Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 203
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, може ли някой,  който се прибира от Неапол до София утре или в понеделник,  да ми пише на лични? Ще го помоля за една съвсем дребна лична услуга. Благодаря

# 106
Завърнахме се и ние от Пулия. Специални благодарности на aniu за чудесните съвети и обяснения, както и на всички писали в темата. Прекарахме чудесно. За тези, които не са ходили на сафари или са с малки деца определено препоръчвам Фазано и Фазаноландия да бъдат включени в програмата. В тази връзка, когато отивахме на там, не успяхме да видим къде се валидират билетите и съответно да ги валидираме, а на връщане машината за валидиране не работеше. Имам два билета за влака от Бари за Фазано и два билета за обратно, които подарявам. Ако някой се интересува да ми пише на лични. Не съм много сигурна, но мисля че важат три месеца от дата на закупуване.

# 107
Радвам се, че съм ви помогнала и сте изкарали добре! Пожелавам ви още много нови дестинации bouquet

# 108
Добре е когато на гарите няма машинки за отбелязване на часа и датата, да го пишете на ръка, за да не ви глобят.  Peace

# 109
Пак въпрос за картите
ако пропуснем да си вземем от летището, можем ли от Соренто да си я купим?

И твърде амбициозно ли ви се вижда планът ми:

Соренто - Неапол Гарибалди - пеша до Централе- ще е хубаво да хванем до Казерта в 9,18 ч. (там 3-4 часа)- от там до Капуа с влака за 10 мин. - (там още 1-2 часа) -и от Капуа до Неапол пак с trainItalia
После от Гарибалди си хващаме влака за Соренто

Приемам критики и съвети

Не разбирам къде ще ходите пеша. Неапол Гарибалди е Неапол Чентрале. Това е една гара. Там слизате от влака от Соренто и там се качвате на другия влак за Казерта.
Не зная дали в Соренто се продава картата. Пишете на сайта на компанията и попитайте. Аз си я купих от първата туристическа агенция, която видях на летището. Картата ще ви бъде удобна, защото ще ви спести купуването на билети, опашките, търсенето на билетария и т.н.

# 110
  • София
Запис, че се оказа, че бая съм изпуснала от темата последните дни  Blush

Гледах колите под наем в района на Соренто, доста цифра, особено като включим и паркинг по 20 евро на ден  Crazy, та сега ще мъдруваме дали да взимаме за целия престой или за част от времето... Simple Smile

# 111
Добре е когато на гарите няма машинки за отбелязване на часа и датата, да го пишете на ръка, за да не ви глобят.  Peace
Благодаря за съвета. Следващият път ще го имам предвид.
Радвам се, че съм ви помогнала и сте изкарали добре! Пожелавам ви още много нови дестинации bouquet
Запазвам си правото за съвети за Кампания и Амалфийско крайбрежие, защото при изгодни билети, това ще е една от следващите дестинации. Hug

# 112
    Malini, преди няколко дни се завърнахме от този район. Искам да ви споделя, че като гледах по пътя от Соренто до Амалфи, си е висш пилотаж шофирането в този район. Тесен път, много завои и естествено уникални гледки. Да, хубаво ще е да сте с кола, защото по пътя са направили отбивки, за да спрете и да направите снимки на страхотните гледки, които се откриват над крайбрежието, но да ви кажа честно шофьорите там са наистина все едно пилоти от формула. Шофьорът на автобуса почти на всеки завой предупреждава с клаксона отсрещната страна, че завива, защото при всички случаи навлиза в другото платно. На няколко пъти явно не го чуваха отсреща и се забиваха резки спирачки. До ПТП слава Богу не се стигна. Предимството на колата пък е, че няма да гоните автобуси и да чакате по час на спирка за да се качите, но имайте в предвид, че всички градчета от Соренто до Амалфи и Равело са гъсто населени и трудно ще намерите къде да спрете. В Амалфи на центъра ставаха задръствания и на всеки ъгъл имаше регулировчици.  #CrazyСподелям ви това, което съм видяла, а вие си преценете как ще ви е по-добре.

# 113
  • Русе
Пак въпрос за картите
ако пропуснем да си вземем от летището, можем ли от Соренто да си я купим?

И твърде амбициозно ли ви се вижда планът ми:

Соренто - Неапол Гарибалди - пеша до Централе- ще е хубаво да хванем до Казерта в 9,18 ч. (там 3-4 часа)- от там до Капуа с влака за 10 мин. - (там още 1-2 часа) -и от Капуа до Неапол пак с trainItalia
После от Гарибалди си хващаме влака за Соренто

Приемам критики и съвети

Не разбирам къде ще ходите пеша. Неапол Гарибалди е Неапол Чентрале. Това е една гара. Там слизате от влака от Соренто и там се качвате на другия влак за Казерта.
Не зная дали в Соренто се продава картата. Пишете на сайта на компанията и попитайте. Аз си я купих от първата туристическа агенция, която видях на летището. Картата ще ви бъде удобна, защото ще ви спести купуването на билети, опашките, търсенето на билетария и т.н.

Гарибалди и Чентрале не са една гара  Peace

# 114
Как да не е! Simple Smile
http://www.grandistazioni.it/cms/v/index.jsp?vgnextoid=5cc0858e4 … 000003f16f90aRCRD

Централна гара в Неапол се намира на площад Гарибалди. От там се хваща Чиркумвезувиана и там е метростанция Гарибалди. Там спира Алибус от летището. Може да има различни терминали и имена, но всичко е на едно място, на огромна площ.
Пристигат от Соренто на една гара и просто намират правилния изход за другия влак за Казерта. Без да излизат от сградата.

# 115
A някой да препоръча апартамент за 5ма около Соренто ?! Споделения от aniu хотел не е свободен за нашите дати, а сме и повечко хора.

# 116
Приятеля ми много обича да кара кола. Беше много навит да вземем под наем. Но прочетох тук, че не препоръчвате. Когато отидохме там той самия каза, че даже и да си бяхме взели рентакар щял да го паркира някъде и да не използва колата.

# 117
  • Русе
Две различни спирки са. Чентрале дире(к)ционе и Гарибалди.
Една седмица все от там минавах а и майка ми живее до Наполи та сега пак я питах за сверка  Peace

# 118
Гарата на която спира Circumvesuviana в Неапол се казва NAPOLI GARIBALDI (STAZIONE CENTRALE F.S.), практически е залепена за  Napoli centrale и е свързана с подлез , вероятно има друго име, защото фирмата, която обслужва влаковете не е Trenitalia, а регионалната EAV и ползват различни релси и билетите се продават отделно.

# 119
Г-жа Гертруда Смехуркова, вижте в Piano di Sorrento, това е на 5 - 6 минути с влака от Соренто. Избирателно погледнах в букинг за началото на юли, има хотели по 60-70 евро двойна стая с включена закуска. Piano di Sorrento е на две спирки от Соренто и определено ще си намерите по-евтин хотел от Соренто. Вие колко човека ще сте и за кога планирате да пътувате? Защо не разгледате airbnb.com и там не потърсите някой апартамент?! Аз лично не съм се възползвала от този сайт, но често срещам във форума, че се ползва и когато сте повече хора е изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт