Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 689
  • 492
  •   1
Отговори
# 240
По темата за раниците: Всичко си е строго индивидуално - има деца, които предпочитат носене и такива, които си харесват количката. За мен предимството на носенето е, че мога да минавам отвсякъде без да се съобразявам с терена, ръцете са ми свободни и бебето ми е много по-спокойно. Свикването сигурно го има, но то всички деца най-обичат до мама в началото... после всяко си го израства. Каката ми беше изключително носено бебе (возила се е в количка около два месеца само). Когато проходи категорично отказа да седи в раницата и от тогава винаги е на собствен ход (плюс гушкане като се умори, разбира се). Отделно, когато са я гледали други хора също се возеше в количка (точно преди прохождането) - знаеше си, че само мама и тати носят и не е имало драми.

За закопчаването на задната релса на Ергото - малко тренировка трябва  Wink и ако съвсем не я стигаш - пробвай да преместиш цялата задна релса нагоре/ надолу, така че да можеш да я подхванеш отнякъде.  Peace

# 241
Джинджи, Мерси за отговора - дано с тренировки ми стане по-лесно закопчаването. Имам и друг въпрос - удобно ви ли и да сядате с Ергото - може би ние не го слагаме напълно правилно, но като седнем и усещаме, че ще смачкаме бебето.

# 242
Айа, не би трябвало да имате това чувство при сядане. Къде слагате колана? Трябва да е под кръста и над хълбоците.

# 243
Уж точно там го слагаме и ние удобно като ходим и сме прави, но седнали имаме некомфортно чувство и двамата с мъжа ми. Ще погледна пак видеата в ютуб да открия къде грешим.

# 244
  • Варна
За водата - опитвам се да я науча да си пийва водичка, смятам че сега в жегите е добре, също така често хълца и водичката помага. Преварям в кана за вода един път, смятам че е достатъчно.

Ох момичета, новата ни "играчка" е страхотна, по-добре похарчени пари от тези за видео-бебефона досега не сме имали.

# 245
Момичета, преди няколко дни реших драстично да намаля еспумизана, понеже ми се струваше, че вече няма колики. Незнам дали е в резултат на това, но онзи ден и вчера беше доста кисела. Неискаше изобщо в количката, нито вкъщи, искаше само в ръцете ми (не е свикната на ръце, казвам го понеже много се нервя някой като ме срещне и като ми каже "ааа свикнали си я на ръчички май аа"). От вчера пак върнахме капките и днес ми се струва по-добре. Дали и се отразило зле спирането на капките? М/у другото вмомента докато пиша Радинка нещо се разкисна и сега и мачкам крачетата, от няколко дни забелязвам, че тази процедура доста я успокоява Grinning Вие имате ли някъкви такива успокойтелни терапиики? Simple Smile

# 246
  • Сандански
Linka_malina, каква урина трябва да е - стерилна ли? АЗ днес не успях да му сложа пликчето както трябва и беше празно, оставям за понеделник отнасянето на урина в лаборатория. Днес памперсите са една идея по-пълни, но пак не са като преди.

Ох, не знам ние май през някаква кърмаческа стачка преминаваме.
Досега ми се е случвало няколко пъти и то вечер да не иска да яде, но го отдавах на коликите. Още щом я сложа на гърда и почва да реве и да се дърпа, даже не е засукала. Принуждавам се да я приспивам гладна и после в полусънено състояние да я дохранвам през ноща. Сега от няколко дни пак почна с тия номера, днес и сутринта не искаше да яде. Не знам колики ли са, зъби ли са /плюнчи се доста напоследък/  Sad Много съм се изнервила и без това не наддава кой знае колко, и сега с тия номера ме побърква.
Моето бебе също преминава през подобен етап. Дърпа се, когато му дам гърда, а виждам, че е гладен и си лапа ръчичките от глад и яде най-добре, когато е сънен. Открих, че е от жегата, защото в неделя и днес като пуснах климатика и бебко яде нормално, но ме е страх да не го настина.

Вода му давам всеки ден, но без успех. Сега взех от чайчето на Хип и ще му предложа днес за първи път
Откриха ни стафилококи в носа. Sad Мажем Бактробан и се надявам да минат бързо.

От две седмици виждам, че бебчо е научил да борави с ръцете си и си хваща одеалцето, а ако няма одеалце блузката. Давам му и играчка да хване, хваща я, но не я забелязва дори и се удря с нея. а одеалцето е друга работа. Разглежда го, лапа го (когато му дам шанс), смее му се, дърпа го над главата си. Simple Smile

# 247
Жужка, помогат ми да, майка ми страшно много ми помага.

Относно водата, аз преди давах по съвет на педиатърката подсладена вода през нощта вместо едно от нощните хранения на Дими. Той обаче  не се отказа да се буди и всеки път пиеше вода в продължение на месец. С такова настървение я пиеше, че ако я дръпнех се скъсваше от рев. И така докато една нощ не изпи 150 мл вода, докато се успокои. И нещо ми прищрака, че това не е съвсем наред и че детето реално пие вода не от жажда, а от глад. После прочетох в нета, че СЗО и Американската педиатрия не препоръчват на бебетата до захранване да се дава вода и аз реших да спра да давам допълнително вода.

