Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 244
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Седмични карти не - ползвали сме дневни или тридневни, но са вдигнали цените. Имат си една местна фирма СИТАБУС, която обикаля крайбрежието. При тях дневните карти са 8 евро, като това включва неограничено прекачване и пътуване.

http://www.sitabus.it/en/

Преценете обаче дали да се ситуиратев Неапол ако ще обикаляте крайбрежието и Капри - трафик си е , не че пътя е много, но си има задръствания. Ние от летището на Неапол до хотела в Соретно пътувахме към час и малко - хем сварихме празно време, още не беше сезона.
А и първите автобуси за Амалфи са към 8:30 от Соренто, както и за Капри е по-удобно пристанището защото е по близо и се пътува 20 минути.

# 166
Здравейте дами! Планирам посещение на базиликата Свети Никола в Бари на 1 август, но търсейки информация в нета, попаднах на пътепис, в който се споменава, че базиликата отваря за посетители след 16 часа. Т.к. ще бъда в Бари до обяд, моля за актуална информация от някой наскоро посещавал града за работното време на базиликата.

# 167
Здравейте дами! Планирам посещение на базиликата Свети Никола в Бари на 1 август, но търсейки информация в нета, попаднах на пътепис, в който се споменава, че базиликата отваря за посетители след 16 часа. Т.к. ще бъда в Бари до обяд, моля за актуална информация от някой наскоро посещавал града за работното време на базиликата.

Самата базилика не затваря по обед, но може ако има музей например да е затворен до 16 ч, което се случва на много места в Южна Италия, има сиеста по обяд

# 168
  • София
Ние бяхме там около 11-12 и беше отворено в т.ч. и криптата с мощите.
http://www.basilicasannicola.it/page.php?id_cat=9&id_sottoca … &titolo=Orari ето и работното време от официалния сайт.

# 169
Много благодаря за информацията.

# 170
Здравейте пътешественички! Покрай пътуването ми до Капри и Амалфийското крайбрежие мои приятели се зарибиха и сега трябва чрез вас да им помогна. Имам два -три въпроса. Първият е има ли от летището директен автобус до Позитано и къде мога да видя на коя фирма е и разписанието и съответно и цената? Ако няма ще трябва да минат на втория вариант с Алибус до Гарибалди и оттам с влакът до Соренто. Някой от вас има ли информация има ли на гарата в Соренто помещение където да си оставят багажа, за да разгледат града и след това да продължат с автобуса до Позитано?  И последно, колко може да струва такси от централна гара до летището? Благодаря ви за вниманието! Пожелавам ви щастливо лято и слънчево настроение bouquet

# 171
  • София
Таксито би трябвало да е около 16 евро, ако отиват до Гарибалди.
В Неапол има ценоразпис определен от общината. Ето .pdf

http://www.taxxi.it/tariffe/tariffe_napoli.pdf

А до Позитано защо не си хванат директно ферибот/корабче от Неапол от пристанището? Peace

http://www.positano.com/en/ferry-schedule?from=napoli&to=positano

Иначе в Соренто гарата не е много малка, мисля че си пиеше че има място за багаж.

П.С. Сега видях че за ферибота посочен като Неапол- Позитано пише : via Capri. Явно се прикачват пътуващите за Позитано Thinking

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 17:55 от Илли

# 172
Огледай малко темата на много места сме говорили за Ситабус, които обслужват крайбрежието и ходят до Позитано. Иматни разписания и всичко.

# 173
Благодаря ви илли и mamaSunshine. Не искам като пристигнат да влизат в Неапол. За първи път им е да летят и да пътуват без организирана екскурзия и искам максимално да ги огранича. Мисля, че Ситабус не обслужват летището, а са други автобусни фирми, поне ние като бяхме не видях. Най-добрият вариант за тях е директно от летището до Позитано и оттам или със Ситабус или ферибот да обикалят. Когато трябваше да тръгваме ние изчетох всичко, даже и повторих и потретих. Добре, че сте всички вие, които споделяте впечатленията и информация от пътуванията си. Благодарение на вас пътуването ни макар и кратко беше перфектно. Надявам се сега да помогна и на моите приятели, за да останат доволни.
А според вас края на септември, началото на октомври дали е хубаво времето по Амалфийското крайбрежие. Моля се само да не вали newsm78. Благодаря ви!

# 174
Като температури ранна пролет и края на лятото началото на есента е добре, защото там е доста на Юг. Само че пролет е пи-красиво тъй като Жасмина цъфти и всичко ухае жестоко както и лимоните.

# 175
Благодаря ви илли и mamaSunshine. Не искам като пристигнат да влизат в Неапол. За първи път им е да летят и да пътуват без организирана екскурзия и искам максимално да ги огранича. Мисля, че Ситабус не обслужват летището, а са други автобусни фирми, поне ние като бяхме не видях. Най-добрият вариант за тях е директно от летището до Позитано и оттам или със Ситабус или ферибот да обикалят. Когато трябваше да тръгваме ние изчетох всичко, даже и повторих и потретих. Добре, че сте всички вие, които споделяте впечатленията и информация от пътуванията си. Благодарение на вас пътуването ни макар и кратко беше перфектно. Надявам се сега да помогна и на моите приятели, за да останат доволни.
А според вас края на септември, началото на октомври дали е хубаво времето по Амалфийското крайбрежие. Моля се само да не вали newsm78. Благодаря ви!

есента навсякъде е хубаво и няма много народ,а дали ще вали никой не знае но по принцип валежните зони са на север (регионите ломбардия,пиемонте,венето )не на юг
а и песента о соле мио не е в чест на милано или венеция  Sunglasses

# 176
  • София
 Включвам италианския Версай в обиколката ни. Ако някой го е посетил, моля да сподели. Градините ме впечатлиха, автоматично отпадат другите в Неапол или просто този трябва да е за десерт Wink))
http://reggiaofcaserta.altervista.org/en/visit/opening-and-ticket/. Онлайн билета излиза 13 евро, за деца под 18 години 1 евро.

# 177
tyntyrymyntyry, нашите приятели ходиха в двореца Казерта. Много хубави градини и парк, но било позанемарено. Не се хвърлят толкова средства както е във Версай примерно. Ние не ходихме, защото бяхме организирано и уж беше полудневна екскурзията и тъкмо се бяхме навили да идем, те я направиха целодневна с посещение и на някакъв аутлет център- що да не спечелят двойно туроператорите и се отказахме. Не съжалявам. Но нашите приятели останаха доволни.   

# 178
Аз ходих преди няколко години, но само в градините и парка, че не ми се даваха пари за вход. Много е приятно, има интересни статуи.
В самия дворец е снимана една от новите серии на Междузвездни войни.

# 179
И двореца, и градините си заслужават.  На мен лично двореца ми харесва повече от Версай. Градините не мога да сравнявам, версайските ги видях през януари, бяха доста голи.

Общи условия

Активация на акаунт