СЕДМИ клас - 6 - Успех! /19.05 - 29.05.2016 г./

• 130 704
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Как ще знае какво да очаква, като не ясна формулата за приравняване на точките или пък как са справили всички останали?
Да не говорим, че на втори модул няма никакъв начин да се преценят коректно точките. Те зависят не само от това дали решението е вярно, а и от това как е записано то, има ли чертеж, междинни сметки, разчитат ли му правилно записките и т.н.
Освен всичко това, децата заслужават малко спокойствие след цялото това напрежение, а сравняването на отговорите не води до това!

# 286
  • София
точките са си точки, независимо каква формула ще се използва. Макар и непредставително може да се види горе-долу какво ще е положението - достатъчно е, че се питат помежду си децата кой какви точки си е сметнал, школите също се интересуват какви точки са изкарали възпитаниците им, децата като цяло споделят с учителите си кои задачи как са решили и по двата предмета. Тук не говорим за точки за тройка, а за високите точки. По български преразказът и тезата са критични, но дори и на преразказа може грубо да се прецени дали детето се е справило - учителите, които са подготвяли децата казват какво е трябвало да бъде времето, кои са епизодите и т.н. Очевидно, че обърканото време и пропускане на важни епизоди ще свали точките. По математика е доста по-лесно, защото решенията следват определена логика. Най0лесно е на тестовата част - повечето деца помнят какви отговори са избрали на повечето въпроси. Непридвидимост има от около десет точки, а не от двайсет и повече.

Последна редакция: сб, 21 май 2016, 08:47 от Andariel

# 287
  • Варна
Добро утро! Аз вече успях да прибера всички помагала с тестове и де що имаше имаше хартии из къщи. Не искам да ги виждам. Преживях и тази кампания, радвам се, че няма да потретвам. Grinning
Моят син е доволен от математиката, но пък на него тази оценка му е по-важната, защото първото му желание е МГ.
Сега не ни остава нищо друго освен да чакаме 3-ти юни, признавам, че за мен това е по-трудната част. 

# 288
 На моята дъщеря не й е стигнал листа от беловата,за да си опише напълно 24 задача. Не са й дали допълнителен лист-квесторите са се суетели, обяснявали,че не може, да не пише от другата страна на листа,че ще й анулират работата и т.н.Понеже били последните минути, тя се разревала и си дописала задачата начисто на черновата.Не знам дали се чете черновата от проверяващите!?Как е възможно даването на допълнителен лист да е проблем? Единственото, което ми идва наум е,че не се дават никакви допълнителни листове като превенция срещу недобросъвестни квестори,които да развият съответна търговийка в деня на изпита.Но тези квестори са учители,нашите учители- значи и те са сред заподозрените...Ако трябва да обобщим-пълна конспирация- седмокласниците ни като препарирани пред бланки в страх да не сложат ня каква стрелка,черта или, не дайси Боже буква, което да се изтълкува като знак.А си зачертал нещо, групата квестори се устремява към теб да ти разглежда "случая", пречейки на теб самия и на всички останали. Квесторите и те като препарирани от строгия формализъм.И ние родителите като препарирани в нета...Има нещо ужасно сбъркано в системата, във вида, на тези т.нар. изпити, но парадоксално защо не се сменя тази система,този вид,а тя се видоизменя почти по Оруел!?

# 289
Важно е, че всичко свърши. Голямо напрежение беше в къщи тези дни. Имах и зрелостник и седмокласник. Сега предстои бал. Задачите в НПМГ по-трудни ли са от НВО?

# 290
  • дядовата ръкавичка
Да, според мен, доста по-трудни.

# 291
  • най-шареното място
е, какво страдание, по-добре човек да знае какво може да очаква като резултат. Иначе минаваме в режим "по-.добре сладка лъжа, отколкото горчива истина". Баловете едва ли ще паднат катастрофално, за да разместят сериозно битката за най-желаните гимназии.
Това е въпрос на нагласа. Няма нужда да го има момента с лъжата за да не искаш да проверяваш. Някои деца предпочитат да видят постижението си в официалните резултати - ниско, високо, каквото е но, без да минават през гадаене.

Има много зрялост в това - никакво гадаене няма да промени крайният резултат, работата е свършена и животът продължава. Аз лично смятам, че в тези случаи родителят трябва да си скрие нетърпението, ако е толкова голямо, и да чака.

# 292
  • София
По-различни са - който се е готвил, знае какъв формат са, нали ги има на сайта. Класиранията през последните години показват и там каква борба е.

# 293
  • София
deyajo, не дават допълнителни листи за белова, само за чернова. Нямаше да има такъв проблем, ако слагаха още два листа за белова. Надявам се да проверят черновата на дъщеря ти!
В школата, която синът ми посещаваше по математика, ни предупредиха, че има само 4 страници белова. Имали са случай с дете, което пише по-едро и не му е стигнало мястото. Сгъчкало е последната задача във всички останали бели полета, слагало е и стрелки, за да се ориентират проверяващите кое след кое да преглеждат. Признали са задачата. Надявам се и при вас всичко да завърши благополучно!

# 294
  • най-шареното място
Пак са били много - 2 са обикновено - 2 листа с по една страница разрешена на всеки.
Голяма част от драмите - и последната по-горе - са точно за допълнителните гърбове.

# 295
Как така не може да се пише на другата страна на листа? Имат предвид задната страна на беловата ли?

# 296
Обяснили са им,че могат да пишат само на номерираните страници.

# 297
  • В офиса
Аз снощи успях да я запиша в НПМГ. Благодаря на тези, които ми казаха, че срокът е удължен. Пък вече дали ще се яви, ще го мислим вкъщи. На нея форматът на изпита не й е познат. Ще погледне 1-2 теми, но ще отиде без кой знае каква подготовка.
Andariel, забелязвам от няколко теми, че мнение, различно от твоето не търпиш. Ние сме от онези, които няма да сравняваме отговори. На кого е нужно гадаенето и треперенето - толкова ли писах, или друго, ами ако съм писал друго.... Веднага след изпита с учителите им по мат. са обсъдили една част от задачите. Дали в решението фигурират всички стъпки, ще разберем на 3-ти. Аз ще я подготвя за по-ниска оценка, отколкото очаква. Никакви драми за белови не е разказвала, дано в училище да са им обяснили, че като чета колко специфики има....

# 298
  • у дома
Стигнах до 17 с., но и аз да си кажа:
според моя син - лесен изпит по БЕЛ и труден по математика.

А според моето е обратното-тест по бел с много капанчета,не искаше теза от Немили-недраги-въобще-разкош...Математиката му е харесала,но той е в МГ,което не значи,че оценката ще му е отлична,но колкото-толкова-да са живи и здрави  Hug
По бел не е гледал нищо-аз не дадох преди математиката,а вчера вече не помнеше кое какво,по математика на втори модул 21 и 22 са му верни-др също казва,че така е решавал,но аз си познавам стоката и знам,че не е описал като хората всичко..
Радвайте се на децата си-в нашия град преди седмица кола блъсна седмокласничка на пешеходна пътека-детето е умно,отличничка,готвеше се цяла година за изпитите-в момента още е в реанимация-слава-богу вече е вън от опасност и ще се възстанови,но пропусна и двата изпита...

# 299
Обяснили са им,че могат да пишат само на номерираните страници.
Наистина? На нас това не ни го казаха и дъщеря ми е писала и отзад.  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт