Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 202
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Circumvesuviana спират и на гарата на Неапол (слизате на Garibaldi и изходът е точно в подлеза, който води до гарата), следващата спирка е Porta Nolana.

http://www.eavsrl.it/web/sites/default/files/orariautomobilisti/ … A%20con%20Poz.pdf Това разписание намерих, че другото не го отварям.

Благодаря.
А до Казерта има и влакове и автобуси ли от Napoli Centrale? И дали са през целия ден

# 91
Влакове има и са на често, можеш да видиш тук http://www.trenitalia.com/, търси  Napoli Centrale    до Caserta
Аз като бях имаше и доста автобуси спрели, паркингът е точно до гарата, но не знам дали са от Неапол.

# 92
Момичета, някоя от вас може ли да ми помогне с информация относно - Лазурната пещера на Капри.
В смисъл как и от къде се тръгва (Марина Гранде, т.е ), билети оn-line ли да си купя, цени, време... Изобщо всичко би ми било от полза. Намирам инфо - https://www.capri.com/en/c/motoscafisti-di-capri/i/S4S69, от което разбирам, че се тръгва с една лодка и който иска с допълнително прехвърляне влиза в пещерата, но не ми става ясно на определен час ли тръгват, и дали е добре предварително да си закупиш билет или на място и дали и двата билета се купуват на едно и също място

И друго, прочетох нещо че може да се стигне до пещерата и по суша - от Анакапри? Това по-добрия вариант ли е?

И този лифт на Капри също ме интересува - заслужава ли си, от къде и как се хваща, цена...

Извинете ме за сигурно глупавите въпроси  Embarassed , благодаря за всяка помощ

Според мен няма нужда да си ги купиш предварително билетите. Там където спират фериботите от там тръгват и лодки до пещерата. Има различни фирми. (Препоръчвам ти тези :http://www.capri.com/en/c/motoscafisti-di-capri) Има два варианта или отиваш директно до пещерата или ти правят цяла обиколка на острова и пак отиваш до пещерата Това са синята(Blue line Yellow line) и жълтатa линия. Когато пристигнете там има малки други лодки в които се прехвърляш да влезеш. Да има определени часове още сутринта като пристигнете може да видиш кога тръгват лодките до пещерата. Но мисля, че бяха на всеки час. Една цена плащаш за лодката, която те кара до там  и отделно плащаш за малката лодка която те вкарва вътре. По спомен беше 30 евро общо.
Да видяхме, че има стълби от Анакапри, които се стига до там и си спестяваш лодката. Но .. лодките са с предимство и тези, които са на стълбите чакат и става доста голяма опашка.
Скрит текст:

Питай, ако още нещо те интересува.

# 93
Много готина програма за осем дни в Пулия: http://goo.gl/yjLBqT

# 94
Момичетааааа!!! Вчера се завърнахме от 3- дневната ни екскурзия до Капри и Амалфийското крайбрежие. Искам да благодаря отново на всички Вас за ценните съвети. Сърдечно ви благодаря smile3525, защото благодарение на вас изпълнихме поставените предварително цели. Няма да се впускам в подробности, защото може би ще се препокрие информацията ми с предишни постове. Само искам да ви споделя за картите АртеКампания. Купихме си още от летището -тридневни карти 32 евро. В Неапол я ползвахме безплатно за Алибус от летището, метрото, фуникулярите, влакът от Неапол до Соренто.  След това автобусите Sita bus, които обслужват цялото Амалфийско крайбрежие също са безплатно. Безплатно ни беше посещенията в Помпей, двете вили в Равело. В катедралата на Амалфи обаче не важеше.На остров Капри също не важи. Като цяло спестихме от тези карти и най-вече спестихме си висенето всеки ден за билети особено за транспорт. Картата важи от момента в който се активира 3 дни. На практика я ползвахме от началото до края, защото ние кацнахме в петък следобяд и след като я закупихме веднага я активирахме и така до понеделник до полета я ползвахме до последно. Бяхме отседнали в един хотел-манастир в Сант Анело, който е на 2 минути с влак от Соренто и всеки ден пътувахме до там с влака. Наистина си е ангажиращо да гледаш постоянно разписанието на влака, но цената ни устройваше- 60 евро със закуска, която беше типично италианска, по-скоро скромна..Но за сметка на това пък беше на страхотно място- над скалите с изглед към морето и Неапол. Ами това е от мен! Пожелавам на всички, които не са били в тази част на Италия. Наистина си заслужава!!!

# 95
Браво за чудесното изкарване. А би ли споделила линк за хотела?

# 96
  • София
Aniu, може ли и повече инфо или линк за тези карти Арте Кампания. Всъщност намерих някакъв линк, но доколкото разбирам от него повечето забележителности не са безплатно с картата, а с отстъпка.. И трябва много смятане дали бихме я избили  newsm78 
За хотела също ми е интересно, ако може линкче. Благодаря!  bouquet

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 08:15 от *blue

# 97
https://www.booking.com/hotel/it/domus-san-vincenzo.bg.html?aid= … 5;rev_conf=1& -
 това е хотелът - манастир. Понеже се обслужва от монахини вечер до 23:00 часа трябва да се приберете, защото след това го заключват.

