Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 967
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Според мен с бюджет от 150лв за 4 нощувки в Соренто е непосилно да се намери място за отсядане в разгара на сезона.

Имайте предвид обаче, че и ежедневни пътувания от Неапол като оправна точка, не са по-евтин вариант при джобни 200 евро.

Ние отседнахме в Artis Domus, Соренто, прекрасно място и отлична локация. Но е доста над бюджета  Sad

За Артис потвърждавам - вилата не сме ползвали, тъй като бяхме в друг хотел, но няколко пъти сядахме за обяд в ресторанта - великолепно готвят  bouquet bouquet
Поне цените на храната бяха нормални... В общи линии на много места пицата беше между 5-8 евро, пастата малко повече, но наистина локацията е чудесна, двора е голям и прохладен.

# 316
Да, храната беше супер. По закуската имаше, какво да се желае още... Но като цяло беше супер.

Стаите са много големи.. Бяхме настанени с гледка към морето.. Невероятно беше, дори в банята имахме огромен прозорец с изглед към морето и Неапол се виждаше в далечината  Wink  Laughing

# 317
Сподели моля те горе долу как са цените за настаняване.
Единственото което не ми хареса на нашия хотел е че беше малко далече от центъра - на границата със съседното градче и всеки ден трамбовахме като изоглавени пеш..

# 318
Резервацията направих през букинг, бяхме за 7 нощувки, наставяне на 13 септември и заплатихме към 1900лв. Това на база нощувка+закуска

# 319
Гледам, че тук там някой споделя пътеписи за местата .. ето и нашето видео от Капри
А пътеписа тук
Скрит текст:

# 320
  • EU
Къде в Неапол е най-добре да се нощува - В историческия център, на пешеходно от гарата(500-600м.) или в близост до Пиаца де Плебишито?
Направо Ви ги копирам от букинга:
1. https://www.booking.com/hotel/it/sasa-39-house.bg.html
2. https://www.booking.com/hotel/it/el-castillo.bg.html
3. https://www.booking.com/hotel/it/apartment-room-18.bg.html
И дневните билети за градския транспорт важат ли за фуникуляри? И дневни карти ли са, т.е. важат до  00ч.в деня или са за 24 часа?
За Соренто и Позитано влак ли се хваща или автобус? Автогарата до гарата ли е?
Благодаря предварително  bouquet

# 321
  • срещу двата комина :)))
Къде в Неапол е най-добре да се нощува - В историческия център, на пешеходно от гарата(500-600м.) или в близост до Пиаца де Плебишито?
Направо Ви ги копирам от букинга:
1. https://www.booking.com/hotel/it/sasa-39-house.bg.html
2. https://www.booking.com/hotel/it/el-castillo.bg.html
3. https://www.booking.com/hotel/it/apartment-room-18.bg.html
И дневните билети за градския транспорт важат ли за фуникуляри? И дневни карти ли са, т.е. важат до  00ч.в деня или са за 24 часа?
За Соренто и Позитано влак ли се хваща или автобус? Автогарата до гарата ли е?
Благодаря предварително  bouquet

1 . не бих спала близо до гарата
За Соренто се хваща влак, от там автобус за другите градчета. Бусчетата спират точно пред гарата  Peace

# 322
Не бих избрала Неапол за отправна точка до Амалфийското крайбрежие.
Както каза Мис Търнър, първо се качваш на влак до Соренто и от там СИТАБУС до Позитано и другите грдчета.

Първият автобус от Соренто е в 8:00 сутринта и още тогава тръгва фул с правостоящи, за по-късно да не говорим. Крайбрежието е много посещавано и блъсканицата си е голяма. Ние сме заставали в 7;30 на опашка, за да не пътуваме прави до Амалфи.
Не знам от Неапол в колко има рано сутрин влак, за да направиш връзка с първият автобус, но препоръчвам него, защото макар до Позитано да са около 30км ги тътрузи бавно понеже са си доста завои.
За връщане от Позитано изобщо не препоръчвам автобус - пада се втора спирка след Амалфи и никога не можеш дори да се качиш от хора, камо ли да седнеш. Т.е. на връщане препоръчвам или да се върнете от Амалфи - първа спирка, или ако е от Позитано да си хванете корабче. Хем е приятно хем има ограничения за места, тъй като корабчето и то пристига от Амалфи и не качват хора ако се напълни. Има правостоящи, да , но като си на корабче можеш да се поразходи по палубата и ... а бе приятно е. Но и там трябва да си 40 минути поне по-рано на пристанището и да чакаш, защото желаещите са много и опашката става дълга.
А Позитано е перлата на крайбрежието за мен и си струва да му се отдели най-много време заедно с Капри.

# 323
И аз не бих препоръчала спане в Неапол, предвид пътя до Соренто, Амалфи, Позитано с автобус.. Много време, блъсканица и излишно напрежение си е.. Но при невъзможност (финансова) да се спи в Соренто и района, не е невъзможно разбира се Simple Smile

Лично мое мнение, че освен за Капри, повече време си заслужава да се отдели за Равело.. Позитано и Амалфи са за максимум 1 час разглеждане. Изключително красиви, ако ги видете от корабче или яхта. Прекрасни за пиене на коктейли и плажуване, но няма кой знае, какво да се види иначе Simple Smile

Равело е истинска перла в короната на Амалфийското крайбрежие. На нас 3 часа там не ни стигнаха. Още ме е яд, че последния ден, когато искахме да се върнем до там, имаше пожари и беше затворен пътя.

# 324
  • София
Тази лудница с автобусите по крайбрежито по всяко време ли е или само в сезона? Ние ще ходим в края на март и все се надявам да е по-спокойно...

И още едно въпросче - някой ходил ли е от Позитано до хълма Nocelle? Впечатления относно достъпа до там? Струва ли си?

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 16:39 от *blue

# 325
В голяма грешка си за Позитано - не знам къде сте обикаляли но не е 1 час (ако се задоволи човек с панорамната гледка от спирката на автобуса и плажа може би) но цялата част от другата страна е пълна с малки улички, които ако тръгнете да слизате по задната част ще загубите доста време. Там е като малък лабиринт от стълби.
Отделно от централния паркинг има автобусче вътрешно-градско, което катери до квартал Ночеле, но за това разбрахме от едни местни хора и се качихме до горе.

Ние бяхме един ден само в Позитано, защото освен че искахме да го разгледаме подобаващо, но така избегнахме еднодневна карта и пътувахме за 1.80евро от Соренто до Позитано - толкова е еднократния билет до там. А на връщане взехме кроабче, за да не се тъпчем правостоящи.
Прави ми впечатление, може би заради голямата навалица, че в Позитано дори екскурзиите спират за по една панорамна снимка и карат нататък.. малко са хората които му посвещават повече време  - а има какво да се види.
А иначе ние освен Равело разгледахем и Атрани, и после Амалфи - тях трите в един ден също.
Ето гледката от Ночеле

Positano2 by Photo Cafe, on Flickr

# 326
Не сме посещавали Ночеле, наистина изглежда прекрасно. Разходихме се из уличките, просто не ми сториха впечатляващи. Панорамата до автобусната спирка, дори не сме я снимали.

Препоръчвам да се правят снимки от към водата, специално предприехме пътуване от Соренто с яхта, за да видим крайбрежието от водата. В пъти по-разкошно е наистина  Peace

# 327
Здравейте!
И аз да се запиша имаме билети за 28 - ми Март и мислим да спим две вечери в Неапол и две в Амалфи. Някой бил ли е края на Март по крайбрежието на Амалфи? Дали ще има много туристи  newsm78 ? И как е времето тогава ще може ли да се насладим на природата или още няма да е достатъчно топло и раззеленено ?

Последна редакция: пт, 27 яну 2017, 08:47 от Елинор Лавендер

# 328
От към туристи може и да не е чак толкова натоварено , но не знам колко ще зелено. Март месе все още е рано. Тази част на Италия е много красива през май месец. Тогава е сезона на жасмина и лимоните. Навсякъде по улиците цъфти жасмин и ухае страхотно. Лимониите са основно в градинте, но пък  е много приятно и там. В Соренто има доста  лимонови градини, една има голяма в самия център на града, която е отворена за посетители и дегустация на лимончело.

Бугенвилийте също са цъфнали особено в Позитано.

# 329
Аз съм бил по Амалфи за Коледа, имаше цъфтящи цветя дори и тогава  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт