Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
RNR, моля те, сподели къде спахте, за колко дни бяхте.

.........

Ние бяхме със Super Last Minute програма за Соренто - 8 дни за 539 лв от 995 лв. Дето се вика луд късмет изкарахме, защото програмата е самолетна, нощувка, закуска и вечеря в хотел 3* La Pergola - http://en.directrooms.com/hotels/info/2-31-1119-67641/?aw_campai … tRlVq8xoCt-Hw_wcB

Иначе хотела не е лош в Соренто на 15 мин.пеша от центъра и от гарата, а на 5 мин. от единият от "плажовете" до който се слизаше с асансьор, хотела имаше и шатъл, който обслужваше хората през целия ден до центъра, до пристанището и още една спирка имаше, но не си спомням къде  newsm78

Ама според мен там не става за плаж, щото плаж реално няма, има едни малки изкуствени насипи и това е.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 20:20 от RNR

# 136
  • София
 Здравейте! Започнах да чета тази и предната тема, но засега отгоре отгоре. Чудя се за полета Неапол - София, който е в 7,20 сутринта дали е добре да се търси хотел до летището за последната нощувка. Не мога да реша къде да отседнем,  аз искам да видя Соренто, Амалфи, Позитано, Капри, съпруга ми иска плаж, и като гледа баирите на тези градчета от снимките и не е много навит ( той клони към Бая Домиция). Какво мислите за идеята за търся хотел в Капри и евентуално от там, ако се навие да се разходим с лодка / корабче. Явно доста трябва да почета за района. Дано не повтарям въпроси, вече зададени!

# 137
Капри е доста туристически и скъп остров. Не разбрах каква ви е идеята. Да го изберете за база и от там да се разхождате до другите места ли? По-добре помислете за друг вариант. Хотелите са скъпи. Той има прекрасни гледки, но не и много плажове. Фериботът е скъп. За еднодневна разходка си струва. За повече дни - не.
Разгледайте Иския. Има прекрасни плажове. Можете да направите от там дневни лъчове към Капри, Соренто, Амалфи. Бая Домиция е добър избор, ако търсите само плаж. Ако ще разглеждате крайбрежието на юг, се отдалечавате и ще ви бъде по-трудно.

# 138
  • София
Не съм сигурна, че разбрах въпроса добре, но Капри е много красив остров, но според мен твърде скъпа отправна точка Heart Eyes Иначе за цяла почивка там е много хубаво.

Имайте предвид, че корабчето до всяко едно място, което искате да разгледате ще е около 30 евро на човек на ден (под 10 евро в посока аз не съм пътувала).
По-красивите и готини плажове на Капри са платени (както и в Соренто и околността)- стига се до тях с частна лодка (около 5 евро на човек)+ вход за плажа и такса за чадър и шезлонг. Общественият плаж на Капри, който е до пристанището е сравнително голям, но с много остри и едри камъни.

Плажовете на Соренто са също малки, общо 3-4 и също с вход. Свободната зона е много, много малка и доста мръсна, за жалост. Останалите платени плажове са също мънички, цените са към 10-12-15 евро на човек за вход, шезлонг и чадър.
Добра опция за плаж е Meta di Sorrento - голям и пясъчен плаж, около 14 евро за двама е вход, шезлонг и чадър. Чисто е, приятно, има автобус, който спира дикретно на плажа. От Соренто са около 10 мин път с градски автобус. С кола е още по-удобно, има платен паркинг долу.

Ако търсите плажове, Бая Домиция предполагам е по-добре.
Соренто става хем за разходки, хем да ходите някъде на плаж и да разгледате околностите, но плажовете може да ви разочароват въпреки че имат своята екзотика.
Съжалявам, малко дълго стана Grinning

# 139
  • София
Много благодаря. Иска ми се да бъдем на място, където и двамата да сме доволни. По някаква причина си е втълпил, че няма да му хареса в Италия и буквално търся начин да го зарибя. За съжаление в тези китни градчета наистина са кът плажовете Гледах хотелчета в Анакапри с гледка към континента, да се наслаждавам поне отдалеч. Друг е въпроса колко се вижда.... Много ми хареса разказа на Pippa в предната тема.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 17:40 от nory

# 140
Много благодаря. Иска ми се да бъдем на място, където и двамата да сме доволни. По някаква причина си е втълпил, че няма да му хареса в Италия и буквално търся начин да го зарибя. За съжаление в тези китни градчета наистина са кът плажовете Гледах хотелчета в Анакапри с гледка към континента, да се наслаждавам поне отдалеч. Друг е въпроса колко се вижда.

