедно ли са, задължително съборят за нашето внимание Simple Smile
Искат и си търсят вниманието, затова гледаме всеки от нас (с баща им), да прекарва отделно време с всеки един от тях Simple Smile С малката си имаме определено време в седмицата, в което "по женски" ходим по магазините, на фризьор, на разходка...
С баткото пък, обикновено времето ни е, за да построим заедно някоя негова идея с Легото, да отидем на кино, театър или просто да покараме ролери.
Татито с баткото ходят на плуване, а с малката - играят на фризьорски салон, ресторант, лекар и пациент hahaha
Докато беше съвсем малка пък, докато я кърмех, се гушкаме на спалнята с нея и баткото и му четох приказки (или лекции Whistling...особено харесваше Аеродинамиката hahaha)

Изчезвам да тръстича, че почивката свърши Simple Smile

# 175
  • София
Наспах се, изпих си липовото чайче, поразтребих, прострях едно пране и сега за награда да поседна при вас.
По въпроса за ревността между децата. Моите чавета са с много малка разлика. Каката беше само на 1г.8м. когато се роди братчето ѝ. Предварително ѝ разказвахме, че ще имаме бебе, къде се намира бебето преди да се роди. Беше много сладка. Всеки ден поздравяваше бебето по няколко пъти, като си слагаше ръчичката на корема ми и казваше: Дасти бебе. Говореше само за бебе Пепи. Знаеше се, че ако е момче ще е Пепи, ако е момиче ще е Яна. Кой да ти каже в ония времена какво ще е Wink
Дали ще ревнува голямото дете или не, зависи от поведението на родителите и близкото обкръжение. По какъвто и да е повод правим подаръци и на двете деца. Напр. на рожденика и на подрожденика Simple Smile, на именика и на подименика Simple Smile. Дъщеря ми има дни, които посвещава изключително на каката. Ходят само двете на пазар, на сладкарница, на кино. При синът ми пък се разделят за по някой час на мъжка компания и на женска компания. "Женките" лакират нокти, правят прически, а "мъжетата" карат колела, играят тенис на маса.
Мисля си как се тревожим за това ще има ли ревност м/у двете деца Simple Smile Едно време кой да ти мисли за такива неща, като са имали по дузина чавета. Аз също мисля, че голямото дете не бива да се превръща в постоянна бавачка на малкото. То си има свои игри, другарчета, желания. Не е редно да се оневинява малкото дете, за сметка на голямото. И приказки от рода: Ти си по-голям/а, отстъпи, не одобрявам. Лично аз проведох специален разговор с баткото, когато се роди Радичка сладичка. Отстъпки в разумно количество, но и отказ, когато не е съгласен с нещо. Да си защитава собственото мнение. Иначе ще се научи все да отстъпва и да му се катерят по главата.
Това което Фейщицата ни показа от ФБ ми събра погледа. Не е лошо човек да има претенции когато се отнася до детето му, ама тези родители са се забравили. Не коментирам жалките им 4 лева на час. Питам се те дали биха могли да изпълнят всичко, което са написали. Лично аз ще им плащам по 4.50 Mr. Green
На питането ще участвам ли в почистването, категорично НЕ. Пак ще кажа: "навремето", в зората на демокрацията, новоизлюпени демократи се присмиваха, че партийните членове участвали по заповед в Ленинските съботници. Всъщност участваха всички. И лошо ли беше? А каква стана тя сега? Пак съботници, ама не Ленински.  Mr. Green Аз съм си изработила тогава. Сега се старая да пазя околната среда, плащам си редовно данък смет. В събота е Задушница, та тези, които са насрочили датата не са го измислили добре.
ВИЛИ МОТОВИЛИ, нищо специално не съм приготвила, ама да пиша ли като имаме в блока две бременелки newsm78
Момичета, отдавна просрочих определеното за почивка време. Всеки момент снахата ще ми докара внучетата, та да се понареша, да си облека парадния пеньоар, да си сложа парфюмче.
Една баба трябва да изглежда отлично, даже много добре Wink Похвалих ли ви се, че бабината слабост и гордост Ники завърши 3 клас с отличен 6. И детето се потруди, но и родителите му си бяха на място.
Хайде, че ще звъннат...

# 176
  • Пловдив
Flo 51, Задушница е на 18-ти  Peace
Аз не участвам в почистването за един ден. Участвам в постоянното изхвърляне на боклуци на определените за това места.

Лунно цвете, браво на дъщеря ти. Много хубав резултат видях в другата тема.
Преди малко на един младеж му потънаха гемиите при мен. Майка му помоли да му проверя резултатите /7 клас/. Чисто 2,000 по МАТ.

В неделя ще водим баща ми ... дано да свикне бързо.  Praynig

Hug за всички

# 177
И аз се озадачих за Задушница , та се надигнах от стола и пак погледнах календара- на 18-ти е...

Поздравления за детето на Лунно цвете, сега останаха матурите , май и те скоро щели да излязат...

Hug за Дунди .

Сигурно за да покажа колко много ми е помагал баткото за малкия , оставих грешно впечатление ,че е бил постоянна бавачка. Далеч съм от тази мисъл, но в първите години бяхме толкова много пъти заедно тримата, защото баща им пътуваше често тогава  и той винаги ми помагаше . Но Фло го е казала-отношенията между децата се определят от самите родители! Моят малкият се обръща към брат си с "батко" , което за много хора е остаряло и демоде, а на мен ми е мило като го чувам...
 За съжаление аз си нямам група за развлечения... Laughing..Сега трябва да изуча всички участници в европейското и да участвам в една семейна игра, която прави ММ на синовете ми (футболът у нас е издигнат в култ, както и спорта...) в една таблица се правят предвиждания за всеки мач от всеки един от нас (и от там точки) и накрая определяме победител...Обаче пък как впечатлявам колегите със спортни познания и коментари покрай домашните.... Laughing

# 178
Писах в седмокласната тема, там е много напечено в момента. Резултатите на дъщеря ми са много добри - 5.321 по български език и 5.196 по математика. Ще кандидатстваме в София и Благоевград. Благодаря ви за подкрепата. Детето много се труди, но е допуснала и грешки.
Моите деца са с 5 години разлика, имаше моменти на ревност, но баткото ми е помагал също, когато се е налагало. Но в различни моменти са ми казвали, че обичам повече другото дете.  ooooh!

# 179
Fleure de lune  браво на твоята госпожица. Много хубави резултати, успех в кандидатстването Каква гимназия си е избрала?
И аз няма да участвам в почистването за един ден - събота и неделя са ми дни, когато трябва да почистя къщата, да изпера каката и таткото, да наготвя за цяла седмица, пък и време да сме заедно семейно, че това рядко ни се случва Sad.  И аз съм на мнение, че не трябва да товарим по-големите си деца с отглеждането на по-малките, но понякога можем да им разчитаме за наглеждане, къпане на бебето и др дребни помощи.  В нас малката ми помага повече, отколкото голямата - слага масата - реди прибори, отсервира, сгъва салфетки.
kativita у нас пък спортните ни познания са за тройка  Embarassed, знаем само някой имена на по-известни спортисти, иначе не си падаме по спорт, какъвто и да било.
Flo 51 браво на Ники за успеха, пожелавам му все така да бъде и занапред.

Общи условия

Активация на акаунт