Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 668
  • 492
  •   1
Отговори
# 225
Привет Мами,

Записваме се и ние, макар късничко Simple Smile
Бебе Мартин ни зарадва на 21.03. 3,240 кг, 50 см хубав мъж и с две зъбчета Simple Smile

Ще прегледам постовете ви до тук /до колкото е възможно/ и се включвам в дискусиите!

# 226
Привет Мами,

Бебе Мартин ни зарадва на 21.03. 3,240 кг, 50 см хубав мъж и с две зъбчета Simple Smile

Ще прегледам постовете ви до тук /до колкото е възможно/ и се включвам в дискусиите!

С две зъбчета?!????!!

# 227
Привет Мами,

С две зъбчета?!????!!
Случва се  Simple Smile

# 228
Привет Мами,

С две зъбчета?!????!!
Случва се  Simple Smile

О, да - две долни зъбчета. Grinning
Случва сеебета се раз, да - насам, натам из нета пише, че 1 на 2000 бебечета се раждало със зъбче. Ние пък с две Simple Smile
На късмет било, а дано Simple Smile))))))))))

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 19:29 от MollyCoddle

# 229
  • Сандански
Момичета, забелязали ли сте по-леки памперси, откакто започнаха жегите? Моят син махна нощното хранене и нощният памперс е сух - най-много веднъж да е пишкал. Днес и дневните са по-лекички, но все пак пишка - слагам памуче и често е мокро, явно пишка по по-малко.

# 230
Ние засега си имаме доволно напълнени памперси, няма промяна. Нощта изкарваме с един - от 21ч до 5ч. , тогава и акаме.

Ние чак днес бихме ваксините, и плакахме бая. Аз се сдържах този път, може би понеже аз го държах и не го виждах. Затова пък цял ден ми се къса сърцето, приревава на сън, а като е буден реве много. досега не ми е плакал така.Добре че беше раничката, цял ден се разхождаме и гушкахме в нея.

Добре дошла MollyCoddle!

# 231
Антеа, можеш да пробваш само с възглавничката и крачетата настрани, но само, ако ги отпуска. Ако ги държи стегнати и трябва насила да ги разкрачваш - по-добре изчакай още няколко седмици. Другото, което при нас работи е като я сложа вътре и веднага излизам навън - след няколко минути рев се успокоява. Всъщност, моето дете само в ерго бейбито седи без да плаче до посиняване. В количката реве с часове, а в ергото само в началото като я сложа и понякога, ако спра да се движа...

Сноуче, стегнати са й все още крачетата, и когато се опитам да ги наместя ги стяга още повече. Ще пробвам и да изляза навън като я сложа. Досега се въздържах, защото беше студено или валеше, а нямам покривало. Дано успеем да се носим, че иначе ще ни е доста трудно като пътуваме.

Благодаря на всички за съветите  bouquet

# 232
Момичета, забелязали ли сте по-леки памперси, откакто започнаха жегите? Моят син махна нощното хранене и нощният памперс е сух - най-много веднъж да е пишкал. Днес и дневните са по-лекички, но все пак пишка - слагам памуче и често е мокро, явно пишка по по-малко.

Да и при нас е така. Доста четох по темата, че се бях стресирала. Даже водих малката на нефролог и урина давахме  #Crazy за да изключим възможно възпаление. При някои деца жегите се отразяват по този начин. Започна да хапва и по-малко, но пък по-често.

# 233
Добро утро,момичета!И аз да се включа в дискусията Simple Smile Каката ми се ради с поникнало на половина кучешко зьбче(от горе).Кьм петия месец започнаха да и никнат както си му е реда.А това зьбче си допоникна по-кьсно.Незнам,колко е кьсметлийско за детето,но за себе си не го отчитам,че ми е било кьсмет-драскаше ме,хихи.За нощното кьрмене,бях писала,че бебето ми е поспаливо.Имаше момент в който педи ме караше да го будя,но не пожьнах успехи две вечери пробвах в различни часове и се отазах.Сега обаче от два дни си става в 4:30ч.,и си тьрси да яде.При това си тьрси,мляскайки,като свинче,хихи.Не се беше хранила сутрин толклва рано,повече от месец.Сигурно,защото ми се иска да си е бебешка за по-дьлго Wink През деня не спи,както преди.Мьчи я топлината.И не яде на 3 часа,като преди няколко дни.Яде по-често и по-малко.Момичета,имате ли впечатление от продуктите на Здраве Бебе?Подариха ми Хидратиращ крем за лице и тяло.Още не сьм го пробвала.Ще си доспивам! Wink

# 234
И нашия памперс е почти сух сутрин, но аз го отчитах на малкото количество храна. Миналата седмица имаше няколко дни в които се събуждаше да хапва в 2-3, тогава сутрин беше една идея по-мокър. Предполагам, че от жегите и ние не искаме да ядем по-много, но пък не иска и по често. Но при нас е друг случай, имам си една малка злоядка. Вчера запазих час за контролния преглед във вторник и нямам търпение да идва вече.
Аз искам да попитам за водата. Пият ли бебчетата и по колко и кога предлагате. Каката също беше на АМ и не пиеше вода, но тогава не я мислих много много, тя е септемврийче и си пиеше повече от доволно количество АМ. Сега за малката съм в голяма дилема, хем е горещо и не пие много мляко и е хубаво да пие вода. Хем ме е страх да давам много, защото водата убива апетита, който и без това ни липсва. Ще питам и педиатърката, но друго си е споделения опит от вас.
п.п. От няколко дни забелязах, че са ни много леко подути гърдичките, дали е нормално? За новородените знам, че е нормално, но ние вече не сме в тази възраст, на 2м12д сме. Има ли и други като нас?
Добре дошла на новата мама! bouquet Имаме си и първи зъбчета в темичката  Party

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 07:48 от jujka^

# 235
Момичета, понеже и аз обмислям да си взема раничка, но така детето не свиква ли много да е в мама?  newsm78

# 236
  • София
Здравейте,
При нас памперсите са си все още доволно напишкани. Нощно хранене нямаме от повече от месец, самичка спря да се буди, но ние сме на АМ. Водичка давах по едно време, пииваше по няколко глътки. Миналата седмица и дадох след една разходка, че беше много топло. Изпи 20 мл и после беше голямо нервничене, 5-6 часа рева, все едно имаше колики, а те уж минаха. Незнам дали е просто съвпадение, но от тогава не съм й предлагала и си е спокойна. При нас проблема сега е, че не иска да заспива вечер, ококорва очи след последното хранене и няма заспиване, а имаше един период, в който я преспивах с песничка и малко люшкане. ooooh!
Жужка, ние сме на вашата възраст, гърдичките й не са подути, бяха като се роди, но постепенно се оправиха.

# 237
Ох, не знам ние май през някаква кърмаческа стачка преминаваме.
Досега ми се е случвало няколко пъти и то вечер да не иска да яде, но го отдавах на коликите. Още щом я сложа на гърда и почва да реве и да се дърпа, даже не е засукала. Принуждавам се да я приспивам гладна и после в полусънено състояние да я дохранвам през ноща. Сега от няколко дни пак почна с тия номера, днес и сутринта не искаше да яде. Не знам колики ли са, зъби ли са /плюнчи се доста напоследък/  Sad Много съм се изнервила и без това не наддава кой знае колко, и сега с тия номера ме побърква.

# 238
Момичета, понеже и аз обмислям да си взема раничка, но така детето не свиква ли много да е в мама?  newsm78

Аз си го мислих същото. Стефан не е свикнал въобще на ръце, дотолкова , че понякога като го вземем и се сърди и като го оставим се успокоява. Честно казано ни е добре така, защото аз почти не го нося - само за кърмене, за баня и като искам да го гушна. Имаме кенгуру, но се притеснявам да не взема да обърна процеса и да свикне да е в мен после да не мога до го оставя...

По въпроса за водата. Аз до сега не давах, защото  сме изцяло на кърма, но забелязвам, че е много нервен от както станаха жегите. Чух се с педиатърката и тя каза да давам преварена вода, та сега преварявам и ще видим как ще го приеме. Надявам се да не се отрази на кърменето и водата да е за сметка на кърмата. Има ли други майки, които кърмят и дават вода...имали ли са проблем?

И друго да питам - колко време преварявате водата за пиене?  Thinking

# 239
За водата според мен трябва да се водим от детето, то трябва да си покаже. Затова се препоръчва да се дава след хранене и поне 1-2преди следващото. Мен по скоро ме притеснява как ще се отрази на коремчето и рефлукса. Но все пак събирам мнения като цяло. Преварявам 5-10мин. Но при нас водата чешмяната вода се оказа ужасна и сега купуваме от бебешката на бебелан.

Общи условия

Активация на акаунт