Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 70 843
  • 599
  •   1
Отговори
# 450
nana77, платила си си всичко до стотинката, просто е било включено в цената.
Заблуждаваш жената и дори да хареса жилище ще го загуби, защото сделката ще бъде сключена с клиент на агенцията. При нея проблемът не е в тези 1000 евро.
И никой не я кара да работи с брокер, може сама да си търси собствениците и да си плати на адвокат или сама да си оправи документите. Решението е нейно. А въпросът е да тегли ли кредит, не да работи ли с брокер Peace

Извиване на ръце. Тези бланки каква юридическа стойност имат реално?
Няма оправия, едни се оплакват, че не са подписали, т.е. че фирмата е несериозна и не иска да документира отношенията си, други пък го наричат извиване на ръце Simple Smile
Имат си стойност на договор. Под каквото сте сложили подписа си носите отговорност. Ако искате да купите този имот, потвърждавате, че той ви е показан от този посредник и ако се окаже това, което търсите дължите еди какво си възнаграждение.
Четете добре, че има измамници. Ако сте продавачи - не се подлъгвайте по изключителни права, ако сте купувачи - гледайте за кой имот става дума и да е само за него - имаше случаи с клауза, за всеки предложен имот, включително по мейла, без значение дали е прочетен, а се оказва, че хората вече са го гледали (сами или с др. агенция), но и тези се редяха за пари  Crazy
Затова най-сигурно е, ако решите да е с агенция да разпитате ваши близки, на които се е налагало и могат да ви препоръчат. Както когато търсим лекар, учител и т.н., същото и тук...

# 451
  • София
nana77, платила си си всичко до стотинката, просто е било включено в цената.

Да, ама не, казваше Петко Бочаров.
Не съм платила нищо на никого.
Аз, продавачите и нотариус. Туй то. Wink

След това баща ми продаде апартамент на "Опълченска" и купи друг, директно от строител в "Младост". Познай дали и при двете сделки е платил нещо на брокери.

Моля те, уважавам те, като дългогодишен познат тук, уважавам правото ти да работиш това, което работиш, защото аз също съм го работила няколко години, но има граници.
Плащам за това, което съм поръчала.
За мераците на хората и опитите им да забогатяват на мой гръб - не плащам.

# 452
Аз (може би грешно) разбрах, че ако нямам желание да подписвам подобна бланка, няма да ми покажат имота, за това казвам "извиване на ръце".

# 453
nana77, аз не работя "това" Peace
Ако не сте ползвали брокер - това е друго.

Аз (може би грешно) разбрах, че ако нямам желание да подписвам подобна бланка, няма да ми покажат имота, за това казвам "извиване на ръце".
Възможно е да не ви го покажат, защото ако нямате никакви отношения с тях след това няма как да докажат, че те са ви завели.

# 454
Ясно. Ами, брокерът трябва да измисли друг начин да държи на каишка продавача Simple Smile

# 455
Ясно. Ами, брокерът трябва да измисли друг начин да държи на каишка продавача Simple Smile
Няма начин Simple Smile особено като ми каже, че ще му даде и на него нещо отгоре, а и той също ще си спести комисионната. Продавачът е свободен човек, може да работи с друга агенция, може да си го продаде на съсед и т.н. Единственият вариант е да извие неговите ръце с договор за изключителни права, включително ако сам си намери, но от онова, което съм видяла на живо съм против.

# 456
След като в София има дефицит и търсенето надвишава предлагането, защо въобще продавачите се съгласяват да работят с агенция? Добрият стар начин на облепяне на квартала не върши ли работа Simple Smile

# 457
После трябва да си изхвърлят телефона. Тормозът е огромен, и идват на върволица ей така на разходка. + стадо брокери, решили да се сдобият с оферта.
Сайтовете за чл са като басейн шарани за брокерите, вместо да обикалят и да ги търсят всичко им е поднесено на тепсия.
Но с нужното търпение и свободно време не е невъзможно Peace

Скрит текст:
Има и крадци, които обичат такива обяви. Чудесен начин да огледат какво има вътре, без да оставят следи като телефон, име...

# 458
  • София
А каква ми е гаранцията, че брокерът няма да ми доведе крадец?
Рискът си е еднакъв.

И за да приключа темата, защото вече всички си уточнихме страните и позициите - моят съвет към авторката е, да не се занимават с брокери. Така ще си спестят една значителна сума.

# 459

В Пловдия е така. И се подписва преди огледа бланката. Така че без брокер аз няма как да знам къде е имота.
Както и да е. След  като давам много пари, искам всичко да е проверено. Сама не мога.
Който иска да не плаща.

# 460
Много рядко можеш да попаднеш на оферта от собственик, ако разчитат само на такива, доста време ще мине докато харесат нещо. Брокерите не спят. Излезе ли нещо от собственик веднага го пускат, те да го предложат. Laughing

# 461
При нас имаше един такъв продавач, дето не искаше брокери.
Ами стоя му обявата месеци наред, накрая гледам, че е пусната от агенция. Laughing

# 462
Наемат си брокери да се занимават, по същата причина, поради която, примерно, наемат ЧР, за да подбират служители. Цялата работа с пускането на обява, пресявката с кого си струва да се видиш, срещите, е много трудоемка.
Имах приятелка, която се беше хванала като брокер, малко след майчинството, защото беше възможност да работи почасово. Бяха й дали дребни клиенти, за наеми. Оплакваше се от същото - води клиента на оглед, а те зад гърба й се връщат на мястото и в нейно отсъствие се пазарят директно с наемодателя, все едно агенцията изобщо не се е заемала.

# 463
Цитат
Имах приятелка, която се беше хванала като брокер, малко след майчинството, защото беше възможност да работи почасово. Бяха й дали дребни клиенти, за наеми. Оплакваше се от същото - води клиента на оглед, а те зад гърба й се връщат на мястото и в нейно отсъствие се пазарят директно с наемодателя, все едно агенцията изобщо не се е заемала.

една от брокерките точно за такъв слумчай ни разказа

# 464
Наемат си брокери да се занимават, по същата причина, поради която, примерно, наемат ЧР, за да подбират служители. Цялата работа с пускането на обява, пресявката с кого си струва да се видиш, срещите, е много трудоемка.

Ако е така всичко е ОК. Но малко брокери правят точно това. При повечето ти казваш "искам това, това и това", а те те водят да гледаш съвсем различни неща. И после изтъкват като аргумент за полезността си колко огледа ти били организирали #Crazy И сто огледа на неподходящи имоти са само загуба на време. Ако взема брокер то ще е за да ми намери каквото искам, а не за да ме убеждава да купя каквото той има под ръка. За последното пари не давам.

П.П. Ако се купува от инвеститор никакви брокери няма и никакви комисионни.

Общи условия

Активация на акаунт