В КЪРДЖАЛИ живота си тече - лято, зима, все ни е добре (4)

• 101 463
  • 362
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте от мен,
Доста далече съм от Кърджали в провинциален град, но ми трябват мнения за болницата и неврологичното отделение, лекари, отношение, впечатление....Мисля че за Атанас Дафовски става дума, до колкото разбрах  там се намирал доста добър ЯМР.
Отделно ако знаете да ми кажете, ако ме приемат като лежащо болна в отделение дали биха ми го направили още там, защото разбрах, че иначе може с месеци да чакам ако искам талон?
Имате ли мнение за Д-Р Караиванов, който завежда отделението?
Благодаря, на всички, които ще се включат.

# 136
Здравейте, доколкото ми е известно ЯМР е повреден в момента и не работи, както и не се знае кога точно ще го поправят. Иначе мнение за лекарите в отделението не мога да дам, аз лично посещавам д- р Инджова, но тя вече не работи в болницата.

# 137
Аз лежах в това отделение,но отзивите ми не са добри.
ЯМР  си го платих кеш.

# 138
Талон за скенер иначе мога още утре да получа и да направя...
просто исках по-точна диагноза и по-безвредно изследване. Но може би все пак ще отида на скенер, поне да се изясни ситуацията....

# 139
 niama_me ,скенер си минах още на следващия ден,в който ме приеха в болницата.
С контраст.
Вече след изписването минах ЯМР пак с контраст ,който се заплаща,заедно с ЯМР-то.

# 140
Ясно, аз тук където съм мога да мина скенер, идеята беше да дойда до там заради ЯМР и възможността да си го направя по каса. Мислех дали няма начин ако съм приета в отделението да го мина веднага...

# 141
Ясно, аз тук където съм мога да мина скенер, идеята беше да дойда до там заради ЯМР и възможността да си го направя по каса. Мислех дали няма начин ако съм приета в отделението да го мина веднага...

Доколкото знам е по преценка на лекар.
На мен ми казаха да си мина ЯМР ,но след като ме изписаха.

# 142
Отзиви и препоръки за АГ отделението. Thinking

# 143
Отзиви и препоръки за АГ отделението. Thinking

Прочети предишните 3 теми. Simple Smile

# 144
Надявах се на нещо актуално,или викаш нищо не се е променило към по добро? 🤐

# 145
Ами, на този въпрос може би Исмаилов трябва да ти отговори. Simple Smile Нали сега той е завеждаш на АГО-то? Иначе другите лекари са си същите. Дали има модернизация на стаи или апаратура - не съм чела скоро подобна новина...

# 146
Информация от средата на 2017г. Аг-то си е доста мизерничко. Раждането може да мине добре, но после престоя в тази мизерия си е кофти. Санитарките бършат парцал до където стигне. В банята работата им е само да хвърлят коша, а мивката и тоалетната чиния да си оправят "свежите" родилки. Родих естествено с шевове и ми беше мъка, а момичето секцио до мен да не говорим. Направо може да си лепне човек някоя болест.
Дано от тогава до сега да има подобрения. Надявам се д-р Исмаилов да работи и в това направление за комфорта на родилките. Иначе, който и доктор да изражда мисля, че ще протече нормално всичко. За бебета също се грижат. Макар и повечето от персонала да са нацупени и неразговорливи. Никакво отношение. Така бяха и преди 7г. така бяха и миналата година. Имаше точно 2 сестри, които бяха мили и отзивчиви. А, от санитарките моята, която беше на израждането , после и в стаите , ей това момиче беше толкова позитивно. Не пожела никаква почерпка, категорично отказа и отговори, че това и е било работата.

# 147
Благодаря за насоките,и той ми разясни някой неща и ме поуспокои,само искам всичко с нас да е наред,мизерията ако се налага ще я преживея за няколко дена.

# 148
Благодаря за насоките,и той ми разясни някой неща и ме поуспокои,само искам всичко с нас да е наред,мизерията ако се налага ще я преживея за няколко дена.

Никой не ти забранява да си носиш нещо от къщи, стига да ти върши работа там. И никой не ти забранява да ползваш тока на болницата. Така, че ако искаш и хотел можеш да си направиш. Grinning Сега ми хрумна идеята:

1. Носиш си един нагревател за чешмата с душ към него - те се поставят лесно и имаш постоянно топла вода. Друг вариант е кана, ама количеството топла вода е ограничено и постоянно трябва да го чакаш да се подновява.
2. Носиш си мемори възглавница, ако искаш и топер за матрак за по-комфортно спане и една хубава олекотена завивка.
3. Носиш си люлеещ стол (тип офисен също става) за повече комфорт при кърменето.
4. Носиш си печка (да не зъзнеш), казваш на колежката и тя да си донесе.
5. Носиш си робот за почистване на пода (ако ти е мъка) или една парочистачка (ако бързо си стъпиш на крак).
6. Носиш си една микровълнова. Яденето можеш да го държиш на перваза на прозореца (въпреки че не си спомням дали прозорците имат перваз от вън). Ако нямат, ще ти трябва една ел. термочанта.
7. Маса за хранене тип за хранене в леглото и сгъваема.

Ако някой има други идеи, да допълва. Grinning

# 149
Тя мизерията искаме неискаме я преживяваме. Искам да кажа, че точно в първите дни, когато жената има нужда всичко да ѝ е чисто, както и на бебето и то в болницата не е редно да е мизерия. Именно, защото всички си казваме, че все ще изтраем 3-5 дни и .... никой не поема инициатива да възрази. Като казах на една от санитарките, тя вика " кака за толкоз плащат".
Аз вярвам, че д-р Исмаилов в най-скоро време ще поработи над този проблем. Човекът ми направи добро, човечно отношение. Ейтака, често бебетата излизат от болницата с вътреболнични инфекции.
Както и да е. Аз вече може би няма да раждам ( макар, че тати и бати си мечатят за сестричка  Grin ). Ако обаче, някой знае за подета инициатива от страна на бременни и родили за молба към АГ за този проблем с удоволствие бих подкрепила.

Общи условия

Активация на акаунт