Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 219
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Наистина ли никой не може да ми помогне? Трябва да изпратя нещо съвсем дребно и леко на сестра ми в София,  ако някой се прибира в понеделник,  или в петък,  и се съгласи, мога да дойда до летището,  а в София на летището ще чака сестра ми,  за да го взема.

# 121
  • София
Най-добре отиди направо на летището и си потърси на място някой, въпреки че е риск... Може някой да ти се стори благонадежден...  Хората от този форум са такива, които отиват на почивка или екскурзия, четат преди да заминат, четат и споделят, след като се приберат, но едва ли докато са там си прекарват времето в нета...

# 122
  • София
Абе, на летището едва ли ще стане. Аз не бих взела от човек, срещнат на летището да не стане като Гълъбин Боевски. Simple Smile Майтапът настрана, но това нещо не може ли да се прати по поща, куриер и т.н. Услугите за Европа не са на безбожни цени.

# 123
  • София
   Malini, преди няколко дни се завърнахме от този район.
Много благодаря за споделеното! Ще го обсъдим и ще решим. Аз нямам против да си се движим с транспорт, корабче, когато каквото преценим. Ако не друго, ще имаме доста дни, живот и здраве, и надявам се да успеем да разгледаме района.  Peace

# 124
Г-жа Гертруда Смехуркова, вижте в Piano di Sorrento, това е на 5 - 6 минути с влака от Соренто. Избирателно погледнах в букинг за началото на юли, има хотели по 60-70 евро двойна стая с включена закуска. Piano di Sorrento е на две спирки от Соренто и определено ще си намерите по-евтин хотел от Соренто. Вие колко човека ще сте и за кога планирате да пътувате? Защо не разгледате airbnb.com и там не потърсите някой апартамент?! Аз лично не съм се възползвала от този сайт, но често срещам във форума, че се ползва и когато сте повече хора е изгодно.

Да, ние сме ползвали сайта за апартаменти в Рим и Барселона вече и е ок. Всъщност тук проблемът ми е,  че само на теория съм запозната с амалфийското крайбрежие и не мога да се ориентирам кое градче около Соренто ще ни е добре за обиколки и като отправна точка. Ще погледна за Пиано ди соренто сега. Иначе сме в средата на септември.

# 125
Чакам отзиви от завърналите се от организирана почивка в Пулия- добра ли е организацията, как са хотелите, плажа? За храната знам, че ще ми хареса, а и не съм претенциозна.

# 126
Няколко снимки от мен. Информацията ми не е много актуална, бяхме там през 2012.

Плажът на хотела: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=jdv1466094413q.JPG  Нямаше от досадните търговци на плажа. Следващата година бяхме в Сицилия и бяха направо напаст. Дори и спящите ходеха да бутат, да си предлагат стоките.

Виесте: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1466094586w.JPG
и по пътя към градчето: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1466094759n.JPG

Ходихме до една пещера близо до Бари. Някакво градче близо до Бари, мисля че беше СамМичеле ди Бари (не съм сигурна как се пише на български): http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=jdv1466094883z.JPG и пещерата: http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1466094946w.JPG

# 127
  • София
Дейзи-, а кой е хотелът ?

# 128
# 129
# 130
Ето че и ние се завърнахме. Благодаря на всички за информацията, която получих.
Голямо благодарско и за споделеното за Артекартите -  Hug Чудна работа вършат - хем спестяваш пари хем време.
Изпълнихме програмата на 98% (не влязохме в Лазурната пещера и не остана време за Вила Чимброне в Равело, но за сметка на Лазурната посетихме Смарагдовата по път за Амалфи- уникално беше, и от там с Лодка до Амалфи та видяхме крайбрежието от вода, беше супер). С картата си организирахме самостоятелно пътуване единият ден до Казерта и Капуа (да видим вторият най-голям Амфитеатър след Колизеума в Рим, там където е било възстанието на Спартак и поведените от него гладиатори); на другия ден до Помпей; използвахме я и в Равело

Не знам дали в цяла Италия е така, но в Кампаня транспорта е уреден перфектно.

Момичета отново Ви благодаря сърдечно за споделеното - помогнахте ми много! Поздрави и приятни пътешествия.

# 131
  • София
RNR, моля те, сподели къде спахте, за колко дни бяхте.

Аз почвам да се чудя дали няма да изпукаме от жега в средата на август с нашето пътуване в тази част на Италия и въобще ще видим нещо или ще търсим местенце на някой плаж..

За сега съм запазила 3 нощувки в Неапол, но май ще ги намаля на 2, останалите в Соренто или Пиано ди Соренто. Идеята ни оригинално беше роуд трип, но в крайна сметка това съм резервирала сега. Ако дадете идеи къде може да се обикаля с кола след района на Амалфи/Позитано/Равело (Капри), ще съм много благодарна!

# 132
Миналата година не беше горещо в тази част на Италия в средата на август. Бяхме 1 седмица около Бари, температурите бяха като в София в момента. ...Но пък юли, доколкото знам е било адска жега.

# 133
  • София
Не знам как не е било горещо, за втори път го коментираме  Joy
Около 10-15 август бяхме 4-5 дни в Неапол и беше наистина много горещо, 35+.
Даже местните се шегуваха, че сме решили за най-големите жеги да отидем.

Чак се зачудих колко беше: The hottest day of 2015 was August 7, with a high temperature of 38°C.

# 134
Ами аз коментирам от 14 август натам и около Бари, но се съмнявам да е било много различно в Неапол, 3 дни преваля около обед и разхлаждаше. За мен времето беше ок, преди това съм ходил 2 пъти в Сицилия в средата и края на септември, и един път пак на юг от Бари през октомври, още от сутринта ставаше като сауна по улиците.  
(А и миналата година в края на юни кацнахме в Севиля на 38 градуса в 8 вечерта, та знам какво е жега.)

https://www.wunderground.com/history/ ето и един сайт със статистика на градусите, сега проверих за нашата седмица в Бари максималните градуси са били 33, месец преди това е имало дни с 39 градуса.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 19:35 от Bradley Cooper

Общи условия

Активация на акаунт