Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 342
  • 492
  •   1
Отговори
# 180
Mиленката, аз имах същият проблем с Мишо, 5 дни не беше се изхождал и така се успокоявах, че детето се чувства добре и сигурно усвоява цялата кърма, но когато накрая се изходи детето, акото беше по- гъсто и миришеше. Моята педиатърка, каза че не е добре повече от 3 дни да няма ако и ако се забави, да ям сини сливи, тиква или сладки круши, така и правя когато има нужда и резултатът е много бърз, щом кърмиш и ти можеш да пробваш.
Нашият педиатър каза до 5 дни е нормално за дете на кърма изцяло.Ние свършихме "работата",но акото миришеше на ... фъстъци  Laughing

# 181
Аз искам да питам мамите на които бебетата са с рефлукс-как го разпознахте?Аз си мислех, че имаме колики, ама като прочетох симптомите на рефлукс,като неспокоен сън, раздразнителност,плач и май вече се съмнявам това да са колики.Често я виждам как си гълта повърнатото, в смисъл не повръща, ами преглъща и понякога се дави.Тези сиропи,които давате имат ли ефект?

# 182
  • Varna, Bulgaria
Днес бяхме на ортопед - профилактичен. За мамите от Варна: вече има детски ортопед, к работи по ЗК. До скоро нямаше, и съответно аз не си взех направление. Та - можеше да си спестя едни 50 лв, ако знаех де :/  Всичко е ок. Контролен на 7-8 месеца.  Препоръча слагане в раничка на 3 навършени месеца чак. Може тогава пак да пробвам.
Джинджи- вие носите ли се? В тея жеги не е ли мн.неприятно и за двамата да сме залепени кожа до кожа - нали лицето му идва върху пазвата ми някъде. Той пуханчо бузанчо обича на ръце да се носим, ОБАЧЕ да гледа напред Simple Smile
За реглукса - и беб е с рефлукс, според лекарката. Обаче се храни, наддава, спокоен е и спи добре.  Не повръща на фонтан - все неща, които описвате.  Еди нствено, че много често повръща пресечено мляко и му хърка нослето. Утре трябва да ми пристигне поръчаната възглавничка с наклон - да видим дали ще се харесат с беб Wink

# 183
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, как се справяте с газовете? Моето момче от 3 часа се гърчи, свива краката, не ще да спи, даже не ще да яде. Тъкмо се унесе и изведнъж почва да пищи. Не може да пръцне явно. Давам  капки  за колики, уж да гонят газовете в стомахчето. Правя му и масаж, но малко, защото той не дава, явно го боли. Днес цял ден си ака и пръцка яко, но сега какво му стана ? Само на кърма сме, но не съм яла нищо газообразуващо. Внимавам много, че близо 2 седмици той беше с разтройство.

# 184
Ето ме за рапорт след първата нощ, след лекарството за рефлукс. Равносметката - наспана мама и спокойно бебе  Party Ох, толкова се радвам, че настоях!!!!

По въпросите за рефлукса. Не всеки рефлукс трябва да се лекува - има си степени, както и не всички повръщат на фонтан. Симптомите са: характерно пъшкане, все едно се напъва, извиване на гръбчето като дъга, повръщане, слюнкоотделяне (но на гъста слюнка), плач и неспокойство в легнало положение.

# 185
Добро утро Момичета !

Гери, Благодаря за темичката!

Сноуче, браво на вас. Майката си усеща най добре какво му е на бебо.

Крени, а със приставка за новородено не става ли и по рано носенето в раничка? Аз така нося, не много често, но ето сега две сутрини подред с нея водим баткото, за около 10тина минути. Ние още не сме ходили на ортопед, и затова все ме е страх да го нося, а ми е много удобно, като гледам и на бебчо също.

Mrs.October, как я търпиш, незнам ? Моята е изпълнителна, каквото и кажем това прави. Не може според мен да се справя с децата, няма усет. За баткото винаги давам инструкции и тя ги следва както съм казала,  няма да прецени трябва ли или не това да прави.

Ние нещо не се наспахме, поне аз де, добре че баткото не спа при нас. Малчо не спи хубаво, след като се наяде към 5ч. Мрънка, върти се , обикновено го слагам върху мен, и така дремваме, но сега и така не искаше Sad .

Нашият батко днес завършва детска градина, следобяд има тържество. Кога порасна ... А таткото току що ме информира че е хвърлил пъпчето на бебчо във Мед.Университет , денталния , във Варна Simple Smile Вие хвърлихте ли ги някъде ? На баткото още не сме, но на малчо падна докато бяхме във Варна и затова решихме там Simple Smile

Хубав ден Ви желая с мноого слънце и хубави разходки !!!

# 186
  • София
Добро утро!  bouquet

system и ние имаме газове понякога, които не можем да изкараме и бебка се мъчи. При нас помага еспумизан комфорт, сякаш след него по-лесно ги изкарва.

Snowche, чудесно е че сте добре вече. По симптомите които описваш се замислих дали и ние сме с рефлукс. Нашата педи, разбира се не ни обърна внимание, на консултацията като й казах.

Имам въпросче към момичетата, които возят бебчетата си в колата. Слагате ли кошницата за кола на предната седалка. Знам че по закон е разрешено с изключен airbag, но мен сякаш ме е страх.

# 187
Ивилда, разбира се, че може преди 3 месеца в раницата, ако има приставка за новородени... Не знам тези ортопеди какви съвети дават. Цяла Япония си носи така децата (тук колички почти не се ползват и ако се ползват изобщо, то е след 3-ти месец).

Джулси, почти всички бебчета имат някаква степен на рефлукс. Аз отидох при док, когато се влоши до степен да се буди с писъци посред нощ и да повръща често. Ако си спинка добре, няма нужда от лекарство. Той, нали ти казвам, даже не искаше да й дава нищо понеже си била наддавала...

# 188
  • гр.Пловдив
Добро утро и от мен!
Днес сме на консултация и ваксини и сърцето ми е свито,дано всичко мине добре.
Леонора не съм я возила на предна седалка,но каката да и най-вече,когато съм била на дълъг път да мога да и давам бибата,че беше по-ревлива.Определено е по-лесно така.

# 189
Момичета не се плашете на бебетата работата им е да плачат. Всички бебета имат рефлукс, при някои повече изразен, при други по-малко. НО ако бебето се храни и наддава не е проблем, ще си го израсте. И каката имаше рефлукс, тогава и през ум не ми е минавало да й давам нещо. Сега малката не се храни добре и наддава много малко,ревеше и буквално се гърчеше нон стоп в ръцете ми и затова се съгласих да пробвам сиропчето. Аз съм последният човек , който ще даде ненужно лекарство на детето си. Лично съм си патила от "безвредни" лекарства и то до степен че доктора казал на родителите ми да се подготвяли, защото не познавал живи след такъв случай.
При нас стана много весело едната кака се разболя, другата и тя "под карантина" при нея, строила съм ги да не излизат от стаята си. С малката пък е огромна борба с този сироп, с лъжичка е абсурд, опитвам се със спринцовката от Нурофен, но пак го плюе. ММ ми казва да й запуша носа и така да го давам, но нещо те ми се получава, не съм правила така досега.
 Някой ако знае може ли точно да ми обясни кога да за пуша носа, за колко време и кога да дам сиропа, така че да го глътне?

# 190
Привет,момичета!Голяма жега ни мьчи!От два дни сме си в София,и в панелката е 26-27 градуса.Анна е само с много тьнко гащеризонче.Обмислям да я оставям по боди само,ако започне да се поти.За сега и е добре така Simple Smile Като ми писахте за проблемите с бялата кожа,ми стана по-ясно,какво е имала в предвид педи.Кьм края на м.юни сме на преглед,и вко много мрьнка за кг.и какво ли не,ще я сменим.Аз още мажа след баня с бебешко олио.От време на време има белене на кожичката.Не е сериозен проблем,но си иска овлажняване.Чудя се,бебешкото мояко,по-хубаво ли е за лятото?Мис Октомври,я стягай юздите на домашните ти любимци!Т.е.на мьж ти и майка му.Много е лесно да ходи да се хвали из сьседите с бебето,но ако не дай Боже се разболее,ще ти го врьчи за ремонт.Тогава едва ли ще и се дежури.Вьвежлай ред,докато е рано още.Бива да си замьлчиш,ако е за ден-два,ама ежедневно...по-добре недей  Naughty

# 191
Октомври, ужасно звучи свекърва ти  ooooh! За съжаление, не ти, а ТМ трябва да предприеме нещо. Няма как ти да й кажеш каквото и да било без да се скарате... На него би му простила. А той какво мисли по въпроса? И аз се оплаквах от моята, но след няколко разговора с ММ вече е доста по-обрана и ме пита за всичко  Sunglasses

# 192
Ивилда, разбира се, че може преди 3 месеца в раницата, ако има приставка за новородени... Не знам тези ортопеди какви съвети дават. Цяла Япония си носи така децата (тук колички почти не се ползват и ако се ползват изобщо, то е след 3-ти месец).
Благодаря за споделеното Simple Smile

# 193
ММ всичко вижда,но си прави пас,защото така му изнася. Не иска да се кара с маминка,че какво толкова прави - тя просто й се радва. Ако беше мъж на място,а не на мама, нямаше да позволи подобно отношение. Истината е,че й е казвал някои неща,дори се е карал с нея,не си говореха с месеци, но тя е много ограничена жена, иска все по нейното да е и да е напук на всичко и всеки. С такива хора колкото и да се опитваш и с добро,и с лошо не става и не става. Много ми е мъчно,не знам защо толкова й се връзвам.. Дано скоро да изляза от това състояние ..

# 194
  • Varna, Bulgaria
Ивилда, 100%  може с приставка за новородено. Само споделям какво каза док. Тоя моят пухчо и без това реве и не иска - та за това не ми пречи да изчакам до 3тия месец и пак да опитам. А тази приставка какво представлява? Май нямаше такова чудо (допълнително) на 2те ранички, к пробвах.
Сноуче, щастливо и наспано бебе->щастлива и наспана мама Wink Пък аз си мислех, че в Япония няма нужда да настояваш за лечение. Уж са им доста кадърни лекарите.
Аз снощи за сефте не се наспах от 1 месец насам. Що пък реших, че трябва да сменя памперс на щастливо заспало бебе?!? Естествено пухЪТ се събиди и почна да гука и да ръкомаха с крака и ръце. И така 2 часа  #Crazyю  never ever! Simple Smile
Днес ми дойде възглавницата с наклон. Нещо не я долюбва беб. Мрънка, недоволства, докато не го сложа да легне на равно :/ и се свлича все на една страна от нея. Ще видя дали ще се сработим.

Общи условия

Активация на акаунт