СЕДМИ клас - 6 - Успех! /19.05 - 29.05.2016 г./

• 130 686
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 255
# 256
  • София
Иринка, повярвай, има голямо значение средата и училището. Поведението не се отнася само до оценките. Но в много голяма степен оценките ( а те са производни на труда, усилията, амбицията) определят средата. Аз съм учител. Преподавала съм в различни училища и имам база за сравнение. Никак не са без значение следващите 5 години..

# 257
Не само, че има, а и когато си направите труда да придружите детето си, да го изпратите до училището, в което ще се провежда матурата в 12 клас (след тези 5 години), само по погледа, лицата, очите, и това което виждате зад тях безпогрешно ще може и вие да кажете кое дете от кой тип училище е било разпределено в този ден за матури. (няма да коментирам облекло, жестове, говор, поведение, те само допълват картинката)

# 258
  • София
Не само, че има, а и когато си направите труда да придружите детето си, да го изпратите до училището, в което ще се провежда матурата в 12 клас (след тези 5 години), само по погледа, лицата, очите, и това което виждате зад тях безпогрешно ще може и вие да кажете кое дете от кой тип училище е било разпределено в този ден за матури. (няма да коментирам облекло, жестове, говор, поведение, те само допълват картинката)
Абсолютно съгласна.  Hug

# 259
  • най-шареното място
12 клас са пръснати по различни училища?
Мислех, че пак държат в своето училище. Дотам да стигнем!
Предварително разходка покрай дворовете също казва доста.

# 260
  • София
Зрелостниците са пръснати в различни училища.

# 261
  • Бургас
моето момче се прибра доста омърлушено, намерил си    грешки  по 2-ри модул, някои идиотски като това, че 1 км е 10 метра, каза, че много се бил притеснявал на изпита.... не съм загубила съвсем надежда, че другите ще са по-зле и от нас, ама знае ли човек....не знам как ще издържа до 3 юни да го мисля

# 262
  • Варна
....не знам как ще издържа до 3 юни да го мисля
Първите дни ти се струва, че времето е спряло и трети юни е мираж. Като стане втори юни, ти се иска да не идва така бързо трети.  Mr. Green

# 263
....не знам как ще издържа до 3 юни да го мисля
В последните години оценките излизат един ден по-рано от крайния срок, че даже и по обяд. Grinning А и постепенно ще те отпусне. Животът си тече, независимо от изпитите. Ще те грабнат ежедневните задачи и ще спреш да мислиш постоянно за тях.

# 264
  • най-шареното място
Ася, ако притеснението променяше нещо, да си го причиняваш.
Неговите грешки са си негови, другите деца ще имат техните.
В крайна сметка е важно само да му стигне балът за където иска. И по-важното - да учи на най-доброто за него място /а то може дори да не е най-желаното - колко такива примери има... чак е чудно как си навиваме нещо на пръста, ама на - правим го/. Стискаме му плаци!

# 265
  • Бургас
не че съм страшно притеснена, на пробните моят ученик беше доста добре спрямо останалите, та се сега се надявам грешките му да са по-малко отколкото на повечето деца, но разбира се допускам вариантът от притеснение да е е оплескал тотално нещата....но някак си искам вече да знам резултата и да се свършва....
за съжаление при нас ще е голяма трагедия за младежа, ако не го приемат в МГ при гаджето, тя каквато е отличничка и умница моят ще изглежда пълен глупак край нея и ще му спаднат акциите, да не говорим за разстояния и др. такива подробности при различни училища на младите влюбени, така ще му потънат гемиите, че не ми се мисли за този вариант...

# 266
Има ли някъде формула за приравняване на точките само от първи модул, който всъщност е НВО? Че някои учители са се заканили да пишат за годината тази оценка. Моята дъщеря беше доволна, но като седна да свери отговорите, си извади 15 точки общо от двата

# 267
Има ли някъде формула за приравняване на точките само от първи модул, който всъщност е НВО? Че някои учители са се заканили да пишат за годината тази оценка. Моята дъщеря беше доволна, но като седна да свери отговорите, си извади 15 точки общо от двата
За тази година още няма формула.
Ако някой учител си позволи да остави за годишна оценка оценката от НВО при положение, че тя значително се различава от останалите текущи оценки на детето, той ще наруши наредбата за оценяването  и може да се оплачете.
Миналогодишните формули:
формулата за първи модул
(Х-18)/47*3+3

общата оценка
(Х-18)/82*3+3

Формулата лесно може да бъде променяна при различен минимум от точки за тройка.

# 268
Благодаря!

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 21:37 от Делфин

# 269
  • Пловдив
(х-20)/45*3+3
х - брой на точките - това е за 3.00 за 20 т.

(х-18)/47*3+3 - при 18 т. за 3,00

това са формулите от предните две години.  Peace

Дидева, миналата година  не беше ли 3.00 за 20 т.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт