Две сърца в мен туптят, през НОЕМВРИ ще се съберат! - Teма 6

• 67 829
  • 691
  •   1
Отговори
# 405
Знаете ли какви изследвания се правят в 6-ти месец, че аз уж гледах ама така и не разбрах

# 406
Знаете ли какви изследвания се правят в 6-ти месец, че аз уж гледах ама така и не разбрах
На мен ми пуснаха ПКК, глюкоза и урина...

# 407
добрютрооо Simple Smile Crazy

да, фб канибализира форумите и разглезва ужасно (сакън ако не получиш бърз отговор, не ти е подредено по теми, не отчетеш интерес към себе си или нямаш бутон за реакция и харесване), но то е и до лична култура на комуникация, и до навик. аз не пиша почти никак там, но ето на, че и тук се обаждам стращно рядко. при мен причините са лични, просто семейният ми живот е бая изпитание. благодаря на Бог, че децата ми са прекрасни!

мацки, някоя от вас с хашимото или майка с такова? аз съм вторият случай и докато лежах за амниото, бях с една такава дама в 9-ти месец, която каза, че специално е изследвала щитовидните хормони заради това. без да има каквито и да било симптоми, се е оказало, че е със силно завишени стойности и е пила няколко месеца хапове за целта, не било добре за развитието на бебока. та искам да ви питам правили ли сте такива постъпки да се изследвате? (на мен не стига че Hg ми си стои около 100 отначало още, че се преуморявам (по неволя) и си имам ужасно много стрес, ами само това ми липсва, да страда детето заради недоглеждане.. а тези на ЖК записаха най-подробно наследствени заболявания и рискове.. та май ще направя една среща с хематоложката, с която борихме анемията)

# 408
Ама ти сериозно ли пишеш всичко това? Чак съм в недоумение newsm78
С Хашимото съм и благодарение на него ми е объркана цялата имунна система, което доведе забременяването ми не по спонтанен начин, а чрез инвитро. Не че с Хашимото не може да се забременее. Може. Но понякога обърква и други органи и системи. Радвам се, че си бременна. Но трябва да знаеш, че при Хашимото трябва много изкъсо да се следи състоянието на ТСХ. Още при самото забременяване дозата на Еутирокса се вдига или се изписва ниска такава, дори и да не си на лечение с тироксин. Потърси мнение на добър ендокринолог. Например, Начев. Хашимото не влияе на имплантацията и зачеването, като такова, но влияе на качеството на яйцеклетките, съответно на плода и на развитието на мозъка на детето още вътреутробно. Стискам палци всичко да е добре при теб и детето, но те съветвам много спешно да потърсиш консултация и да си пуснеш на гладно ТСХ и FT4.

# 409
Careener, може и да си споменала, а аз да съм пропуснала, но какво наложи амниото?

ехо, Шошии  Hug ам, висок риск за Даун, 1:40 от първия БХС и 1:15 от късния
Радвам се, че на амниото всичко е било наред!
Тъп БХС...

# 410

Значи пак кръв , а бебо дали ще го гледаме?

# 411
Здравейте момичета , да се включа и аз с едно въпросче че все  си се притеснявам  . Левкоцитите от както стм бременна ми бяха 18 а на последните 2 кръвни картини ми излизат по 15,доктора ги видя и каза че е нормално като го питай:thinking: , което много ме учуди а в нета немога да намеря инфо . Ако може да споделите вашите резултати ще съм ви много благодарна .

# 412

Значи пак кръв , а бебо дали ще го гледаме?
Ми аз ходя на консултация всеки месец и винаги ме преглежда с УЗИ, но този път заедно с УЗИ-то ми пусна и ПКК, глюкоза и урина. Та всеки месец си го гледаме бебчо, не знам дали зависи от АГ-то или по принцип си е така.  bouquet

Happy_4, от последните ми изследвания са 9.84, а преди 3 месеца са били точно 7. Според референтите стойности на лабораторията горната граница е 10.5, та при всички положения 15 и 18 е повишен резултат... Учудва ме лекаря ти...

# 413
И мен ме учуди затова го смених и реших да ви пиша тука....просто нямам думи .Утре ще видим другия какво ще каже.

# 414
  • София
Браво за хубавите резултати от амниото  Hug Това си е много облекчение, че и даже пълно спокойствие, защото щом амниото е потвърдило че всичко е ок, значи си по-по-спокойно от нас, които разчитаме на ФМ да ни го казват  Hug

Енджойче твоята палавницае важното, че е добре.  Hug Почивай си малко и ще спре да рита плацентата  Heart Eyes

Аз съм на плажа.  grinning039 grinning039 grinning039 Nature Sunny Nature Sunny Nature Sunny Nature Sunny
Голям кеф  Mr. Green Водата е кристална и приятна за къпане. Тук съм от една седмица и още една ще остана.
Ей тук съм се позиционирала от няколко дни на едно и също шезлонгче и седя на сянка.

# 415
Лелеее, падна ми ченето, Магнолия...  Shocked Завиждам ти от всякъде.
Мойта почивка, май леко пропада с това кръвно и сърцебиене дето ми се появи. А и знаейки, че топна ли дупето в каквато и да е вода, всички бактерии се стичат към мойте отверстия, та с това се успокоявам. Ноооо, като няма почивка, обикалям да си избирам нова кола, подходяща за мен и малката принцеска, та не се оплаквам от липса на хубави емоции!  Rolling Eyes

# 416
Здравейте момичета , да се включа и аз с едно въпросче че все  си се притеснявам  . Левкоцитите от както стм бременна ми бяха 18 а на последните 2 кръвни картини ми излизат по 15,доктора ги видя и каза че е нормално като го питай:thinking: , което много ме учуди а в нета немога да намеря инфо . Ако може да споделите вашите резултати ще съм ви много благодарна .

Здравейте чета си Ви редовно, но до сега даже нямах и профил, но цитираният текст ме накара да се включа в групата на мамите. Може би е удачно първо да се представя

казвам се Катя на 27 от София и си чакаме малка принцеса края на октомври ( 28 ) в 22 г. с съм в момента - първо .

Искам да отг. на  Happy - 4 , защото моите левкоцити са със същите стойности. Докито каза също като твоя, че всичко е наред само ми следи CRP - реактивен протеин

на две седмици пускаме това изследване и докато този протеин е в норми всичко е ок. Ако излезе от референтни  стойности каза, че ще ме приеме за 5 дена на антибиотик.

Но като начало за високите левкоцити ми каза че има вероятна инфекция на влагалище , т.е гъбички, по уриналните пътища или зъбите. След като остановихме и по 3те негови критерии че съм добре остана да следим въпросният CRP. Надявам се да съм ти помогнала с инфото което имам аз.

# 417
Magnolia  Sunglasses eх! помахай на моренцето от нас Simple Smile
аз пък даже годишния си отпуск май няма да ползвам, да се пооплача.. едно, че съм тимлид покрай другото, после, напуска ни най-опитната колега и съответно ще имаме поне двама нови души съответно на нейно и на мое място, които ще трябва да обуча и подготвя, като при това работата не спира  ooooh! май се очертава да си ползвам тазгодишния след първата година майчинство (аз повече от една не мога да си позволя), живот и здраве всичко да е наред. хън мрън 

# 418
Careneer по добре си пусни една кръвчица(за твое успокоение). Мойта приятелка освен беше станала много заядлива, други симптоми нямаше, а се оказа с много високи стойности. Искам и аз морееееееее.

# 419
Браво за хубавите резултати от амниото  Hug Това си е много облекчение, че и даже пълно спокойствие, защото щом амниото е потвърдило че всичко е ок, значи си по-по-спокойно от нас, които разчитаме на ФМ да ни го казват  Hug

Енджойче твоята палавницае важното, че е добре.  Hug Почивай си малко и ще спре да рита плацентата  Heart Eyes

Аз съм на плажа.  grinning039 grinning039 grinning039 Nature Sunny Nature Sunny Nature Sunny Nature Sunny
Голям кеф  Mr. Green Водата е кристална и приятна за къпане. Тук съм от една седмица и още една ще остана.
Ей тук съм се позиционирала от няколко дни на едно и също шезлонгче и седя на сянка.

Браво на теб, да си починеш хубаво.
Аз лежа на 4км от плажа вкъщи и го гледам само през балкона...

Общи условия

Активация на акаунт