Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 70 844
  • 599
  •   1
Отговори
# 465
Това не са думи на човек, който умее да продава - организирал съм ти оглед, а ти не си ми платил... достатъчно. Но и това с прескачането не е коректно - уж с брокер, уж с негови клиенти. Брокерът няма как да не е посредник, нали това работи. Просто не го търсиш, и толкоз.

# 466
Това не са думи на човек, който умее да продава - организирал съм ти оглед, а ти не си ми платил... достатъчно. Но и това с прескачането не е коректно - уж с брокер, уж с негови клиенти. Брокерът няма как да не е посредник, нали това работи. Просто не го търсиш, и толкоз.

Не става дума за търсене, те не намесват и навират в сделката направо с изнудване. Ако свършат работа - разбирам. Ама само да паразитират ми е неприемливо.

# 467
Ако не си е свършил работата е друго, едва ли има 2 мнения тук.
А каква ми е гаранцията, че брокерът няма да ми доведе крадец?
Рискът си е еднакъв. 
Не е еднакъв. Крадците гледат да ги видят колкото се може по-малко хора. Освен това трябва да оставиш име, телефон, понякога и др. данни. Затова избират директен контакт.

# 468
Като се заговори за брокери, дайте съвет как се действа с брокер на оглед, гледаш без да коментираш, или си коментираш с него + и - на жилището.
Мис Бингли надявам се че нямаш нищо против и ние да почерпим опит от този форум, много е активен и полезен  Peace
Аз днес видях, че в нашият квартал започва строеж на 1-2 жил.блока, първите нови блокове в квартала, по принцип са само панелки, замислих се това дали ще доведе до падане на цените на панелките в квартала.  newsm78

# 469
Аз днес видях, че в нашият квартал започва строеж на 1-2 жил.блока, първите нови блокове в квартала, по принцип са само панелки, замислих се това дали ще доведе до падане на цените на панелките в квартала.  newsm78
При нас новото доведе до покачване на цените и на панелите, цените тук са много високи, районът е 50:50 панели и ново, има и малко къщи и 2 стари тухли. По принцип районите се разхубавяват и развиват като цяло, когато се развива строителството, което качва цените на всичко.

# 470
Фрейда, разбира се, че нямам против. Даже ще се радвам да се включват повече хора, решили се на тази стъпка и да е полезна темата.Но сега пък тръгнахме към брокерите, та се почнаха пак разни спорове и разтягания на тази тема.
Ние обсъждахме с едната брокерка спокойно жилището, но ММ чак ми направи забележка единият път, да сме си коментирали после.Да, бе аз маса пари ще изплащам, пък ще си трая-е няма как да стане.  Mr. Green Joy Joy Joy

# 471
Ако сте с брокер на продавача какво да коментирате? Тя ще гони неговия интерес. Тогава може само да се мръщите и да преувеличавате кусурите Mr. Green

Обаче ако сте с ваш брокер използвайте го - той ходи непрекъснато по огледи и трябва да има опит. Все знае някакви критични неща, за които вие може да не се сещате. Но това ако е наистина професионалист и има желание да свърши работа. Ако само гони комисионната и гледа да ви набута в сделка няма много смисъл.

# 472
Зависи от брокера, това е обявено при него не значи, че задължително ще крие нещо. Не всеки би рискувал разправии и напразно разкарване.
Иначе - обсъждайте си, няма проблем, питайте, просто не бъдете съвсем груби пред собствениците, не е приятно, на всеки неговото си му е най-"скъпо" и мило Simple Smile затова ако имате да коментирате нещо такова по-добре навън, насаме с брокера.

# 473
Е, не става въпрос да си груб.
Мен ме съмняват брокерите,нищо лично към тях, но не знам дали ще гонят моя интерес.Освен ако не е познат.
Затова май ще е най-добре да питаме нашата позната, която има приятел брокер, който уреди апартамента на нашите кумуве.
Или едната от брокерките, с която ходихме на едини от огледите,видя ми се много съвсетна и свестна жена.
Всички обаче излизат с номера, че търсенето е огромно, а апартаменти няма.Така ни казаха и на послединя оглед, че едва ли не в Надежда няма нищо, в момента, за парите, които ние предвиждаме да дадем.

# 474
Онзи ремонтирания панел за 48 и нещо, отпадна ли?

# 475
Онзи ремонтирания панел за 48 и нещо, отпадна ли?

Да, Лъки, отпадна. Сега сме на друг оглед утре сутрин, обаче не знам, аз се чувствам вече много раздвоена.
Водихме дълъг разговор и установихме, че можем да се върнем при нашите,само ако аз си намеря работа там.
Само така ще има смисъл, варианта пътуване отпада,за мен-на мен и сега ми се вижда много пътуването всеки ден до работа даже,пък си представям да губя повече от 3 часа в път по влакове и автобуси на ден. Разходите щом и двамата ще пътуваме ще са колкото да плащаме ипотека,а времето,което ще изгубим и може да ни бъде свободно време още повече и не си заслужава никак. Peace
Остава да приема някак си фактът, че май София ще се окаже най-разумния вариант, но още не мога да се примиря със съмненията, които имам, относно живот тук. ooooh!

# 476
Мога да си представя как разговаряте, ти не си сигурна, че искаш кредит, по скоро си готова да отидеш при вашите, а мъжа ти се опитва да те убеди, че трябва да купите в София...Трудно е, когато не сте в синхрон.

# 477
Мога да си представя как разговаряте, ти не си сигурна, че искаш кредит, по скоро си готова да отидеш при вашите, а мъжа ти се опитва да те убеди, че трябва да купите в София...Трудно е, когато не сте в синхрон.

Честно казано, не съм готова да отида при нашите. ММ няма против да отидем там,защото ще сме отделен етаж и ще си имаме всичко, но не съм сигурна, че е верният избор,с оглед на бъдещето по-скоро не. Най-добре е да сме си отделно.Сложно е, много е сложно, именно защото е толкова важно решение и на мен ми е доста трудно. За него не е така-той  е по-решителен,така вижда нещата, че имаме ли си собствено място, аз ще  се успокоя и всичко ще си дойде на мястото, че просто действаме и толкова.Смята, че това ще е най-разумно.До голяма степен е прав.Моите притеснения са от и друго естество.
Не, той не се опитва ме убеди.Просто премисляме всички страни и на двата варианта. Peace

# 478
  • София
Мис Б., слушай мъжа. Човека е преценил правилно нещата. А и нали той ще тегли кредита.
Ще се оправите с времето. Сега се притесняваш защото още е на никъде.
При някой отогледите ще почувствате и двамата някой апартамент, че е вашия и ще го харесате.
Тогава съм сигурна, веднага ще извадите малка сума за стоп-капаро и ще напишете разписка на салфетка.
За мене връщане в малък град и пътуване не си заслужава.
Като поотраснат децата  те ще искат първоначално в София.
После ще

# 479
Аз все повече се надъхвам за новото което ще строят при нас, но ще трябва да се обадя да видя каква е реалността. Единствено ни устройва ако схемата е 10-15% първоначална вноска, на акт 14 кредит и останалото, но не знам колко често се практикува този начин на плащане. Някой беше споменал, че така е купил май.

Общи условия

Активация на акаунт