Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 965
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Хехе много хубави снимки, ще видим как ще е, ако ли не е хубаво ще имаме повод да се върнем пак през някой Май  Sunglasses Grinning yesyes

# 331
Здравейте!
И аз да се запиша имаме билети за 28 - ми Март и мислим да спим две вечери в Неапол и две в Амалфи. Някой бил ли е края на Март по крайбрежието на Амалфи? Дали ще има много туристи  newsm78 ? И как е времето тогава ще може ли да се насладим на природата или още няма да е достатъчно топло и раззеленено ?
Изобщо да не те притеснява времето. Wink Миналата година, началото на март беше слънчево ,топло и раззеленено. Нямаше много туристи,което лично за мен е голям плюс. В Позитано бяхме един преди обед и долу на плажната ивица освен нас и още няколко човека имаше само  местни,които подготвяха заведенията за сезона. В Капри отново беше спокойно и слънчево,имах чувството,че времето е спряло.  Heart Eyes

# 332
Здравейте. Ще ходим в Неапол в края на март за 4 дни. Дали ще успеем за 2 дни да разгледаме самия Неапол, за 1 ден Помпей и 1 ден да посветим на Соренто като отидем до там с влак, а се върнем с ферибот през Капри. Притеснява ме дали не става много интензивна програмата, особено за ходенето до Соренто. Вие какви съвети бихте ми дали?

# 333
  • срещу двата комина :)))
Здравейте. Ще ходим в Неапол в края на март за 4 дни. Дали ще успеем за 2 дни да разгледаме самия Неапол, за 1 ден Помпей и 1 ден да посветим на Соренто като отидем до там с влак, а се върнем с ферибот през Капри. Притеснява ме дали не става много интензивна програмата, особено за ходенето до Соренто. Вие какви съвети бихте ми дали?

напълно нормална е програмата  Peace само проверете дали вървят лодките  Peace

# 334
Самото Соренто мисля, че не е много интересно, за разлика от селцата на юг по крайбрежието, та не знам дали си струва да губите време да ходите до там

# 335
и аз така мисля, имам описан в блога си ден, в който ние обиколихме Соренто и Амалфи  Peace

# 336
При все че цяла седмица откарахме в Соренто на мен лично градчето ми хареса.
Неапол обаче до Капри си около час/ час и половина път.. така че добре проверете графика на корабчетата кога е последното

Обаче не мисля че е много удачно един ден общо за Соренто и Капри тъй като графика на корабите Соренто- Капри не е много на често.
Ние също сме писали в блога си за капри и видео сме качили - пуснала бях и линкове към графика на фериботите Соренто - Капри.
Така че за мен по-удачен вариант е да си изберете едно от двете и може би аз бих заложила на Капри, като по-екзотичен.

# 337
Mrs.Turner / Samberg и mamaSunshine, четох постовете и в двата блога - много полезни, за което благодаря Simple Smile Аз обмислям да не стигаме до Амалфи - много изморителна ми се струва така програмата. Също прибирането с ферибот от Соренто да е само транзит през Капри и да слезем директно в Неапол. Нооо, това са работни планове и ще помисля още.   

# 338
Mrs.Turner / Samberg и mamaSunshine, четох постовете и в двата блога - много полезни, за което благодаря Simple Smile Аз обмислям да не стигаме до Амалфи - много изморителна ми се струва така програмата. Също прибирането с ферибот от Соренто да е само транзит през Капри и да слезем директно в Неапол. Нооо, това са работни планове и ще помисля още.   

Не заобикаляш ли много така транзит през Капри .. т.е. не се ли удължава пътя - може би има директно Соренто Неапол фериботчета (ако ви е идеята просто да се повозите) - няма как да няма  newsm78

Иначе за 4 дни съм съгласна че няма да имате много време да стигнете до Амалфи. Много ще ви се натовари програмата, освен ако не се откажете от някоя дестинация - примерно Помпей ...

# 339
Мисля, че няма директни корабчета от Соренто до Неапол. Където и да търся, всички са през Капри. Но няма да е лошо да видим и него. Иначе като път не е толкова много - 40мин ми показват различни фериботни компании. А за Амалфи няма да успеем този път, тъй като вече всички нощувки са уредени в Неапол. Далеч е за един ден да отидем до там и да се върнем. 

# 340
Привет, момичета!
Записвам се при вас, защото ни предстои пътуване до Бари за 3 дни през март.
Заминаваме четвъртък вечерта и се връщаме в неделя вечерта.
Искаме да обиколим Бари, Полияно е Маре, Монополи, Остуни, Мартина Франка, Локоротондо, Алберолобело, Матера и Лече Simple Smile)).

Знам, че са много, това е програма "максима".

Въпросът ми е ще имаме ли време за всичко - като ще отделим повече време на Матера и Алберолобело.

Струва ли си да слизаме до Лече?

# 341
Привет, момичета!
Записвам се при вас, защото ни предстои пътуване до Бари за 3 дни през март.
Заминаваме четвъртък вечерта и се връщаме в неделя вечерта.
Искаме да обиколим Бари, Полияно е Маре, Монополи, Остуни, Мартина Франка, Локоротондо, Алберолобело, Матера и Лече Simple Smile)).

Знам, че са много, това е програма "максима".

Въпросът ми е ще имаме ли време за всичко - като ще отделим повече време на Матера и Алберолобело.

Струва ли си да слизаме до Лече?

за мен, за три дни е невъзможно  Peace  За Матера ви трябва един цял ден. Алберобело, Мартина Франка и Локоротондо можете да ги видите в един ден с голямо тичане. Остава ви един ден за Бари, Полиняно и Монопопли и пак няма да ви стигне. Ако сте с кола имате някакъв шанс да ви  е по-спокойно, но ако трябва да чакате и градски транспорт ...
До ОСтуни и Лече изобщо не виждам кога ще стигнете  Peace

# 342
С кола ще сме.

Първата нощувка ще е в Бари, тъй като кацаме късно. На следващия ден имаме две възможности:
1. Полияно е Маре, Монополи, Остуни, Мартина Франка.

2. Матера и Алберолобело, като се колебая къде да спим (и двете много ми харесват, но бих искала да видя Матера по тъмно, по препоръки от пътеписа ти Mrs.Turner / Samberg)

Иска ми се като, че ли в петък да видим Матера и Алберолобело, като се надявам, че тогава туристо-потокът няма да е толкова наситен.

Някак си Лече ми идва излишно. А сигурно си струва ...

Последна редакция: сб, 25 фев 2017, 14:33 от Violette_Field

# 343
спете в матера, а минете през алберобелло -то е само за туристи място,малко изкуствено в последните години докато матера е много характерно и един ден е нужен да се разгледа (не само види) , вечер е много приятно наистина
много холивудски звезди си купиха в пуля трули и лятото са там,не на малдивите  Sunglasses
също много германци и холандци се заселиха там-мястото е вълшебно наистина,но не се открива за три дена.

# 344
Алберобело наистина са го превърнали в туристически капан, почти всяко труло е ресторантче или магазинче, и се губи от чара му

Общи условия

Активация на акаунт