Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 71 118
  • 599
  •   1
Отговори
# 390
До моята работа се стига само с метро.Варианти др няма.А и да има са за мн време.
При ММ е същото горе-долу.Метрото е огромно удобство,трябва да има в близост.Това е единствената ни причина.Смятам,не е за подценяване.

# 391
На 10+ етаж не бих купила.

# 392
Хората нямат и за панел, вие им обяснявате как трябвало да купят нова тухла или къща. Слезте на земята...

Коментирания панел се продаваше за 48К Е ,а новата тухла ,която показах мисля 45К Е заедно  с обзавеждането и то в район в който метрото вече е в строеж и завършването е въпрос на година две. newsm78В този район имаше наистина  много предложения под цената на коментирания панел.И панели има при това значително по-нови .На практика най-новите.Не съм предложила нищо НЕ земно. Rolling EyesСлед година две ще имат и метро и нова тухла на цена която в момента им е по джоба.
 Що се отнася до надеждността на старите сгради ,може би бих била не до там мнителна, ако виждах ролята на държавата по упражняване на някакъв контрол по стопанисването. Моите наблюдения са че в годините бяха допуснати куп нарушения в конструкциите на тези стари сгради (събаряне на стени, преустройства и какви ли не приумици от не специалисти) върху което не бе упражнен никакъв контрол. Даже много са останали в тайна за другите собственици в сградите.
На практика наистина не знаеш какво купуваш .За това се притеснявам че оценките за това колко дълго ще са безопасни не включват фактора ''преустройства на своя глава'', което не е толкова безобидно .

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 13:48 от mamamari

# 393
...а новата тухла ,която показах мисля 45К Е заедно  с обзавеждането...
Те не търсят гарсониера, искат 3 отделни стаи, за да могат да направят 2 спални. Затова тези предложения не помагат.

За надеждността на сградите, при новите според мен е много по-занижен контрола, така че човек никога не знае какво купува.

# 394
Цитат
Хората нямат и за панел, вие им обяснявате как трябвало да купят нова тухла или къща. Слезте на земята...

така е за съжаление  Simple Smile този на 15-я ще го откажем, а ще идем да видим един друг

# 395
Всъщност възможностите ви въобще не са малки за нашия стандарт, просто сградният фонд е такъв Peace

# 396
Всъщност възможностите ви въобще не са малки за нашия стандарт, просто сградният фонд е такъв Peace

да, и още не мога да си го обясня, кое го налага, не знам, много е сложна ситуацията Simple Smile

# 397
Линка беше на двустаен тухла.
За надеждността на сградите, при новите според мен е много по-занижен контрола, така че човек никога не знае какво купува.
А пак според вас кой и как е упражнил контрол в/у вътрешните преустройства включващи събаряне на стени във високо строителство и кой и по какъв начин е гарантирал че това е безопасно за конструкции на 30+години?

# 398
Линка беше на двустаен тухла.
2-ст. в ново е гарсониера в стари.
Хол с бокс и 1 спалня, няма 3 отделни помещения.

За другото - никой, но това събаряне е опасно за всяка сграда, по мои наблюдения при панелите е голяма рядкост (махане на стена), не съм виждала всъщност. Най-често се среща при тухлени, които имат нежилищни помещения на 1 ет.

# 399
# 400
Ето някои оферти и от мен. За съжаление всичко, което е на пазара  е свързано с доста голям компроми...
И доста са фалшиви (набирателни)...
А последната за пореден път ми показва колко различни разбирания имаме за "след ремонт"  Mr. Green

# 401
Май наистина не сте готови за тази покупка. Не бързайте, доизбистрете си концепцията и не се ограничавайте предварително - гледайте всичко в рамките на поносимата цена, че не се знае къде се крие заекът.

# 402
В Турция има следната практика: строители вземат стари жилищни блокове от собствениците, настаняват ги в други блокове за 6-12 месеца, събарят и строят наново и  хората се връщат в новите си жилища. Така всеки печели. Не е невъзможно след 50 години и тука да навлезе тази практика, като се има предвид колко голям площ имат панелките и как могат да се усвоят.
Мис Бингли и аз недоумявам какви са тези безумни цени, ние като започнахме д се оглеждаме миналата година мислихме  около 30000евро, след това вдигнахме на 35000евро, сега гледаме 40000 евро и се оказва, че за 42-43000 трудно се намират. А миналата година в съседния блок се продаде един 60кв за 30000 евро за тотален ремонт, но цената си е супер.
Тя не е готова, но мъжът и е готов.

# 403
Жилището с червените стени е ужасно според мен. По-висока цена за какво? Плочки и паркет? След 4-5-6 години при всички положения ще се наложи ремонт. Който сега е калкулиран в цената. Уредите са разпръснати из цялото жилище, ще се кърти, ще се местят тръби, банята и сега не ми изглежда окей. Аз бих търсила или преустроени подходящо на малко по-висока цена, или за тотален ремонт на по-ниска. Преустройвате, нагласяте и си гледате само вноската и бебето.
Това за панелката. Иначе, аз бих взела тухлата хол+спалня от по-горе. Предпочитам да спя в хол, отколкото сградата да е негодна за обитаване за детето ми, когато съм под земята. Течовете, изкъртените стълби, опасните асансьори, разправиите със съседи-паплач дори не ги коментирам.

# 404
От друга страна брокерката ни каза,че няма предлагане,в Надежда нищо по-добро от това.Търсенето е голямо.

Нали не се хващаш на тези трикове? Нямало предлагане, търсенето било високо, не знам си какво още...това е най-добро, казвайте сега на момента, утре е късно, ще свършат апартаментите... Все едно съм по сергиите на пазара "Нема чедо, никъде няма да намериш подобна цена, виж ако искаш разгледай и на други места, ама пак при мен ще се върнеш, казвам ти".

Мисля че с брокерите трябва да се подходи твърдо и ясно:
- "Вижте сега, търся това и това, в такова състояние, за такива пари, може да се лавира с това и онова...Знам ще ми кажете че няма предлагане, а търсенето било голямо, не ме интересуват подобни глупости, оставете ги за другите клиенти тези приказки. Има! Знам че има! Ако искате да работим заедно и да си вземете процента, очаквам да ме търсите САМО и ЕДИНСТВЕНО за жилища, които отговарят на зададените критерии. Не ме пробвайте с огледи по апартаменти, които не попадат в посочените параметри, за да видите колко мегдан за маневри имате, знаем се."

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 14:58 от potrebitel7777

Общи условия

Активация на акаунт