Съжалявам, че не мога да помогна със съвети, не съм се сблъсквала ни с гледане на възрастен човек, ни с второ дете. Знам какво е единствено да си силен и определено не искам, защото силата обикновено се проявява при решаване на пб...

За мен работната седмица приключи.
Ти не веднаж си показвала, че си разумна и силна. Помисли само: Виждаш, че сам не може да се справя. Ти не можеш да зарежеш детето си, дома и работата си и да му се посветиш 24 часа в денонощието. Тези домове са създадени за хора. Какво толкова страшно има в това да е там? Нима е страшно, че водим децата си в детската градина? Подсигурено е лекарско наблюдение, редовен прием на лекарствата, храна, топлина и най-вече това, което липсва на всеки възрастен човек-компанията и контакта с наборите. Има да си разправят случки от войниклъка, ергенските години, бивали и небивали любовни истории
. Може би ще кажеш, че съм подсилила розовите краски. А я си представи другата картина: Болен, немощен, не си пие редовно лекарствата, по цял ден самотен, тъжен. Е това живот ли е? Съвсем не съм искала да сгъстявам тоновете, но картината е доста мрачна. Не се терзай, не се измъчвай. Вариантът гледане в такъв дом е далеч по-добър, от другото. Крайно време е младото поколение да си промени мисленето. Защо ще ти се къса сърцето? Та ти не го пращаш на заточение. Това, което се прави е за негово добро. Нали пишеш, че домът е до Пловдив. Значи, че няма да има проблем, при всеки удобен случай да отивате и да го виждате. Вече няколко мои познати уредиха родителите си, или баби и дядовци в такива домове. Фрапантен е случаят на едно бабе, дето толкова беше изпаднало, че не знаеше на кой свят се намира, а за лекарствата изобщо не се сещаше. Внучката ѝ я даде в дом, след много умуване и терзания. Там живее вече няколко години. Пие си редовно лекарствата, възвърна се паметта ѝ, позаглади косъм и сама казва, че сега живее втори живот. Ако я бяха оставили вкъщи, до сега много панихиди да са ѝ отслужили... Разумна си, повярвай, че това е правилното решение. Подкрепям те
и после пак при вас. 
, темата ми е много болезнена и ти изпращам много силна прегръдка! Ако прецениш, че с нещо мога да съм ти от помощ, насреща съм. 
Ще мина да почерпя, софиянки и на живо може да им се случи
. Ще ви чета след 17. Обещавам. 
...а последно време, нещо хич не мога да се организирам и използвам, докато пътувам или вървя, да надзъртам 
Много говорихме на баткото, докато бях бременна и той очакваше с нетърпение сестричката си, че да си играят
Много се изненада, когато дойде в болницата и видя просто едно вързопче 
Ако са разделени, се търсят един друг, а заедно ли са, задължително съборят за нашето внимание 
С малката си имаме определено време в седмицата, в което "по женски" ходим по магазините, на фризьор, на разходка...
...особено харесваше Аеродинамиката
)

, на именика и на подименика
. Дъщеря ми има дни, които посвещава изключително на каката. Ходят само двете на пазар, на сладкарница, на кино. При синът ми пък се разделят за по някой час на мъжка компания и на женска компания. "Женките" лакират нокти, правят прически, а "мъжетата" карат колела, играят тенис на маса.
Едно време кой да ти мисли за такива неща, като са имали по дузина чавета. Аз също мисля, че голямото дете не бива да се превръща в постоянна бавачка на малкото. То си има свои игри, другарчета, желания. Не е редно да се оневинява малкото дете, за сметка на голямото. И приказки от рода: Ти си по-голям/а, отстъпи, не одобрявам. Лично аз проведох специален разговор с баткото, когато се роди Радичка сладичка. Отстъпки в разумно количество, но и отказ, когато не е съгласен с нещо. Да си защитава собственото мнение. Иначе ще се научи все да отстъпва и да му се катерят по главата. 
Похвалих ли ви се, че бабината слабост и гордост Ники завърши 3 клас с отличен 6. И детето се потруди, но и родителите му си бяха на място.

за всички
за Дунди .
. И аз съм на мнение, че не трябва да товарим по-големите си деца с отглеждането на по-малките, но понякога можем да им разчитаме за наглеждане, къпане на бебето и др дребни помощи. В нас малката ми помага повече, отколкото голямата - слага масата - реди прибори, отсервира, сгъва салфетки.Препоръчани теми