Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 663
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Malini

Виж ТОВА

Качете се за Капри от Molo Beverello

Виж

http://www.capri.com/en/ferry-schedule

http://www.motoscafisticapri.com/images/mappa.pdf?v=1

http://www.motoscafisticapri.com/

За Monte Solaro мога да кажа обратното, качване лифт-слизане пеша. Много по-бързо и лесно.

# 196
  • София
Bled, БЛАГОДАРЯ!!! Hug

# 197
  • Sofia
Здравейте, след като изчетох двете теми спретнах следната  програма: 1ден-кацаме в  10,45. Пристигаме в Бари около обяд, оставяме багажа и хващаме влак за Алберобело, оттам Мартина Франка. Разглеждаме ги за няколко часа и обратно в Бари.  2 ден Сутрешна разходка из Бари,  оттам с влака в Полиняно а Маре. Цял ден размотаване, плаж, евентуално до Монополи може да отскочим. 3ден. Влак до Лече и обратно. Вечерта-пак разходка и вечеря в Бари. И сега чуденката- Матера първия ден ще ни дойде в повече, но пък не мисля, че ще ми харесат тия камънаци, знам си се. Но е хубаво и да се види. А не знам къде да я вмъкна иначе. В събота вечерта? Иска ми се да е привечер-да се поразходим, да вечеряме и после да се приберем с късния влак. Много ми се иска да е още първия ден, но направо ми изглежда невъзможно.
Всичко щеше да е много просто, ако имаше как от Полиняно да се придвижим до Мартина Франка, 30km са.
Последния ден в 11.15 е полета за София.

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 00:05 от Darma4

# 198
  • срещу двата комина :)))
аз не виждам как ще стане, разстоянието между градчетата си е доста  Peace

# 199
  • Sofia
Кое как ще стане? Матера или програмата като цяло? И сега виждам някаква промяна в транспорта точно от 12,08 до 11,09. И да питам, като гледам разписанието на влака задължително има прикачване в Altamura, ако правилно разбирам.

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 22:15 от Darma4

# 200
Кое как ще стане? Матера или програмата като цяло?

да вмъкнете Матера без да махнете нещо друго. Извинявай, че се съм изразила така неточно  Blush

# 201
  • Sofia
В крайна сметка, както се получи, така. Проблемът е, че тук в темата се прокрадна становище, че има сезонни автобуси между Матера и Алберобело, както и Алберобело-Полиняно и аз се размечтах. После не намерих нищо такова като информация, но пък реших, че може би и така ще успеем . Иначе Лече ще отпадне. Явно някои неща трябва да се проверят и решат на място.

# 202
  • София
Darma4, аз от 10 г. мечтаех за Арбелобело, но... душата ми остана в Матера. И двете са "камънак", както ти се изрази, но моят съвет е да не пропускате Матера. Алтамура също има своя чар. Лече и региона под него, може да ги оставите за следващ път. Също така предварително проучи къде може да се плажува. Аз в градовете Монополи и Полиняно а маре читави пясъчни плажове не видях. Много е красиво, но да го гледаш. Явно местните плажуват другаде - към регион Саленто.

# 203
Първият път бях в региона през октомври и ми казаха, че само лятото има автобус Alberobello -Matera , може би на място ако питате, ще ви дадат информация.
Това което намирам в нета е прекачване на 2 автобуса през Gioia Dei Colle, което е много по-добър вариант, отколкото с влак през Бари. Спестяват се почти 70 км път. https://www.rome2rio.com/s/Alberobello/Matera
Иначе в Матера е в пъти по-интересно от Алберобело, повечето къщички в Алберобело са превърнати в магазинчета и ми е прекалено туристическо, а в Матера усещането е, че се връщаш назад в историята, но всеки си знае какво харесва  Peace

# 204
и аз исках да посетим Лече, но го оставих за следващия път  Peace мисля, че Матера си заслужава повече, невероятно място е  Heart Eyes задължително си проверявайте разписанието на влаковете, че понякога има по два часа дупка и ще е тъпо да се чака  Peace

# 205
  • Sofia
Благодаря ви. И аз в крайна сметка се ориентирам към варианта Лече за друг път. Може да не ми хареса, но поне ще съм видяла нещо различно, а и не съм сама. Иначе гледам разписанието на влаковете, на всеки час са. Автобуса, ако е вярно, е два пъти дневно, и ако го уцелим ще е ОК, наистина се пести време. Ще проверя за сезонни автобуси и ще пиша тук после, да се знае. И за онзи ресторант в Полиняно, Grotta Palazzese, който е на всички снимки,  ми казаха, че освен предварителна резервация има и минимална консумация 150евро на човек. На мен, както сме трима ми се струва прекалено. За плажове ще питам в хотела.

# 206
  • София
В самото Полиняно има подобен ресторант в скалите. Онзи е доста прехвален с надути цени и не дотам добра храна (поне по отзивите от нета).

# 207
  • Sofia
Аз съм решила в ето този  да отидем.

# 208
Салерно е удобна отправна точка. Градът е първа/последна спирка на SITA Bus. Ако имате достатъчно време, посетете Vietri Sul Mare. Мисля на километър е от Салерно, а е добра опция за вечерна разходка.

# 209
  • София
Аз съм решила в ето този  да отидем.
А, същия - там ни беше закуската! Към плажа има 2 пещерички в скалите и дано са изчистили плажа, че през март беше върло мръсен.

Общи условия

Активация на акаунт