Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 323
  • 492
  •   1
Отговори
# 165
Жужка, много се радвам, дано там да се е криел дяволът ...

От няколко дни Софи е със запек - ака по веднъж на ден, а през останалото време се пъне и крещи от болка  Tired Не съм спала две нощи... И пак уикенда я хвана. Мисля че има и рефлукс, защото започна да повръща. В понеделник, ако няма подобрение, ще ходя да искам лекарство за рефлукса. А дали може със запека да са свързани?  newsm78

# 166
Да ти кажа за сиропчето никога нямаше да го дам ако се хранеше и наддаваше. Каката ми повръщаше много на фонтани, но не й пречеше на развитието и нищо не давах. Бях повдигнала само матрачето и я захраних по-рано на 4,5м , израстна си го някъде там около 4-5м, дали от захранването или от това, че седна рано или просто си беше дошло времето незнам.
Малката се оказа с киселинен рефлукс, сравнение с кака си въобще не повръща. Но връща храна нагоре и си я гълта обратно. Лекарката ни обясни, че като я връща храната е смесена със стомашен сок, който дразни хранопровода и я боли и от там гърченето, ревовете и отказа от храна. Да минем сега и през другите лекари и всичко да ни е ОК, дано това да ни е бил проблема.

# 167
Жужка страшно много се радвам  Hug  дано оттук нататък вече детенцето да започне да се храни нормално. bouquet
Бубка също е пила гастротус, но аз честно казано не видях никакъв ефект от него. Може би защото млякото, което пие и без това е много гъсто, тя пие НАН АР.

# 168
  • Varna, Bulgaria
Жужка, дано ви помогне сиропчето и да направите малко гривнички и бузки Simple Smile
И на беб му го изписаха същият сироп, но за сега няма да го давам. Той и без него е лаком много. Това че връща по малко не ме притеснява, за сега.
Ние днес се шматкахме из морската градина. Гоги не пропусна да омаже доволно 3 памперса за 3 часа (направо нарочно го прави, като сме навън Simple Smile ) и ми се усмихва щастливо. Бяхме и на среща на 'библиотека на слинговете' - пробвах 2 модела на ергономични раници и един слинг, обаче никой не ни пасна.  Моето шоши, което е почти 8кг вече - му е тясно и неудобно - не спря да се дере от рев и в двете ранички. Не ги одобри. В слинга (нееластичен тъкан шал) се кротна за 5 мин, но после пак нададе вой. Пък и слинга на мен лично не ми беше удобен- заболя ме кръста. Явно няма да се носим. Язък! Бях се настроила да си вземам такава раничка.
Иначе вече изкарахме летните тоалети. Тъкмо го приспивам - с лятна пижамка с къс ръкав и крачол. Изглежда ми доволен от ситуацията Simple Smile

# 169
Интересното е там, че има бузки и гушка и широки дрехи и има вид на голямо бебе. Всеки като я види казва, че е голяма, но отдолу е...в момента е с коплектчето от изписването на кака си  hahaha накупила съм дрешки за 3м за лятото

# 170
Ох аз вчера си измъчих детенцето Sad По принцип в нас държим по-хладничко с таткото, защото така ни е по-добре и Стефан също свикна на по-хладно. Вчера за пръв път ходихме на дълга разходка в Морската градина /Бургас/, че сме от Меден рудник, който е далеч от центъра. Облякох Стефан само по гащеризонче, което не е дебело, но не и от най-тънките, защото педиатърката ни каза задължително ръцете и краката на детето да са покрити - да ама то жега, детето пуфти, главичката и гръбчето му мокри, добре че нося резервно боди с къс ръкав та го оставихме само по бодинце, обаче той явно вече прегрял милия и голям рев му удари  ooooh!

То и ние сме малко виновни, защото го изкарахме към 15 часа с надеждата, че край морето  ще е хладно ама на... ама и това дето педиатърката казва да са му покрити крайниците дори и да е горещо някак не ми се вижда ОК, колкото и тънка да е дрешката. Вие какво слагате в жегите...?

И друго забелязах вчера - едното ни оченце сълзи ей така от нищото, не постоянно но от време е влажно и пуска сълзичка...някой с подобен проблем?

# 171
  • Варна
Вчера и ние бяхме на разходка в морската градина(Варна), излязохме по  цяло боди и ние и горкото завря. Добре че в чантата имах едно сложено бодинце бельо с тънки презрамки, роди се малката по голи крачета и ръчички. Накупила съм летни дрешки без ръкави и крачоли, абсурдно е да е навлечена. Взела съм слънцезащитно на Мустела 50-ти фактор, с това ще предпазваме кожата.

# 172
Здравейте,момичета!Досега само ви четях,но и аз да се включа и ако може да ни добавите на първа страничка-бебе Далия 3620 гр.,51 см.,родена на 23.03 със секцио.
Имам въпросче-кърмим се изцяло и бебка последните две седмици започна да ака на четири дни,но сега вече шести ден не е.Няма твърд корем,перисталтиката е ок,има минимум шест напишкани хубаво пеленки със светла урина и е спокойна,а се храним и на поискване.Ходих при педиатър,който ми каза с термометър да предизвикам изхождане и да направя пробно кърмене,за да видя дали се храни достатъчно.Малката е спокойна,а като е гладна се разбира от километри о.О .Няма колики.Даваме й Био гайа по препоръка на педиатъра ни.Водих я при друг лекар,защото нашият педи е в друг град и преди сряда няма как да идем при него,а той със сигурност ще иска да я види.Преди това си акаше поне два пъти на ден.Не е със запек,защото при изхожданията консистенцията беше малко по-концентрирана.Да му се е случвало на някой 😩

