Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 240
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Привет! /питах в друга тема, но май съм сбъркала/
Ние ще бъдем няколко дни в района на Неапол и Соренто. Разбира се, искаме да посетим и Помпей. Бях чела, че има нощни посещения, но за тази година нищо не успях да намеря, само за изминалите. Може ли, ако някой има информация за нощните турове из Помпей, да пише?  bouquet

Плажът в Мета има ли свободна зона без заплащане?

# 151
Освен въпроса за нощните посещения на Помпей сега ми изникна още един. Нкой знае ли нещо за корабчета с прозрачно дъно, с които се разглеждат някакви потънали палати до Baiа /Бая/, което е близо до Поцуоли. Бях чела в предишни теми да се споменава за тази атракция и на мъжът ми много му хареса. Искам да го изненадам с билет за такова корабче. Всякаква информация е добре дошла.

# 152
  • София
Цвети, има свободна част.
Много малка и мръсна и точно под сянката на една огромна скала. Peace

# 153
  • срещу двата комина :)))
тази вечер се прибрахме от Бари, много съм доволна  Joy плаж има, не е нищо особено, но е повече от достатъчен, ако нямаш големи претенции, другите, които ми харесаха бяха в Монополи и Трани . Ето и снимки набързо :

Може ли малко повече информация, моля? Simple Smile

плажа в Бари е средно голям, малко мръсен, но водата е чиста. Няма никаква платена част, всичко е на свободно посещение. Има едни дървета, засадени до пътя, които хвърлят сянка, ако нямата чадър. Само внимавайте, защото постоянно предупреждаваха за крадци

този в Монополи е мъничък, но хубав. Пясъчен, с чиста вода, много плитко.

в Трани плажа беше най-много като тези, на които сме свикнали, но свободната част е много малко, а цените на платената са безбожни.

Освен всички тези има много каменисти, на места даже и само скали, но много хора и там плажуват. Само имайте предвид, че събота и неделя и гъз върху гъз  Joy

# 154
  • София
Привет!

Почти направих резервациите за нашия скромен роуд трип - те разстоянията са малки (зависи пътищата как ще са..), но сме си навили на пръста да "обикаляме". Почваме с 2 нощи в Неапол (един ден за града и адаптация, втория за разходка до Капри); след това взимаме кола под наем и към Помпей - там една нощ.
Планът ми е след това 3 нощи в Салерно (иска ми се по-скоро да е една някъде по трасето и два в Салерно, но още не съм ги открила местата за спане Joy). След това 2 нощи над Амалфи и Равело, 1 нощувка в Соренто и последната пак в Неапол заради ранния полет.

Как ви се струва? Луд умора няма съм аз.. и все пак вече гледам ето така  Crazy

# 155
Илли, благодаря!

Malini, "по трасето" към Салерно / или пък Соренто/ има един град Кастелламаре ди Стабия / Castellammare di Stabia/. Мога да говоря само от чуто, видяно на снимки в нета и прочетено, но е достатъчно голям, красив град и предлага разходка до планина с лифт, от където се разкрива фантастична гледка. Горе има панорамна площадка, будка за напитки. Дори от лифтчето съм виждала снимки на гледката и си заслужава. Плюс красива крайбрежна.

Момичета, много ме заинтригувахте с това зоосафари, но нищо не разбирам от италиански. Може ли някой да разкаже какво е преживял и ако знаете часове за влизане. Ние ще сме в Неапол, мислите ли, че си струва пътя и загубата на близо 1 ден?  Ще съм много благодарна!

# 156
Здравейте!Почти изчетох  и двете теми !Предстои ни едноседмично посещение на Италия за първи път!Ще нощуваме в Салерно(двама възрастни с две деца)!Ще бъдем с колата!Може ли да ни предложите посещение на свободен близък плаж и забележителности,които си заслужават(бюджета ни е ограничен Blush)?Благодаря предварително!!! bouquet

# 157
тази вечер се прибрахме от Бари, много съм доволна  Joy плаж има, не е нищо особено, но е повече от достатъчен, ако нямаш големи претенции, другите, които ми харесаха бяха в Монополи и Трани . Ето и снимки набързо :

Може ли малко повече информация, моля? Simple Smile

плажа в Бари е средно голям, малко мръсен, но водата е чиста. Няма никаква платена част, всичко е на свободно посещение. Има едни дървета, засадени до пътя, които хвърлят сянка, ако нямата чадър. Само внимавайте, защото постоянно предупреждаваха за крадци

този в Монополи е мъничък, но хубав. Пясъчен, с чиста вода, много плитко.

в Трани плажа беше най-много като тези, на които сме свикнали, но свободната част е много малко, а цените на платената са безбожни.

Освен всички тези има много каменисти, на места даже и само скали, но много хора и там плажуват. Само имайте предвид, че събота и неделя и гъз върху гъз  Joy

Много ти благодаря!  bouquet

Но да, определено изглежда голяма лудница  Blush ние още не сме купили билети и се чудим дали си заслужава, точно заради блъсканицата.
Искаше ни се някъде на по-тихо и необитавано местенце. Имаме още малко време да помислим.

# 158
Влизам да напиша, че Бари много ми хареса, също Матера и Алтамура. Относно придвижване и цени не мога да помогна, защото бях на организирано пътуване. Останахме много доволни цялата компания.

# 159
Здравейте, хоп и аз в темата  Hug Четох доста от двете теми. Довечера заминаваме за Бари, за 3 дни. Ще отседнем в хотел Best Western в центъра, без кола сме, така че ще се мотаем по историческите места и ресторантчета  Heart Eyes Досега и двамата с ММ не сме били в Италия, и се вълнуваме от седмици, аз дори си купих дори абсурдно голяма, 60тарска капела, с която да се фръцкам по улиците, и нов парфюм, с чиито аромат да свързвам после пътешествието  Blush
Сега чета в Интернет кои заведения са хубави, планираме доста разходки също. Доста мои колеги са били там, но май главно на плаж са ходили, а ние не сме по плажовете и освен на разходка, едва ли ще отидем там.
Много благодаря на всички за хубавите идеи за прекарване там, ще разказвам после как е било  Hug

# 160
Здравейте!Ще почиваме в Кампания(Бая Димиция) в началото на август.Мислим да не се възползваме от екскурзията до Рим,която предлагат(тъй като вече сме били там) и искам да ви попитам дали знаете за забавления подходящи за деца(7г.) в района на Бая Домиция?Например като увеселителни паркове,зоологически,аквариуми...?

# 161
  • срещу двата комина :)))
малко бавна смогвам да пиша, но така е с едногодишно дете Simple Smile ето разказа ми за Амалфи и Соренто, дано ви е интересен и полезен Simple Smile

https://muryblog.wordpress.com/2016/06/12/%D0%BD%D0%B5%D0%B0%D0% … 1%80%D0%B5%D0%B6/

# 162
  • София
Здравейте момичета, купих билети за края на август за Неапол, събират ни се 7 нощувки. Идеята е да комбинираме плаж с посещение на забележителности в района. Първоначално реших, че да запазя хотел в Неапол е добра идея, но колкото повече чета, толкова повече не ми допада този вариант. Мисля за вариант настаняване в близост до плажа в района на Campania за 5 нощувки и да оставя 2 нощувки за Неапол за последните дни от ваканцията. Като цяло ми се иска да е по-спокойно местенце и не толкова пълно с туристи,в същото време да има пясъчен плаж в близост. Загледах Licola Mare и Lido di licola като плаж и близост до Неапол,но ако някой е бил в района ,ще съм благодарна да сподели. За кола под наем също имам колебания, единственото което ме притеснява е паркирането. В Неапол направо ми се струва мисия невъзможна. Продължавам да чета по темите, билетите ги купих снощи и още ми е пълна мъгла. Просто решихме да заменим традиционното за нашето семейство септемврийско море в Гърция с Южна Италия. И много се притеснявам да не наруша състоянието ни на летаргия, в което изпадаме по време на почивка. Иска ми се да е лежерно по скоро, с хубаво кафе, паста, сладкиши. Подготвила съм се за 5 кг +  Laughing

Това го постнах и в другата тема за Италия. Междувременно намерих нещо подходящо в близост до Неапол, но като направих една обиколка с google maps доста се разочаровах, може би все пак ще пренебрегнем плажа, за да сме на някое кокетно местенце, без да се налага всяка вечер да пътуваме, за да се разходим и хапнем. Иначе ето това открих, на самия плаж, симпатични къщички, свободни места има за нашите дати и сумата за 7 нощувки за трима е 400 евро. Но малко сме в нищото  newsm78 http://www.glieubeiresidence.it/
Басейнът не е към къщичките, ползваме 30% отсъпка, ако сме гости.

# 163
Принципно по амалфийското крайбрежие не е най-прекрасното място за плаж. Не са много местата с хубав пясък. От цялата обиколка такъв видях на Позитано и Атрани - там плажът най-много ми хареса.
Но пък и толкова обикаляхме, че нямахме много време за плаж.
Ето малко снимки -не много малко Wink  bouquet

Позитано - за мен без това място крайбрежието губи чара си. Ако човек има възможност най-добре да си вземе почивката там - аз лично бих се върнала само там да си помързелувам, след като вече съм го обиколила.

Positano5

Positano

Positano8

Positano

Positano3

Това е гледката от Ночеле - квартал на Позитано. До горе се стига с малки автобусчета които се хващат от центъра на Позитано.

Positano2

И разбира се малките улички които са супер кокетни

Positano6

Атрани също е много приятно градче. И там плажът ми хареса. Слязохме в Атрани на връщане от Равело - обиколихме го за няма и половин час Атраи - много е мъничко. и после се метнахме за 2 спирки до Амалфи.

Atrani8

Atrani6

Иначе като "базов лагер" Соренто е много удачен избор, тъй като има удобен транспорт за навсякъде. Но пък за плажове много не става - там е така на кейове с малки сладки къщички. Но пък градчето изобилства от малки и сладки улички, да се изгубиш ... Както и Марина Гранде е много странно но прекрасно място - там са и най-вкусните ресторанти за морска храна.

Sorento

Sorento

Sorento

Sorento

Sorento

# 164
  • София
MamaSunshine,прекрасни снимки Wink)) Аз съм сигурна, че също няма да имаме време за плаж, но сме с един тийнейджър и ще трябва да се съобразим и с нейните желания все пак. Засега съм запазила 5-6 местенца и усилено ви чета, за да вземем скоро решение къде да се позиционираме.
Въпрос към всички вас , това ли е основният влак, който се използва за обиколките на крайбрежието Circumvesuviana ? За Везувий от къде е по-добре да хванем автобус- Помпей или Херкулан, ако се позиционираме в Неапол? Транспортът не ми е съвсем ясен като цяло, ако се откажем от колата. Не съм сигурна дали ще закупим Артекард,но си мисля за някакви седмични карти за транспорт, някой ползвал ли е? Продължавам да чета Wink)

Общи условия

Активация на акаунт