В КЪРДЖАЛИ живота си тече - лято, зима, все ни е добре (4)

• 101 483
  • 362
  •   1
Отговори
# 150
Подкрепям казаното за печката- ако ще раждаш през зимата, задължително си носи духалка! Иначе от условията в отделението по- лоши са незаинтересоваността и незнанието на лекарите и сестрите в Неонатологията! Аз родих там през декември 2013 г. и добре, че бяха лекарите от Неонатогичното отделение в Хасково, че иначе синът ми си беше отишъл, чакайки "Господ" да го спаси в Кърджали... та.. един съвет от мен- не гледайте толкова условията, поинтересувайте се за лекарите в детска стая- колко са, какво могат и как работят, защото здраво бебе всеки може да изроди и да гледа...

# 151
Bellas,  май са 2 лекарки в неонатологията, но мога и да греша. Когато преди 7г, раждах първото си дете бях много притеснена и объркана. С хипофункция и Хашимото съм. След няколко търсения на лекар ( вече съм забравила името ѝ) и зададох въпроси. Тогава не знаех, че кръв от всяко бебе се изпраща в София и се изследва , измежду болестите са и такива на щитовидната жлеза. Тя ме погледна с един студен поглед, и отговори също така студено. Ако имало нещо от София щели да потърсят личния ми лекар и да съобщят. Попитах все пак за някои неща, но тя отново повтори тези думи и ме "отпрати". А, този път на изписването беше друга. Не я бях виждала до момента, в който трябваше да се подпишем на документи. Викна ни в кабинета си и много мило и вежливо ни изрекламира продуктите на една скъпа марка. И това беше.: grinn: Пак ще се повторя, но и сестрите са същите. Нацупени и неразговорливи. Пък , ако трябва да ти показват, как се кърми леле, настава мъъъка. Аз имах късмета първото раждане да попадна на една от малкото вежливи. Както сега и на второто раждане пак имах този късмет да попадна на една от двете усмихнати и спокойни сестри. А, там трябва да показват най-много любов, топлина и загриженост за да може майките да са спокойни, че чаканите им рожбички са в прекрасни ръце.
Amy, идеите ти са твърде сюрпризиращи за персонала там. Grin

# 152
Едната неонатоложка е Илчевска (нашата т.нар. педи). Другата, завеждащата беше една много възрастна, но добра жена. Тя направо нареди на другите да ме оставят да си кърмя детето. Освен Илчевска има и още една (нея я видях в началото). Мен санитарките от неонатологията най-много ме дразнеха. Постоянно бях на щрек да не стана свидетел на някой гаф, докато разнасят бебетата.

Д-р Мустафа от спешното какъв се води, педиатър ли е?

Половината от нещата си ги бях занесла, между другото. Ако знаех, че няма и топла вода, щях да поръчам на мъжо и нагревателя. А, с робота или парочистачката щях да помазня някоя санитарка. Wink Хем да не умирисват стаята на хлор. Всичко е разходи, ама за здраве и здрави нерви. Simple Smile

# 153
  • в къщи
Здравейте, момичета. Ще съм ви благодарна за малко информация, става въпрос за др Гинка Зикова ревматолог.
Чували ли сте някакви отзиви, дали е добра..изобщо всяка информация ще ми е от полза.

# 154
Здравейте група,търся си квартира от собственик,без агенции

# 155
Ванче, пиши кой квартал поне. Временно, дългосрочно...? Ако някой нещо е дочул от съседи, да може да ти даде инфо. Simple Smile

# 156
Дългосрочно,около автогарата,център,без Възрожденци

# 157
Моля за препоръка за добър логопед ?

# 158
Ох, Лисе, от една година при мен е ходене по мъките.
Проучих всички логопеди в града и околностите и направо се отчаях.
Добрите са заминали за София...
Ако искаш-пиши на лични ще споделя от останалите в града коя за какво става.

# 159
Усмивчица , благодаря ти.
Сега ще ти пиша  Hug

# 160
Момичита, моля, споделете откъде да купя картонена торта.
И,ако може, и цена

# 161
За коя градина е това "нововъведение" с картонената торта? Simple Smile

# 162
Във Вярата сме и последните месеци в групата на малката масово се практикува,та проверявам откъде и колко.

# 163
Въх! Ама само се практикува или директорката така е решила?

В олкс-а е пълно с картонени торти. 0,40 стотинки парчето. Grinning

# 164
То другите торти са забранени поне от три години.
Директорката надали е давала указания, но родителите  в групата на малката подеха тази мода Smile
Даже една майка сподели, че две седмици си е играла да си направи сама тортата.
Е, нямам нито желанието , нито възможността сама да се пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт