Две сърца в мен туптят, през НОЕМВРИ ще се съберат! - Teма 6

• 67 908
  • 691
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря ти  Hug

# 391
Моят хемоглобин лекичко е взел да спада, но все още е добре. С първата ми бременност беше спаднал доста, но за раждането ми го вдигнаха. Пиех Ферофолгама, но резултат нямаше и сега искам да пробвам с цвекло да го задържа. Чувала съм чудесии за него, пък да видим.
Бебчо вече ме буди сутрин с ритници, много е хубаво!  bouquet

# 392
С каката сок от цвекло ми помогна. Резултат имаше след 2 седмици като всяка сутрин пиех по чаша. Почти 12единици се вдигаше за 14дни

# 393
С каката сок от цвекло ми помогна. Резултат имаше след 2 седмици като всяка сутрин пиех по чаша. Почти 12единици се вдигаше за 14дни

А как си приготвяше сока? Аз имам центрофуга за сок, но е ужасна после за миене... Мразя я! Simple Smile
И не мирише ли гадно?

# 394
  • Рим
Здравейте, мами! Как сте днес?

За хемоглобина, аз засега го държа на добри нива и не се налага да интегрирам никакви допълнителни вещества, но помня, че с баткото към края на бременността имаше тенденция към лекинко понижение. Тогава докторката ми назначи режим с повечко месо (аз съм голяма ламя на зеленолистни зеленчуци, като спанак и т.н., та не беше нужно да увеличавам тях). Тогава специално няколко пъти в седмицата ядях конско месо - за първи път ми беше и бях малко подозрителна, но взе, че ми хареса и ми се и повишиха показателите, де. Конското месо е доста богато на желязо. 

Иначе, гласувам с две ръце за сока от цвекло! Вярно, че има доста наситен вкус, ама се свиква.

Ох, да ви споделя! Преди малко звънях за резултатите от амниоцентезата и ми казаха, че всичко е наред и чакаме здраво момиченце!!! newsm44 Потвърди се полът, значи, ама най-важното е, че е здраво откъм аномалии! Леле, голямо облекчение! Няколко пъти питах, "Значиии, всичко е наред, нали?", хахахах! Жената се забавлява с мен. И така! Ако някой все още се занимава със слагане на щъркелчета, мойто е розово!  stork-girl

# 395
  • Някъде в Матрицата
Честита малка дама, Алегрия, и да - по-важното е, че няма да се притеснявате и за аномалии.  newsm44

Като си говорим за хемоглобин - то е ясно, че и аз съм в клуба на ниския хемоглобин. В последните ми изследвания беше 129 при 120 долна граница, така че очаквам в някакъв момент да се понижи.
При предишната бременност пиех Ретафер.
Не знаех, че цвеклото помага - това е добра новина, защото аз си правя от време на време сокчета. За мамите, които не могат да го пият чисто, пробвайте да го смесите с морков или ябълка, изобщо комбинирайте го с нещо. а може и на салата от настъргано цвекло и настърган морков, ммммммммм.  chef
Ето ви малко идейки за смутита с включено цвекло: 1, 2, 3
Много отдавна, когато имах период на ниско кръвно и събиране на граници ми бяха казали една рецепта - в бурканче мед слагам стрита суха коприва и така си хапвам по една лъжица всяка сутрин. Не знам дали помагаше, но не ми и пречеше. Simple Smile

# 396
Алегра, суперрр новини.

# 397
  • Рим
Алегра, суперрр новини.

Благодаря ти!  Hug Много се радвам, че всичко е наред! Друго си е да го чуеш потвърдено, а съвсем завършено ще е чувството, когато ида да си взема на хартия резултатите  Laughing

# 398
Здравейте и от мен, мамчета!
Аз да се похваля, вчера ми мина и фет. ехокардиография и всичко е на 6 с бебо. Жалко, че даже и след фет. морфология на 15-ти пак не успяха да ми кажат пола, надявам се на следв. преглед вече гинеколога ми да може да ми каже със сигурност какво ще е, а не само да изказва предположение. Относно хемоглобина, моят също е нисък-99 и белтъка малко и той е под нормата и доки ми изписа Тотема ампули с желязо, мед и манган за 10 дни по 2 и каза всеки ден сурови ядки да похапвам. На всичкото отгоре явно настинах и сега гърлото ме дразни, кашлям от време на време и от днес и носа ми потече. Засега пия само чай от лайка. Дайте съвет какво друго може да взема.
Хубав ден на всички! Simple Smile

# 399
Мисля че може да вземеш оксилококцинум, ама все пак поразпитай, че не съм много сигурна.

# 400
Здравейте и от мен мами Simple Smile относно хемоглобина моят също е спаднал, но все още в рамките на нормалното Simple Smile стафидите съдържат доста желязо както и други полезни витамини и минерали. Аз лично започнах да хапвам по малко. Simple Smile

# 401
Момичета, забелязвам, че кръвното нещо започна да ми играе. Одеве както си лежах и пулса ми се вдигна от 65 на 145! Някой имал ли е подобен проблем, и как се справяте с него?

# 402
Цвети,
Аз за гърло взимах Прополки за смучене, правех си гаргара със сода и пиех чай лайка. За нос ми бяха изписали      морска вода..Охх забравих как се казва, във вид на спрей за нос е. Като кажеш в аптеката, те я знаят. Точно за бременни е. Стеримар мисля, че се казваше.

# 403
Мед,лимон, а при кашлица стодал ми беше изписала моята АГ,както и биозин мама
Момичета, забелязвам, че кръвното нещо започна да ми играе. Одеве както си лежах и пулса ми се вдигна от 65 на 145! Някой имал ли е подобен проблем, и как се справяте с него?
Шоши иди на док. Пулса трябва да е около 90.  В болницата като лежах имаше момиче с кръвно 140/90 док-те я следяха мн внимателно

# 404
Здравейте дами! bouquet

Днес бях на контролен преглед при моята гинеколожка. Слушахме тонове, тегли ме, кръвно измери. Дотук съм +5 кг. Тази бременност май няма да кача 20кг като предната. За кръвното- ниско ми е, но вчера беше някъде 84/56 и се наложи да си полежа.
Даде ми час за следващите изследвания. Трябвало да си сложа ваксина против коклюш, че имало няколко смъртни случаи на бебета.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт