Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия – 2

• 113 974
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Соренто е пъти по-интересно като дух и усещане от селата след него. За мен лично Позитано и следващите са за снимка отдалече. Бяхме около 3 март и беше хладно, но слънчево. Соренто с Капри ще ви дойде нанагорно.

# 346
  • София
Привет, момичета!
Записвам се при вас, защото ни предстои пътуване до Бари за 3 дни през март.
Заминаваме четвъртък вечерта и се връщаме в неделя вечерта.
Искаме да обиколим Бари, Полияно е Маре, Монополи, Остуни, Мартина Франка, Локоротондо, Алберолобело, Матера и Лече Simple Smile)).

Знам, че са много, това е програма "максима".

Въпросът ми е ще имаме ли време за всичко - като ще отделим повече време на Матера и Алберолобело.

Струва ли си да слизаме до Лече?
Ние кацнахме в Бари, взехме рент-а - кара.
Спахме в Бари. На следващия ден разгледахме Матера и Арбелобело. Вечеря в Бриндизи. Нощувка в Лече. Един ден Лече и Галиполи. Нощувка в Лече .Един ден Остуни, Чистернино, Мартина франка, Монополи.Нощувка в Полиняно а маре. 2/3 ден в Бари и сл. обяд на самолета. Беше лежерно и без бързане. Вие имате 1 ден по- малко, та ще трябва нещо да скипнете. Може би Локоротондо и Монополи ? Или да оставите Лече за друг път , но е определено завладяващ град?

# 347
Соренто е пъти по-интересно като дух и усещане от селата след него. За мен лично Позитано и следващите са за снимка отдалече. Бяхме около 3 март и беше хладно, но слънчево. Соренто с Капри ще ви дойде нанагорно.

Не бих казала че амалфийското крайбрежие е за снимка от далече. Успяхме доста време да му отделим, не само от далече и поне ние си изкарахме супер - за разходка и почивка. Седнахме похапнахме в Позитано в Амалфи, слязохме и разгледахме и Атрани и така . В края на април даже откриваме изложба 
Но все пак хора и вкусове различни.  bouquet bouquet

# 348
  • Varna
И аз като Mama Sunshine, Wink
Снимки да искаш от Позитано, Амалфи, Равело, Соренто, Капри,  и от далече и от близо.
Време имахме бол,  и можех да правя снимки без да бързам.
А мъжът ми се влюби във Соренто. Другият път го оставям на Сорето и може и сама да джиткам Simple Smile
насам, натам.

Ползвахме съветите на всички вас момичета  Hug bouquet Hug Благодаря ви!!!
 newsm51

# 349
За този път ще е Бари, Амалфийското крайбрежие ще остане за друг път, за друго пътуване.
Имаме само 3 пълни дни, които ще стигнат само за Бари и околности.

За сега го решихме така - първа нощувка Бари, втора - Матера, трета - Полияно е Маре.
Лече също ще остане за друго пътуване - искаме да отделим достатъчно време на изброените места без бързане и препускане, с разходки и почивка, непредвдено кафе и сладолед по малките улички, без да си гледаме часовника Simple Smile.

# 350

Не бих казала че амалфийското крайбрежие е за снимка от далече. Успяхме доста време да му отделим, не само от далече и поне ние си изкарахме супер - за разходка и почивка. Седнахме похапнахме в Позитано в Амалфи, слязохме и разгледахме и Атрани и така . В края на април даже откриваме изложба  
Но все пак хора и вкусове различни.  bouquet bouquet

Обиколихме ги всички до едно. Вече почти цяла Италия също. За мен лично Амалафи кост е силно преекспонирано. В пъти по красиво и одухотворено е около 5-те земи или иначе казано Чинкуе терре. Дух усетих само в Соренто и отчасти в Неапол. Красиви гледки и толкова. И криви неаполитанци. Вилите също не са кой знае колко впечатлителни на фона на доста други из цяла Италия. Но природата наистина впечатляващи. За разходка без високи очаквания е супер. Особено ранна пролет когато все още ги няма тълпите и задръстванията по крайбрежния път.

# 351
Момичета, някоя от вас може ли да сподели колко излиза такси от летището до центъра на Бари? Rolling Eyes Ще пътуваме с децата и може би това ще бъде най- оптималният вариант за придвижване, предвид късния полет.

# 352

Но все пак хора и вкусове различни.  bouquet bouquet

Обиколихме ги всички до едно. Вече почти цяла Италия също. За мен лично Амалафи кост е силно преекспонирано. В пъти по красиво и одухотворено е около 5-те земи или иначе казано Чинкуе терре. Дух усетих само в Соренто и отчасти в Неапол. Красиви гледки и толкова. И криви неаполитанци. Вилите също не са кой знае колко впечатлителни на фона на доста други из цяла Италия. Но природата наистина впечатляващи. За разходка без високи очаквания е супер. Особено ранна пролет когато все още ги няма тълпите и задръстванията по крайбрежния път.

Неапол изобщо не ми се понрави..
Но нали за това сме различни и всеки харесва и усеща по различен начин...  bouquet bouquet

Италия съм обиколила цалата от север до юг. Тоскана ми е любима..както и езерата на север. Като фотограф отдавна никъде не пътувам с никакви очакванияь а съм се научила да се оставям мястото да ми се хареса поне с нещо, иначе рискувам или много да се разочаровам или обратното.
Така се абстрахирам от мнения и по-лесно намирам интересна гледна точка...

# 353
Края на месец март ще пътуваме групичка до Бари. В чуденка сме какво да изберем единия ден - ходене до Лече или  вместо него двете градчета Полиняно а Маре и Бриндизи. Моля Ви помагайте с менения.  Praynig

# 354
  • София
Края на месец март ще пътуваме групичка до Бари. В чуденка сме какво да изберем единия ден - ходене до Лече или  вместо него двете градчета Полиняно а Маре и Бриндизи. Моля Ви помагайте с менения.  Praynig
Бриндизи не е нищо особено. Аз съм за Лече или Полиняно+ Монополи

# 355
  • София
Записвам се с интерес. В някои места съм била, в други ми предстои - така че с кеф ще чета темата  Hug

# 356
Ние до Лече не стигнахме, но определено Полиняно е едно най-красивите места и заслужава да се види. Монополи също е запомнящо.

# 357
  • sofia
Здравейте,
Ние сме обиколили голяма част от северна и централна Италия, ето че дойде време и на Кампания.

Имаме билети 6-9 май, ще вземем кола под наем и моля за съвет.

Как ви се вижда да нощуваме в Конка дей Марини, намерих много хубаво апартаментче със страхотна тераса r гледка. Да го вземам ли смело.

Ще кацнем в 14,35 часа и плануваме да разгледаме Помпей, след което да се пуснем към Амалфи.
1 ден Капри и 1 ден селцата Позитано, Равело и Амалфи и последния ден Соренто или някоя вечер ще сме там, ще помисля по въпроса.

Приемам предложения всякакви.

Както знаем в неделя почти всичко е затворено, как е положението Капри, посъветвайте ме къде в неделя е добре да отидем.

Сега започвам да чета темата от начало и ако имам въпросителни пак ще досаждам!
Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 13:13 от lyuba84

# 358
Като локация е ОК - по средата между Позитано и Амалфи.
Ако на място ще ползвате техните автобуси комбиниране на Позитано с Амалфи и Равело малко ще ви дойде нагорно - не че е невъзможно но автобусите си тътрузят, не винаги спазват разписание - особено е объркано разписанието на Автобусите от Амалфи до Равело - там се сменят зашото пътя нагоре става още по-тесен и се ползват малки бусчета.
Принципно ако си вземете дневна карта - 8 евро и разгледате градчетата само от горе от горе може и да успеете, но лично аз не ви го препоръчвам. И на трите места има какво да се види, и ако човек седне и да хапне някъде съвсем ще откара още някой час. Принципно автобусите между Равело и Амалфи са на 15-20мин. Амалфи - Позитано - Соренто вече си имат разписания и мисля че бяха на 30мин - но сме чакали и час.

Не знам с колко нощувки сте за да ви кажа кое да изберете и дали ще имате време да разбиете разходките за повече.

П.С.
Офффф извинявай - сега видях че сте с кола .. така си улеснявате много живота ... така че може и да успеете за един ден трите.
За Капри си ви трябва един ден, най-малкото заради разписанията на корабите до и от острова.
Специално за неделя не съм разучавала - ние точно в неделя бяхме в Капри и всичко си работеше нормално.
Спомням си го защото предния ден имах рожден ден и тогава използвах да разуча в Соренто къде какво защо...

# 359
  • sofia
Значи супер, в неделя сме в Капри Simple Smile
Колко време е лифта до Анакапри? Искам и там да идем. Имаме 3 нощувки и искам всичко да видя Simple Smile. Ние сме тренирани с ходенето, но този път искам по-лежерно да го давам, да пием кафенца, да хапваме.
Виждам, че за Соренто има различни мнения и се чудя последния ден него или Неапол да видим.
Може би след Капри ще се разходим в Соренто( ако от там хванем ферито)

Общи условия

Активация на акаунт