Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 6

• 209 700
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Сутринта ме усмихва по детски.
Чувам музика в новия ден.
Някой нежно докосва душата ми.
Някой,който прилича на мен.
Този някой не знае, че често
се любувам на цветния свят
скрит там някъде -вътре в сърцето му,
пълен с обич и с обич богат.
Този някой ми праща светулки,
нощно време когато не спя
и досущ като Малечка Палечка
във небе от усмивки летя.
За това: Мили Някой ,обичам те
и ти пращам ей тази дъга
по която разхождам мечтите си.
Нека сбъдне и твоите тя !

# 271
Той не можеше да й даде света, но можеше да я приветства, докато тя го превземаше по свой начин.

Скрит текст:
He could not give her the world, but he could cheer her on as she made it her own

# 272
"Умовете на хората са като кладенци... дълбоки кладенци, пълни със сладка вода. И понякога, ако определена мисъл е твърде неприятна за понасяне, човекът с въпросната мисъл я заключва в тежка кутия и я хвърля в този свой кладенец. Ослушва се да чуе цамбурването и кутията изчезва... Но дори и най-дълбокият кладенец има дъно! И само защото нещо не ти е пред погледа, не означава, че е изчезнало. То си е още там и лежи на дъното..." - "Очите на дракона"- Стивън Кинг

# 273
"Има победи, които водят до задънена улица, има и поражения, които откриват нови хоризонти." - Паскал Брюкнер

# 274
"Има победи, които водят до задънена улица, има и поражения, които откриват нови хоризонти." - Паскал Брюкнер
О, ДА!
Прекрасен цитат, ще си го запиша bouquet

# 275
"Красотата става проблем за една жена само в два случая – когато я няма и когато няма нищо друго освен нея". – Моника Белучи

"Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му". - Оскар Уайлд

# 276
Съжалявам, че публикувам след себе си, но тези два цитата са много добри!

"Великият смисъл на живота ми е ТОЙ! Ако всичко друго загине, а той остане, аз пак бих съществувала. Ако пък всичко друго остане, а той загине, Вселената би станала страхотно пуста за мен..."

Брулени Хълмове

"Какво гледате? Вие всички сте идиоти. И знаете ли защо? Нямате кураж да бъдете това, което искате. Нужни са ви хора като мен, за да можете да сочите с пръст и да казвате, "Ето един лош човек." И какви сте вие? Добри ли? Не сте добри. Но знаете как да се прикривате, как да лъжете. За мен това не е проблем. Аз винаги казвам истината, дори когато лъжа! Така че пожелайте лека нощ на лошия герой!"

От филма "Белязаният".

# 277

Hug Страхотно!

# 278
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Липсва ми онова време, приятелю.
Когато брояхме стотинките, и почитахме хляба.
Когато боси се надбягвахме с вятъра,
и знаехме какво можем и какво трябва.
Когато пристъпвахме плахо и с уважение
към любовта, сякаш стъпваме в храм.
А пък в душите ни, неопетнените,
никой не беше сам.
Когато посаждахме крехки дървета,
а после им спяхме под сенките кичести.
И някъде горе, над нас небето
ни напомняше, че сме обичани…
И отглеждахме цветя във сърцето си,
после без жал ги раздавахме.
Не скъпяхме прегръдките на ръцете си.
А добро и прошка – не ги забравяхме.
Знаехме какво е мъдрост, и какво е истина.
Някак животът бе прост и чист.
Липсва ми онова време, липсва ми.
Беше подпис на Бог, на бял лист.

# 279
  • Пловдив
"Човек не избира живота си - живота избира нас. И ако му е писано да изживява радости или неволи, няма смисъл да пита защо. По-добре да приеме всичко и да продължи напред." - Паулу Коелю "Изневяра"

# 280
"- За всичко, което ти се отнема - веднъж се опита да ми обясни татко, - ти се дава нещо още по-ценно"
В.Ратнър

# 281
"Не търси външни средства, за да решаваш проблемите си. Твоето щастие си е твоя лична работа."
 "Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!"

/Лари Уингет/

# 282
  • балша
Най-старото и силно човешко чувство е страхът,а най-старият и силен страх е страхът от непознатото
Х.Ф.Лъвкрафт

# 283
Искаш ли да бъдеш умен - научи се разумно да питаш, внимателно да слушаш, спокойно да отговаряш и да спреш да говориш, когато няма какво да кажеш.

# 284
„Хенри Джеймс е написал:'“Не се страхувай от живота!Повярвай, че той си заслужава да се живее и вярата ти ще превърне това във факт. „

Общи условия

Активация на акаунт