Иначе ние продължаваме  с рехабилитацията, страшно съм доволна от нея. Даже днеска рехабилитаторката изкоментира, че до 3 месеца (коригирани) Бубка ще е перфектна. По този повод днес докато слагах Дими по корем той се обърна сам по гръб. Няколко пъти. И пищеше от радост. Да ми е жив и здрав вече е 7 кг и 64 см.  Grinning

# 248
  • Varna, Bulgaria
Зина, казвай подробности за играчката. Какъв модел е точно. Моят бебефон днес се развали и съм на вълна търсене.

# 249
Ооо и Радинка е със стафилококи. Док. каза една седмица Бактробан и да я държа повечко на слънце и ще вземем нов секрет.

# 250
  • София
Вода давах на баткото много. Тогава идваше майка ми да ми помага и го залъгваше да поспя, да свърша нещо или да изляза. Сега никой не ми помага толкова. Само баща ми понякога и той му дава по малко вода. Аз като съм наоколо бебко си иска цицките...
той още не играе. Пъне се нещо като е по корем , но не се обръща. Само настрани като е се обръща по гръб. Но това още като се роди го можеше. С играчки почти не играе. Гледа двете мечета на столчето му, маха им и им говори. Гледа и маха на играчките от активната гимнастика. Не хваща все още.от няколко дни се смее беззвучно. А от десетина дни като говоря по телефона или с хората вкъщи се опитва да участва в разговора. Напъва се и казва"агу", "гу" и "еуе".
Най-много ме притеснява , че изведнъж започна да си смуче палчето. Започнах да му захлупвам ръчичките в ръкавите и тогава смуче палче през плата чак... залъгалки никакви не иска. Всички изпробвах.

# 251
Linka_malina, каква урина трябва да е - стерилна ли? АЗ днес не успях да му сложа пликчето както трябва и беше празно, оставям за понеделник отнасянето на урина в лаборатория. Днес памперсите са една идея по-пълни, но пак не са като преди.

Ох, не знам ние май през някаква кърмаческа стачка преминаваме.
Досега ми се е случвало няколко пъти и то вечер да не иска да яде, но го отдавах на коликите. Още щом я сложа на гърда и почва да реве и да се дърпа, даже не е засукала. Принуждавам се да я приспивам гладна и после в полусънено състояние да я дохранвам през ноща. Сега от няколко дни пак почна с тия номера, днес и сутринта не искаше да яде. Не знам колики ли са, зъби ли са /плюнчи се доста напоследък/  Sad Много съм се изнервила и без това не наддава кой знае колко, и сега с тия номера ме побърква.
Моето бебе също преминава през подобен етап. Дърпа се, когато му дам гърда, а виждам, че е гладен и си лапа ръчичките от глад и яде най-добре, когато е сънен. Открих, че е от жегата, защото в неделя и днес като пуснах климатика и бебко яде нормално, но ме е страх да не го настина.

Вода му давам всеки ден, но без успех. Сега взех от чайчето на Хип и ще му предложа днес за първи път
Откриха ни стафилококи в носа. Sad Мажем Бактробан и се надявам да минат бързо.

От две седмици виждам, че бебчо е научил да борави с ръцете си и си хваща одеалцето, а ако няма одеалце блузката. Давам му и играчка да хване, хваща я, но не я забелязва дори и се удря с нея. а одеалцето е друга работа. Разглежда го, лапа го (когато му дам шанс), смее му се, дърпа го над главата си. Simple Smile
Да стерилна ми искаха. След пликчето я пресипах в едно стерилно контейнерче и така я дадох в лабораторията. Изследвахме седимента в урината и след това ни гледаха на ехограф. Доста трудно е с тия пликчета особено при момиченцата, първото го изхабих, но с второто стана работата. Бях я събула само по памперс и така чаках да пишне. Вярвам, че няма да има проблем и при вас.  Peace
Абе ние май имаме и някакъв тих рефлукс, който не бях забалязала досега. Не повръща, но усещам как се връща храна в устата й и започва да реве явно от стомашния сок. Ще питам педи за някакво сиропче.

# 252
Зина, казвай подробности за играчката. Какъв модел е точно. Моят бебефон днес се развали и съм на вълна търсене.
Не съм Зина, но понеже и аз съм на мнение, че това е едно от най-полезните неща, които сме купували, да кажа. Ние сме с този http://www.baby.bg/philips-avent-videomonitor-scd-603.html . Много е удобен! Картината е добра, сензорите за звук са достатъчно чувствителни, а и музичката, която може да пуснеш на бебето е много приятна. Ако имате връзка в някоя аптека, вижде дали не могат да ви го поръчат от доставчика им на авент, защото надценките са жестоки.

# 253
Относно водата -Митко също съм забелязала, че след като пие вода после много се гърчи като яде и реве и избягвам да му давам вече преди ядене.
А относно видео бебефона -ние сме с чиполино,много съм доволна и аз,голямо удобство си е

# 254
  • Варна

Ето този си закупихме съвсем спонтанно, беше намален с 50 %, гледам сега пак има намаление. Не очаквах много за тази цена, но останах много приятно изненадана.

http://www.emag.bg/video-bebefon-star-light-6426228005872/pd/D4NKVYBBM/

Общи условия

Активация на акаунт