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 22:58 от Milenkataa

# 173
  • Сандански
Ох, това обличане ми е слаба тема. Свекито, ако може, кожух ще му сложи, а вкъщи е 26 градуса. Навън днес е 32-33. Вкъщи му сложих тъничко гащеризонче и пак се поти милият бебо, а навън го изкарах по къс ръкав и пак му беше жега. Това правило - една дреха повече, отколкото носи майката, е тотално сгрешено. Трябва да е една дреха по-малко, поне в нашия случай. Mr. Green

И на бебе Митко често му се случва да му сълзи окото, но не съм питала педиатърката ни.

Последният болничен, които е от 17,04 все още не излиза, като проверявам с моя код за достъп в сайта на НОИ. При вас как е?

# 174
Момичета, изпуснах ви, ама от телефона много трудно следя  Embarassed

Крени, не се отказвай от носенето, дай му шанс пак към 4-5 месеца, тогава би трябвало да ви е по-лесно наместването в раница, а и беб ще зяпка повече. Другото - при първите слагания задължително слагаш и тръгваш на разходка - на едно място никак не им харесва  Peace

Ние в петък бяхме на ортопед (Драганов/ ВМА) и се оказа, че за съжаление седалищното предлежание на такова едро бебче си е оказало влияние и едната става не е добре  Sad Сега Анди е с твърди гащички и ще се следим всеки месец. Док ни успокои, че няма как да не се оправи, ако се грижим адекватно и не сваляме гащичките, ама всичко ми е свито  Sad Успокоявам се само, че не сме с каишки на Павлик и че от самото начало е с многократни пелени и в слинг, които също си я държат разчекната, т.е. направили сме нещо добро и преди откриването на проблема... И все пак  Rolling Eyes

Утре сме на консултация, предстоят ни ваксините, да видим...  Rolling Eyes

# 175
Добре дошла на новата мама  bouquet Подейства ли това с термометъра? На моята бебка - хич  Crossing Arms

Днес и ние бяхме на лекар. Вече 5 нощи не спим, тя се буди с писък на всеки час, извива си гърба, повръща, пъшка - абе рефлукс  ooooh! Та заведох я и той първоначално не искаше нищо да ми дава, защото детето е добре, наддава, здраво е, лекарствата трябва да са последна реакция, но в крайна сметка настоях и ни изписа лекарство за рефлукса. Дадох й сега преди лягане, да видим тази нощ как ще е. Жужка, при вас след колко време подейства? Аз лягам, че съм труп  Tired

# 176
На мойта бебка нослето й се оправи най-накрая  Praynig Сега следва ваксина  Confused
Да ви питам вашите свекърви слушат ли ви? Моята в началото беше с добрите, но напоследък нещо й става... Държи се с детето все едно няма майка,а само баща.. на мен ми става обидно и то много..  Мъжа ми днес решил,че тя ще гледа малката.. никой не сметна за нужно да ме осведоми.. просто откачам,а и как не - ако не всеки ден,то през ден ми е на главата .. Идва без да се обажда,стои по цял ден,взима ми я от ръцете,дори от ръцете на майка ми я дърпа. ooooh! Държи се с детето все едно е някаква кукла - размята я,подхвърля я,събужда я.Ходи с нея по комшиите да я показва,също без да смята за нужно да ме осведоми,а какво остава да попита.. Не й дава да заспива,иска като тя е там малката постоянно да я забавлява.. не знам вече какво да правя.. Говоря, но никой не ме чува  Sad
Поне на вас да се оплача ...

# 177
Ние почнахме сиропчето на обяд и още същата вечер беше много по спокойна. Като цяло от тогава имаме друго бебе вкъщи, преди това беше един постоянен рев и едно насилствено хранене. Но момата не го харесва сиропчето и трудно го давам, особено както е след хранене. Снощи ни боля пак коремчето, но само с гушкане минахме, не плака и не се гърчи като друг път. Още не сме увеличили количеството храна, но поне това което хапва е с удоволствие, надявам се скоро и количеството да увеличи. Успех ви пожелавам, дано ви мине по-бързо. Ние си чакаме 10дни до контролният преглед и въпреки кантарчето вкъщи се въздържам да я тегля засега Simple Smile

# 178
Добре дошла на новата мама  bouquet Подейства ли това с термометъра? На моята бебка - хич  Crossing Arms
Благодаря ☺ Не стм пробвала клизмата,защото преди седмица се наложи да и мерим няколко пъти температурата,защото прегракна без да е плакала дълго и се притесних да не е вирус,а предния ден го ползвахме термометъра за клизма(меря Т в дупето),а бебчетата бързо свикват на този метод и червата им стават лениви.А освен това не е твърд корема й и е спокойна та не виждам смисъл да я мъча.

# 179
  • София
Mиленката, аз имах същият проблем с Мишо, 5 дни не беше се изхождал и така се успокоявах, че детето се чувства добре и сигурно усвоява цялата кърма, но когато накрая се изходи детето, акото беше по- гъсто и миришеше. Моята педиатърка, каза че не е добре повече от 3 дни да няма ако и ако се забави, да ям сини сливи, тиква или сладки круши, така и правя когато има нужда и резултатът е много бърз, щом кърмиш и ти можеш да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт