Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 72 336
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
chrissy много благодаря!  bouquet  Направо ще следвам идеите ти!  Grinning

# 61
  • ВАРНА
 Къде във Варна мога да открия калциев дихлорид за производство на сирене?

# 62
Лурдес, по принцип торта Шварцвалд не се сиропира много. Блатовете се напръскват леко с Кирш или вишновка (ако е за деца заменяш с компот от вишни или череши). Животинската сметана трябва да я разбиеш добре, но пък, ако я пребиеш рискуваш да я превърнеш в масло. Както почти всяка торта и тази е хубаво да престои поне една нощ в хладилник, за да стегне и да можеш да я нарежеш на хубави парчета.

viki_kati, още няколко предложения за парти харчици:

- малки кръгли кюфтенца набучени на клечки
- чери домат + парченце моцарела пак на клечици
- еклерчета (могат да се приготвят няколко дни преди това и в самия ден само да се напълнят с крем или пък с руска салата)

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 20:50 от 2в1

# 63
Благодаря,момичета! Hug bouquet

Mam4e Bandit , записвам си рецептата ти!  bouquet

2в1, ще имам предвид за сиропирането.  Peace

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 22:09 от Лурдес

# 64
  • Русе
viki_kati,

имам милиони идеи за хапки и често правя. За най-лесното, което се сещам, са чери домати, парченце моцарела и листенце босилек, боднати на клечица. Всяко едно друго нещо ще изисква поне да го нарежеш. Колко хапки ти трябват и само за добавка ли или общо храната ще е бюфет? За колко човека?

Потърси тук във форума една тема, която беше нещо като "Маса за бал", нещо с абитуриентски бал беше. там една жена сама за два дни е направила огромни количества хапки, разядки, дипове и пр. И другото, което е лесно - влез в сайт на кетъринг, все едно искаш да поръчваш, там ще има също доста идеи.

Мога и още идеи да давам, но все пак дай някои уточнения - повод, колко гости, каква обстановка...

За рожден ден на тийн. Храната трябва да е хапки които са лесни и не цапат много. Simple Smile Около 20 деца.

Ето идея за хапки

# 65
  • София
Момичета, да ви питам някой правил ли е майонеза с варени жълтъци? В няколко руски сайта гледах рецепти - някои са с твърдо сварени жълтъци, други с рохки. Искам да направя домашна майонеза, но ме е страх със сурови яйца, защото ги купувам от магазина.

# 66
  • Sofia
Момичета, да ви питам някой правил ли е майонеза с варени жълтъци? В няколко руски сайта гледах рецепти - някои са с твърдо сварени жълтъци, други с рохки. Искам да направя домашна майонеза, но ме е страх със сурови яйца, защото ги купувам от магазина.
Аз само със сурови яйца съм правила, купувам точно от големите вериги магазини. За толкова години не съм имала проблем.

# 67
  • София
Правя, но само със сурови жълтъци, но пък за съжаление ми е страшно тежка и  избягвам  да приготвям и купувам готова. Тя ми е лека и проблеми нямам на стомаха си. Не се притеснявам, а и както е казала Моренка ги купувам от големите вериги и смятам че страшно няма, но ако се притесняваш в аптеките продават специален препарат за дезинфекция на черупката на яйцата. Натопяваш ги, преседяват там някакво време и чупиш и ползваш спокойно.

# 68
Тази торта мисля да правя за рождения ден на дъщеря ми http://lussisworldofartcraft.blogspot.ca/2015/11/chocolate-balls-cake.html. Според вас ще стигне ли за 8 деца?

А мога ли да я направя от предния ден и да я държа в хладилник?

И последен въпрос, дали ще се получи, ако заквасената сметана заменя с изцедено кисело мляко, а изварата с крема сирене?

# 69
  • София
Тази торта мисля да правя за рождения ден на дъщеря ми http://lussisworldofartcraft.blogspot.ca/2015/11/chocolate-balls-cake.html. Според вас ще стигне ли за 8 деца?

А мога ли да я направя от предния ден и да я държа в хладилник?

И последен въпрос, дали ще се получи, ако заквасената сметана заменя с изцедено кисело мляко, а изварата с крема сирене?
Ще стигне за 8 деца. Кис. мляко има съвсем различен аромат, не бих го пробвала. Рикотата е прекрасна за сладкиш, от какъв зор ще я утежняваш с крема сирене, и защо изобщо искаш да сменяш рецептата, може и да не се получи. Никога не заменям продуктите дадени в съответната рецепта и винаги измервам на елект. кантар за точни грамажи и не сменям продукти. Та тя е толкова добра тази рецепта както я гледам.

# 70
  • София
За руска салата правя с цели варени яйца. На 350-400 мл. Олио слагам 4 по-големи или 5 малки яйца. Пасирам като обикновена майонеза. Накрая слагам сол и 1 лъжица горчица. Става супер.

# 71
tzvety26  bouquet Непременно ще пробвам тази майонеза  bouquet

# 72
Ще правя предястие от ролца от тиквички, пълнени с крема сирене, майонеза, копър и сусам. Предложете ми какво да сервирам към тях, отново като предястие, в същата чиния като допълнение. Благодаря!

От мен 4 предложения:

1. Бих поднесла като отдолу сложа домашен хумус, оформен с лъжица ето така, само че на лека дъга (предполагам са ти кръгли чиниите):

2. Според мен би се вързало и със съвсем малка багетка отгоре с пушена херинга (повече ми се връзва от сьомгата в случая).
3. Чудесен е вкусът на тези рулца и с нещо със сушени домати - може и пак багета, може и тип дип със сушени домати и пак крема сирене - така ще го комбинираш със сиренето от рулцата.
4. Последно - онзи ден правих паста от леща - най-обикновена, проста леща, която сварих и й добавих сол и зехтин, в който са стояли сушени домати. Божествено стана, а а аз ама хич не обичам леща. Това нещо, оформено на топка, като сладолед, до рулцата.

Надявам се да ти бях полезна на примависта. Simple Smile

Благодаря ти!

# 73
  • София
Благодаря Hug

# 74
  • Варна
Къде във Варна мога да открия калциев дихлорид за производство на сирене?
Мисля, че съм виждала в Кауфланд на хладилния щанд при маслото и маята, но е възможно да бъркам с мая за сирене. Пробвай в млечните магазини, които са фирмени на една мандра.

Общи условия

Активация на акаунт