Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 71 065
  • 599
  •   1
Отговори
# 315
ако имаш линк, пусни да го видим.

# 316
Доофифоцоц

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 23:22 от Miss_Bingley

# 317
За панел от 79 година, това ми се струва супер висока цена. Че то живота му ще изтече преди да сте изплатили ипотеката.

# 318
Добре изглежда, не ви е нужен ремонт на първо време. Жалко, че цената не подлежи на коментар, но нека това не ви  спира, ако и двамата сте ЗА, действайте.

# 319
Само махнете това умопомрачително червено от кухнята, че на мен лично ми се зави свят.

# 320
На мен не ми харесва. Може и по-добре за тези пари.

# 321
Аз не знам как ще стане преустройството, точно кое помещение ще стане детска стая. newsm78 newsm78
Кухнята няма да е вечно така, и масата не става, това са подробности. Важното е, че е търсения район, и в обитаем вид.

# 322
Мис Б. щом ви харесва какво значение има дали на нас ни харесва?

Първо да попитам. Когато купувате жилище има ли опция да изискате 'инспекция на дома', която да ви даде инфо за история през годините като течове, ремонти, суми с касови бележки за тях, неизправности в инсталацията и т.н.?

# 323

Първо да попитам. Когато купувате жилище има ли опция да изискате 'инспекция на дома', която да ви даде инфо за история през годините като течове, ремонти, суми с касови бележки за тях, неизправности в инсталацията и т.н.?

Laughing Laughing Чак и касови бележки... Laughing  Контеса за София става дума, в България.

# 324
И според мен е скъп. И отново проблемът - трябва да се разбият вече сложени настилки, за да преместите кухнята и да имате 2 спални.

Не говоря за седене под наем цели десетилетия все пак.. и аз съм против това. Но ако се притесняваш да теглиш някакви супер големи суми от банката, то тогава няма да е лошо да поспестиш предварително ако имаш възможност...
Малко са хората, които хем могат да отделят за наем (той си е почти една вноска), и отделно да спестят сума, оправдаваща изчакването. По-често това, което се случва е, че никога не догонват цените, защото спестеното е горе долу колкото скока. При по-големи доходи става, иначе...

...има ли опция да изискате 'инспекция на дома', която да ви даде инфо за история през годините като течове, ремонти, суми с касови бележки за тях, неизправности в инсталацията и т.н.?
Не.

а вие готови ли сте със заема? Банката кога ще ви отпусне парите? Или още не сте задействали процедурата.
Ако нямат Предварителен договор в комплекта документи никой няма да го погледне.

# 325
Контеса, едва ли.
Кой пази такива бележки.

# 326
Човече, ти като професионалист и любител на панелките, би ли дала тази сума за 37 годишна такава, след като живота им е по учебник по 50 години?

# 327
Човече, те сега ще го ползват така, все още няма нужда от втора спалня. За двама е супер.
Цената колко трябва да е, 45 000 някъде?

# 328
  • Sofia
На мен ми изглежда приемливо, с изключение на умопомрачителната кухня. Но винаги може да се ремонтира в последствие все пак.

# 329
а вие готови ли сте със заема? Банката кога ще ви отпусне парите? Или още не сте задействали процедурата.
Ако нямат Предварителен договор в комплекта документи никой няма да го погледне.

Нещо не ми е ясно - в рекламите на много банки съм виждала предварително одобрение за ипотечен кредит - за да знаеш, че си одобрен като доход, преди да платиш капаро.
Скрит текст:
от първата която ми попадна:
Можете да получите предварително одобрение за ипотечен кредит, без да е необходимо да представяте документи за определен недвижим имот.

За да кандидатствате за предварително одобрение и да Ви съдействаме в останалите стъпки за получаване на ипотечен кредит, заповядайте в клоновете на ОББ с лична карта и документ за доход.
Беше отдавна, но наистина за 1 ден получихме предварително одобрение (срещу скромна такса от май 30 лв.)

Общи условия

Активация на акаунт