Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 6

• 209 575
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
"Винаги се чувствам щастлив. Знаеш ли защо? Защото не чакам нищо от никого. Да чакаш винаги боли. Животът е кратък. Затова обичай живота, бъди щастлив и винаги се усмихвай. Живей за себе си и запомни - преди да говориш - слушай, преди да пишеш - мисли, преди да нараниш - чувствай, преди да мразиш - обичай, преди да се предадеш - опитай! Преди да умреш - ЖИВЕЙ!”

# 256
  • Пловдив
"Който се е измъкнал от ада, не иска да знае как продължава живота там." - Паулу Коелю "Изневяра"

# 257

"Любовта винаги е нова.Няма значение дали обичаме веднъж,два пъти или десет пъти в живота си-винаги се оказваме в непозната ситуация.Любовта може да ни отведе в ада или в рая,но винаги ни води нанякъде.Трябва да я приемем,защото тя е храната на нашето съществуване.Ако откажем да го сторим,ще умрем от глад под отрупаните клони на живота,защото няма да сме посмели да протегнем ръка и да откъснем плодовете.Където и да се намираме,трябва да търсим любовта,дори това да означава часове,дни и седмици на разочарование и печал.

Защото в мига,в който тръгнем да търсим любовта,тя също тръгва към нас.    И ни спасява"

"Край река Пиедра седнах и заплаках" -  Паулу Коелю             

# 258
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Има любов, която не забелязваш, защото тя толкова леко докосва студенината на ежедневието, че не би могла да го промени, ако някой не и подаде ръка.
Има любов, която връхлита като торнадо и след нея остават само разбити мечти и остатъци съществуване.
Има любов, която чакаш с дни, седмици, месеци и години, а тя все не идва и не идва, обречена на несъществуване.
Има любов, която се колебае дали да премине прага на настоящето и понякога го прави, а друг път просто си остава в бъдещето… много често завинаги…
Има обаче такава любов, която независимо дали ще се случи или не, променя съзнания, срива стени, върши чудо след чудо.
Тази любов понякога адски боли, а друг път те задъхва от щастие, понякога те води, а друг път е сляпа, понякога те убива за да те възкреси, или да те погуби завинаги.
Такава любов не можеш да предизвикаш, нито пък да търсиш или пренебрегнеш. Не можеш да я пропуснеш край себе си незабелязано…
Когато се случи, ти просто знаеш, че това е ТЯ… знаеш, че животът ти тръгва в нов коловоз - знаеш, че нищо няма да е както преди… знаеш, че дори самият ти няма да си вече точно същия...
Джеймс Бари

# 259
"Една истинска връзка е тази, в която човек е свободен да бъде себе си - да се смее с мен, но никога на мен. Да плаче с мен, но никога заради мен. Да обича живота, да обича себе си, да обича да бъде обичан.Тази любов се базира на свобода и никога не може да се роди в ревниво сърце".

Лео Бускалия

"Не се омъжваш за някого, с когото можеш да живееш. Омъжваш се за някого, без когото не можеш да живееш".

# 260
Никой не знае колко е лош, докато не положил усилия да бъде добър...Само онези, които опитат да устоят на изкушението, знаят колко е силно то

Скрит текст:
“No man knows how bad he is till he has tried very hard to be good…Only those who try to resist temptation know how strong it is.”

-- C.S. Lewis

# 261
"Няма такава книга, от която човек не би могъл да научи нещо."

Гьоте

"Някои книги ни карат да мечтаем, други ни връщат в действителността."

Паулу Коелю

"Аз винаги си бях представял Рая във вид на библиотека."

Хорхе Луис Борхес

# 262
В женската душа зарастнали рани няма!
Може с времето да се смалят до убодено с топлийка, но винаги са там.

/Неизвестен автор/

# 263

"За да успееш в живота, са ти нужни две неща - непукизъм и упоритост". - Марк Твен

"Човек може да постигне всичко, стига да повярва в него". - Наполеон Хил

„Истинският въпрос не е дали съществува живот след смъртта. Истинският въпрос е дали си жив преди смъртта си.“ – Ошо

"Ако сте построили замъци във въздуха, работата ви не е била напразна — там им е мястото. Остава под тях да положите основите".

Хенри Дейвид Торо

# 264
Ще си грабна внезапно торбичката,
ще си метна душата на рамо,
до последно – различна от всички,
но еднаква със себе си само –
ще се втурна по мойте си пътища,
дето аз си ги пиша насън...
И надежда за тихо завръщане,
ще ме чака сред сенките вън...
Ще си вържа на възел обувките.
Нямам нужда от тежко палто.
Много дълго живях за преструвките!
Да ги взимам със мен – за какво?
Всички спомени в скрина оставих,
и затворих с усмивка вратата.
Колко време наужким забравях,
че сама си изписвам съдбата...
И такава – с душа и торбичка,
няма как ветрове да ме спрат!
Идвам само да кажа: „Обичам те!”...
А е всъщност най-дългият път.

# 265
Захарчето, "твоите" откъси, мисли, цитати направо за сърцето ме сграбчват, къде ги намираш такива прекрасни?  bouquet

# 266
labrex случайно из нета.Имам чувството,че сами ме намират и всички все едно за мен са писани  Blush

# 267
labrex случайно из нета.Имам чувството,че сами ме намират и всички все едно за мен са писани  Blush
Най-вероятно, аз също много чета, даже и не пробирам понякога, попадам на хубави неща, но при теб все хубави отиват! Simple Smile Нищо, публикувай в темата, като ти видя ника, вече знам, че ще има нещо интересно и впечатляващо! Hug bouquet

# 268
... и всички все едно за мен са писани  Blush

а това все едно аз съм го написала Hug, даже си ги преписвам в моя тефтер за препрочитане Heart Eyes

# 269
  • Пловдив
"Докато сме деца, научаваме, че ако плачем, ще ни приласкаят, ако покажем, че сме тъжни, ще ни утешат. Ако не успеем да убедим с усмивка, със сигурност ще убедим със сълзи.
Но вече не плачем, освен в банята, където никой не ни чува. Не се и усмихваме, освен на децата си. Не разкриваме чувствата си, защото хората могат да ни сметнат за уязвими и да се възползват от това." - Паулу Коелю "Изневяра"

Общи условия

Активация на акаунт