Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 355
  • 492
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета! Включвам се по темата за газовете. Бебка имаше много колики и много газове, който не можеха да излязат. Много я болеше коремчето. Купихме чая на Хип с анасон, копър и кимион и се родихме. Давам и от чая по няколко малки лъжички когато се сетя и най вече преди хранене. Изключително доволна съм от чая. Бебка си пръцка на воля и не я боли коремче. Също така изхожданията се регулираха. Често се запичаше милата. Сега ходи по 1-2 пъти на ден. Ние сме на АМ. Това е моят опит с газовете.

# 196
Момичета,моля ви,кажете ми мнението аи за мазането след баня с бебешко мляко?И на коя марка да купя?Вече сме без колики(поне не са очевидни).Много сладко гука Simple Smile Да се похваля,че не спи по цял ден Simple Smile Вече има повече будни моменти.Закача се,усмихва се...А нощтта си е за спане,както обикновено.Заспива кьм 22:00ч.и се сьбужда в 6-7ч.Само ведньж миналата седмица се сьбужда в 3:00ч.и яде.Сигурно,за да пробва дали ще се зачудя,какво се случва,хихи.Обмислям да купя кенгуро или нещо практично за носене на бебе.Моля ви,пратете линк,и ми дайте препорьки!Много ви благодаря! Simple Smile

# 197
Момичета,моля ви,кажете ми мнението аи за мазането след баня с бебешко мляко?И на коя марка да купя?Вече сме без колики(поне не са очевидни).Много сладко гука Simple Smile Да се похваля,че не спи по цял ден Simple Smile Вече има повече будни моменти.Закача се,усмихва се...А нощтта си е за спане,както обикновено.Заспива кьм 22:00ч.и се сьбужда в 6-7ч.Само ведньж миналата седмица се сьбужда в 3:00ч.и яде.Сигурно,за да пробва дали ще се зачудя,какво се случва,хихи.Обмислям да купя кенгуро или нещо практично за носене на бебе.Моля ви,пратете линк,и ми дайте препорьки!Много ви благодаря! Simple Smile
Аз ползвам ето това и съм много доволна - http://apteka.framar.bg/30045817/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … 200-%D0%BC%D0%BB- Кожата е мека и овлажнена.

# 198
  • Varna, Bulgaria
Щастлива, всичко де що е бебешко и е емолиент е леко и подходящо за лятото. Аз също харесвам продуктите на биодерма.
Бебо е с наченки на атопичен дерматит и съм го подкарала с тежката артилерия превантивно. Ползваме цялото семейство крем на SVR топиализ. Аз като се сетя си мажа ръцете, беб след мокрене го мажа по крачетата и след баня овлажнявам за масажче пак с него.

# 199
Щастлива, за носенето ти препоръчвам или слинг (има с много хубави, летни материи, всякакви цветове) или ерго бейби. По стечение на обстоятелствата имам и двете (подаръци) и много ги харесвам. Все пак, ако трябва да избирам, бих избрала слинга - толкова е лек, практичен, не заема място, евтин, а и може да се ползва в различни конфигурации

# 200
Ивилда, 100%  може с приставка за новородено. Само споделям какво каза док. Тоя моят пухчо и без това реве и не иска - та за това не ми пречи да изчакам до 3тия месец и пак да опитам. А тази приставка какво представлява? Май нямаше такова чудо (допълнително) на 2те ранички, к пробвах.
Ето това е приставката :

Не съм специалист, но наистина му е удобно на бебето със нея, не го свива. Не съм свикнала с разкрача на крачетата, но доколкото четох това е по добрият вариант, от носенето в кенгуру.
За слинга не се наех, понеже няма кой да ми покаже и научи, а мисля че е по-лесният начин за носене на бебета, както и в жегите е по удачен.

# 201
В юнтуб има стотици клипчета как да се върже слинг. Звучи по-трудно, отколкото е. Аз един път гледах и оттогава си го връзвам дама без абсолютно никакъв проблем.

# 202
Много ви благодаря!Аз вчера си играх на кукли,хихи...Днес май пак ще го правя.Сутринта облякох на малката боди с кьс рькав и много тьнко гащеризонче.В ранния следобяд и облякох кьси панталонки и тениска.В кьсния следобяд по-дебело гащеризонче и чорапки и обух.След банята пижамката и спалното чувалче.Като си легнах,си спомних,как си играехме на кукли(така казвахме на преобличането на куклите).Не С кукли,а НА кукли,хаха.Разликата е,че сега куклата ми мьрда и недоволства.А докато се усмихне и ми разтопи душата,повьрне на бодито,или го наплюнчи и пак преобличам,хихи.Да ви кажа честно,предпочитам зимата.Хич не издьржам да ми е топло.ММ казва да замина за Сибир Simple Smile Сноуче,слинга става ли за дебели мами?Всьщност май е най-добре да отида да го пробвам в някой магазин.Аз имам кенгуро,което сьм запазила от каката,но не мисля,че е добро за бебето.Все пак е от преди 18 год.От тогава до сега медицината е отрекла доста неща,и се препорьчват нови.Желая ви хубав ден!  bouquet

# 203
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Честит празник на нашите малки сладури!
 bouquet baby_neutral Hug

# 204
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 20:29 от Ambrosia

# 205
  • Варна
Здравейте мами, копирам си поста от Мартенската група и тук, нали сте навъртяли повече опит  Wink

Днес и аз се замислих по въпроса за нощното хранене, май ми се иска да го елиминирам, не защото ми тежи а защото малката много наддава, няма два месеца а почти е удвоила теглото от изписването  newsm78 Как ли се прави тази процедура по премахването ако бебчето се буди, дава му се чай...вода...  или да си чакам сама да се откаже Thinking. Също така ще трябва да изцеждам гърдите, но предполагам се изцежда малко колкото да се облекчат а не до изпразване  newsm78
Какво мислите по тези въпроси момичета ?

# 206
  • Varna, Bulgaria
Зина, ако махнеш нощното хранене кърмата няма да се стимулира толкова добре. Но пак зависи от теб - колко време имаш намерение да се кърмите.
Иначе по въпроса - предлагане на вода ще реши проблема.

# 207
  • Варна
Kreni благодаря, искам да кърмя поне година, няма да махам по моя инициатива нощното хранене щом е така, мисля че в един момент малката ще регулира наддаването.
Две вечери имаме поводи, та си позволих повече от чаша бира и резултата е - ще ми гръмнат циците  Laughing, явно наистина увеличава лактацията.

Пак ще питам нещо което питах и при Мартенките, но не помня в коя група съм го чела.
Преди някой беше постнал много хубав чужд сайт(Унгарски/Румънски  newsm78) за бебешки дрешки с доставка до БГ, не помня кой беше, но имаше разкошни дрешки, някой ако си спомня да свирка.

# 208
Kreni благодаря, искам да кърмя поне година, няма да махам по моя инициатива нощното хранене щом е така, мисля че в един момент малката ще регулира наддаването.
Две вечери имаме поводи, та си позволих повече от чаша бира и резултата е - ще ми гръмнат циците  Laughing, явно наистина увеличава лактацията.

Пак ще питам нещо което питах и при Мартенките, но не помня в коя група съм го чела.
Преди някой беше постнал много хубав чужд сайт(Унгарски/Румънски  newsm78) за бебешки дрешки с доставка до БГ, не помня кой беше, но имаше разкошни дрешки, някой ако си спомня да свирка.

то не е ли тази Мартенската  newsm78

# 209
  • Варна
 Joy Joy Joy
Априлската да кажа   Blush

Общи условия

Активация на акаунт