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#newwindow=1&q=arte+campania+card-
това е картата АртеКампания за 3 дни. Ние лично я използвахме при посещението на Помпей, където входа е 13 евро и двете вили на Равело- Руфоло - 5 евро и Чимброне- 7 евро. За други забележителности не ни стигна времето, така, че до намаления не стигнахме. Иначе влакът от Наполи до Соренто е около 6 евро в едната посока, дневната карта за автобуса по Амалфийското крайбрежие е 8 евро, Алибус е 3 евро от Табачи или 4 евро от шофьора, за метрото не знам каква е цената, но автобусите са от 1,20-1,80 евро в посока, за фуникулярите също. Такава беше и цената на влака от Сант Анело до Соренто. Не съм си водила точна сметка, но като се замисля за тези три дни колко пъти ползвахме влакове, автобуси, метро, фуникуляр и с Помпей и вилите, мисля, че й избихме парите. Но пак предупреждавам - на Капри не важат тези карти. Там всичко е кеш Money Хубавото на тази карта е, че важи за целия регион Кампания и то си пише в кои градчета, за кои забележителности важи. Така, че ако обикаляте повече места ще ви излезе още по  на сметка.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 15:25 от aniu

# 98
Тази карта много хубава  Thinking
Включва ли влаковете на Circumvesuviana и trenitalia?

Аз се чудя дали на нас ще ни е изгодно такава карта:
единият ден имаме Соренто-Неапол- (по последни данни 3,60 евро)
Неапол -Казерта-Неапол (3-3,20 евро)
Неапол - Соренто (3,60 евро), т.е. четири влака + двореца Казерта - 14 евро

другия ден - Помпей - вход 12 евро, и двупосочен билет Соренто - Помпей Скави (по 2,20 в едната посока)

и евентуално третият ден (още не е ясно къде ще ни водят, защото сме с предплатени екскурзии), но все си мисля че ще има някое и друго евро спестено - стига да не е същият ден - Капри.

Затова въпросът ми е дали тези две линии влакове се включват, за да си заслужава сметката? Ако е така ще е супер

# 99
Включва влак до Казерта, да

http://www.campaniartecard.it/artecard_Regione.cfm

is the card that lets you discover the wonders of the Campania region: over 80 sites, from Naples to the Campi Flegrei, from Herculaneum to Pompeii, from Caserta to Capua, and from Paestum to Padula.

Based on the type chosen, the card allows use of all public transport systems run by companies that belong to the UNICOCAMPANIA Consortium: AIR, AMTS, ANM, CLP, CSTP,CTI/ATI, CTP, EAV (ex Circumvesuviana SEPSA METROCAMPANIA NORDEST EAVBUS), METRONAPOLI, SITA SUD, and TRENITALIA.

# 100
Bradley Cooper  - ама Соренто Неапол май трябва да пътуваме с друг влак не с Circumvesuviana, нали?

Това ех - except ли е?

# 101
Bradley Cooper  - ама Соренто Неапол май трябва да пътуваме с друг влак не с Circumvesuviana, нали?

Това ех - except ли е?

Явно фирмата която стопанисва Circumvesuviana вече се казва EAV http://www.eavsrl.it/web/it/content/orario-ferroviario

С тях ще пътувате от Соренто до Неапол, друг влак няма по тази линия. От Неапол до Казерта сте с Trenitalia.

# 102
Значи смело да взимам? И откъде ще я взема?

Малеей за пръв път ще се отделя от групата и адреналина ми се вдига от сега, затова ми е едно приповдигнато и на ум ми идват куп въпроси, които за опитни пътешешественици сигурно са досадни, но моля за извинение.

И с тази карта не се ангажирам с часове нали? Само валидираме, или чекираме при качване?

# 103
Още на летището има едно гише, където продават такива карти. Но внимавайте като я купувате, защото има различни видове. В смисъл има по-евтини, по-скъпи, само за Неапол. Вие ще искате от 32 евро за 3 дни за Неапол и региона. На нас на няколко пъти ни се случи да не ни я приеме като я чекираме за влак или метро, но като ги покажехме на служителя без да я проверяват ни отваряха вратата и преминавахме без проблем. Ползвахме си ги до последно.

# 104
Пак въпрос за картите
ако пропуснем да си вземем от летището, можем ли от Соренто да си я купим?

И твърде амбициозно ли ви се вижда планът ми:

Соренто - Неапол Гарибалди - пеша до Централе- ще е хубаво да хванем до Казерта в 9,18 ч. (там 3-4 часа)- от там до Капуа с влака за 10 мин. - (там още 1-2 часа) -и от Капуа до Неапол пак с trainItalia
После от Гарибалди си хващаме влака за Соренто

Приемам критики и съвети

Общи условия

Активация на акаунт