Капри не е икономичен остров,но който почива там няма подобни проблеми , онзи ден показаха Уил Смит ,там и на Прочида - целия свят завижда и мечтае да мине оттам, мъжа ти има много странни идеи - който е дошъл в Италия от бг ми роднини и познати,като се прибере у дома  е в депресия един месец.

# 141
  • София
О, депресията и той си я има. Всеки път като се приберем у дома е така, предполагам със всички е така.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 18:07 от nory

# 142
Миналата година почивахме в Бая Домиция. Аз лично съм очарована от спокойствието на това градче, прекрасния и чист плаж и топлото и чисто море. Хубава отправна точка за много красиви места- крайбрежието на Амалфи, Соренто, о-в Капри, Помпей и Везувий, дори и Рим. Заслужава си и само да си почиваш. Но хората са много различни- едни търсят спокойствие, на други не им харесва, че е тихо и вечер няма какво да правят.

# 143
Здравейте, момичета!

Извинявам се, че нахлувам така в темата.
Обмисляме почивка до южната част на Италия-за седмица. Чудя се между Бари и Сицилия.
За сега Бари наклонява везните, но не сме били преди и не знам дали има хубави плажове, места за отдих.
Ако някой може да сподели впечатления, ще съм ви много благодарна!  bouquet

# 144
  • София...........
Здравейте Simple Smile
Аз отдавна си мечтая за Алберобело  Heart Eyes , но не искам самолет, а не искам и автобусна екскурзия , където да ми казват дишай-не дишай....
Замислям се с кола и съответно много въпроси, по-скоро за ферибота - Кой и Цени?
- от Дюрес или то Игуменица
Не знам дали и това е правилната тема? Embarassed
 bouquet

# 145
Преди няколко години пътувах с автобус от България до Бари, през Игуменица. Тогава нямаше опция Уиз еър, иначе никога не бих си го причинила. С кола ще е по-добре, отколкото с автобус. Имайте предвид, че пътя в Гърция е доста, фериботът е доста скъп. Не зная колко ще ви струва за автомобила, но преди 5г струваше 50 евро легло в каюта с още трима души Shocked Колко струваше фериботът на човек, не си спомням. Ако прибавите и горивото, ще ви излезе доста по-скъпо, отколкото самолетните билети, които са евтини за тази дестинация. Все пак вие си решавате. Тази година пътувах със самолет и не мога да сравня пътуването по никакъв начин. Разглеждаше ми се Пулия, но ако Уиз не бяха пуснали полет, честно казано, нямаше да отида.

# 146
  • срещу двата комина :)))
тази вечер се прибрахме от Бари, много съм доволна  Joy плаж има, не е нищо особено, но е повече от достатъчен, ако нямаш големи претенции, другите, които ми харесаха бяха в Монополи и Трани . Ето и снимки набързо :

# 147
тази вечер се прибрахме от Бари, много съм доволна  Joy плаж има, не е нищо особено, но е повече от достатъчен, ако нямаш големи претенции, другите, които ми харесаха бяха в Монополи и Трани . Ето и снимки набързо :

Може ли малко повече информация, моля? Simple Smile

# 148
Привет!
Ние,живот и здраве,в петък летим за Бари.Ще бъдем една седмица в Марина ди Джиноза/хотел Стела Марис/.Моля,ако някой е бил в този курорт,да сподели мнение!Записали сме се на екскурзия до Алберобело.Силно се надявам да останем доволни...

# 149
Здравейте на всички в темата!  Hug

Моля за малко помощ, понеже съм в голяма чуденка... Имаме билети за 12 август за Бари, но понеже гледам цените на квартирите се чудя дали в някой съседен малък град/село няма да се намери нещо по-нормално като цена? Имаме идея да отидем до Арбелобело, Мартина Франка ... няма да стоим само в Бари. Затова ако някой име предложения къде е ок като отправна точка , ще съм му много благодарна.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт