Юли идва вече и ще гушнем малкото човече!

• 58 143
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • морето и сините вълни :)
Е ти пък не съ спря.
Хем знаеш че трябва да лежиш и пак наща се метнала.
Идосваш мЪ вече.

# 571
Бубалече, в коя седмица си вече?
Много работа си свършила и си се преуморила. Почивай си, може и нищо да не стане.

# 572
  • Враца
Да е честито бебе Макси и първите ни бебчета в темата преди него, нека растат здрави и  само радост да носят! Simple Smile

Аз срамота не съм се включвала от предходната тема. Ще се опитам да ви следя и тук вече. Simple Smile

Аз не съм ползвала помпа. Изцеждах се на ръка. Беше доста по-лесно и ефективно от някаква ръчна помпа, мисля, че беше на Бертони. Голям зор с нея. Но пък и не ми се е налагало да цедя кой знае колко. Понякога за облекчавате и понякога, ако е трябвало да събирам кърма за хранене, в което е нямало да съм до бебето поради някакви причини. Simple Smile

Бубалечето мисля, че беше с термин първите дни на юли. И да тръгне сега бебка всичко ще е наред. Simple Smile

Аз пък егати течението имам. Много обилно и прозрачно. Така за първи път стана ощ ев шестия месец, та се шашнах и ходих да видим с реактив да не  са води, но не бяха. А и сега си слагам едни паликатори за поддържане на микрофлората нормална там долу и като реши това нещо да излиза п онякое време през сеня и направо през 5 мин съм в 00 да се бърша и да се чудя кво да си подлагам Игати! Ма още малко остана, влизам в деветия на 14-ти Simple Smile

# 573
Тезорико, таза ли те боли?
Таза да,но не отстрани ами точно по средата и една постоянна болка от дясно,но като за яйчник.
Тази сутрин съм добре  Simple Smile

# 574
Да е честито бебе Макси и първите ни бебчета в темата преди него, нека растат здрави и  само радост да носят! Simple Smile

Аз срамота не съм се включвала от предходната тема. Ще се опитам да ви следя и тук вече. Simple Smile

Аз не съм ползвала помпа. Изцеждах се на ръка. Беше доста по-лесно и ефективно от някаква ръчна помпа, мисля, че беше на Бертони. Голям зор с нея. Но пък и не ми се е налагало да цедя кой знае колко. Понякога за облекчавате и понякога, ако е трябвало да събирам кърма за хранене, в което е нямало да съм до бебето поради някакви причини. Simple Smile

Бубалечето мисля, че беше с термин първите дни на юли. И да тръгне сега бебка всичко ще е наред. Simple Smile

Аз пък егати течението имам. Много обилно и прозрачно. Така за първи път стана ощ ев шестия месец, та се шашнах и ходих да видим с реактив да не  са води, но не бяха. А и сега си слагам едни паликатори за поддържане на микрофлората нормална там долу и като реши това нещо да излиза п онякое време през сеня и направо през 5 мин съм в 00 да се бърша и да се чудя кво да си подлагам Игати! Ма още малко остана, влизам в деветия на 14-ти Simple Smile
Същата съм с това течение-в момента слагам вагинални таблетки и като тръгне да изтича е ужас.

# 575
  • Варна
Тезорико, таза ли те боли?
Таза да,но не отстрани ами точно по средата и една постоянна болка от дясно,но като за яйчник.
Тази сутрин съм добре  Simple Smile
Вероятно са били песъчинки. Често ми се случва и е така както описваш. Повечко вода приемай,особено сега когато е топло!

# 576
Аз пък тази нощ не можах да спя. На пресекулки ... И чак към 6:30 ч. заспах. Аз също искам да кърмя, но няма да купувам помпа предварително, ако се наложи ще изпратя да ми купят. Менструални болки от време на време, но не са придружени с контракция, ами ей така от нищото. Кожни проблеми не съм имала, само където кожата ми стана още по суха, но аз като разбрах, че съм бременна и спрях да се мажа с каквото и да е. Мажа се само с олиото против стрии. Болките в таза си ги имам, отдолу все едно ще ми се разпукат костите. За в болницата постепенно си купувам нещата, но скоро мисля да почна да ги редя в сака. А за течението - винаги съм имала и като, че ли не ме притеснява  newsm78 Сега след МБ, която ми излезе ми изписаха Флуомизин и прочетох, че се прилага и преди гинекологична операция и преди естествено раждане с цел създаване на асептична среда. За срещата в мола аз съм за, но не знам дали ще присъствам на лекцията или направо за кафето.

# 577
А за течението - винаги съм имала и като, че ли не ме притеснява  newsm78 Сега след МБ, която ми излезе ми изписаха Флуомизин и прочетох, че се прилага и преди гинекологична операция и преди естествено раждане с цел създаване на асептична среда.

И аз винаги съм имала течение. (МОже би главно защото имам раничка на маточната шийка, открита преди 3-4 години, и там тъканта по-лесно се възпалява и е по-чувствителна, затова винаги се е създавало едно допълнително леко течение явно... Чудя се покрай това леко бяло течение дали има шанс да не разбера ако падне т.нар "тапа"..?
Между другото на една лекция за раждането една акушерка сподели, че именно такива влагалища , които са имали хронични течения, страшно лесно и винаги имат доста разкъсвания. (както се изрази акушерката, цепела са като стара басма... ужасс... ) Та затова и епизиотомията е почти неизбежна. Много се чудя какви мерки биха могли да се вземат да предотвратим колкото се може поевече подобни усложнения  newsm78 Thinking

# 578
  • Варна
Цитат
както се изрази акушерката, цепела са като стара басма...
  Маалеее ooooh!   Joy   Егати акушерката!
 И аз винаги съм имала течение,дори нон стоп съм с ежедневни превръзки. Още от преди изобщо да имам цикъл ,една година преди това имам и течение. Ходила съм по много доктори и никой не е казвал ,че течението е ненормално обилно,че е хронично,или подобни... Дори един лекар беше казал,че тези течения показват,че хормоните на жената работят много добре. Колко е вярно не знам....
 Може би акушерката е имала предвид,ако има хронични влагалищни възпаления  newsm78 
 За пример,моята майка,която не знае какво е течение и даже все ми се чуди на количествата ежедневни превръзки които купувам ,като ме е родила мен,цялата е шита после....пък знае ли човек.

# 579
Не знам ... И моята майка не е имала течения ... А аз също имах раничка, но ми я махнаха с лазер преди няколко години.

# 580
Винаги съм си имала течение, без ежедневни превръзки не мога от много отдавна, а МБ все чисти излизат. Не съм имала проблем при предишното раждане, имах общо четири шева, което си е по-добре  от епизиотомията. Силно се надявам госпожицата да е по-финна и този път да се размина.

# 581
  • София - Варна
И майка ми не е имала течение, а пък има епизотомия и ужасно много шефове от моята голяма фонтанела...
За мен няма връзка между течението и разкъсванията. Пак ми звучат тия приказки като приказки от "старата школа".

Аз от тоя Малтофер се сдобих със запек, кървене от ануса (явно хемороиди), и го спрях. Още не мога да се оправя, само слабителни пия и нищо. Надута съм като балон, едвам ходя. Май на никой не му влияее чак така. Ще си карам с ниското желязо и това си е...

Имам въпрос към кърмилите майки: Колкото и да съм чела и миналия път, и тоя, никак не ми става ясно кога трябва да се изцеждаш и кога не. Къде е границата? Знам, че цеденето се извършва след кърмене, докато се регулира лактацията, ама как се разбира това.
И също в началото на кърменето, а и по-натам как се предлагат гърдите: да суче само от едната, да суче и от двете на едно кърмене, да се редуват... Навсякъде пише различни неща, всеки ти казва различни неща, и ми е объркано.

# 582
За течението и аз съм с постоянни ежедневни.Не мога да кажа че имам обиииилно течение но все пак имам.И ми е неприятно да ми се цапат бикините.
Днес финализирах с пазаренето,даже и купих за изписването на бебка.
Направих си комплектче.
Боди рокля с късо ръкавче и тънка  пелена купих.Чорапки имам и така.
Памперси купих,за да сложа в чантата ,от Джъмбо бархетни пелени,лигавчета и едни кърпи за рамо за оригване Simple Smile
Протектор,термос и така.
С две думи приключих вече-останаха само кофа с канче за поливане и от аптеката физ . разтвор и разни такива , които може да се купят след раждането.

# 583
Аз от тоя Малтофер се сдобих със запек, кървене от ануса (явно хемороиди), и го спрях. Още не мога да се оправя, само слабителни пия и нищо. Надута съм като балон, едвам ходя. Май на никой не му влияее чак така. Ще си карам с ниското желязо и това си е...
Това за хемороидите е много неприятно. На мен ми се появиха преди няколко седмици външни (за радост не кървя, а само дразнят) и АГ-о ми предписа Phlebodia по една таблетка на ден и Antiflegmin маз. Второто се купува от ветеринарна аптека и е 4-5 лева.

http://www.lekar.bg/2015/05/15/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D0 … 0%BC%D0%B8%D0%BD/ ето и една статийка за мазилото.

Днес финализирах с пазаренето,даже и купих за изписването на бебка.
Направих си комплектче.
Боди рокля с късо ръкавче и тънка  пелена купих.Чорапки имам и така.
Памперси купих,за да сложа в чантата ,от Джъмбо бархетни пелени,лигавчета и едни кърпи за рамо за оригване Simple Smile
Протектор,термос и така.
Супер, че вече си приключила с пазаруването. А пелените мога ли да те попитам г/д каква цена са Simple Smile

# 584
Пелените от Джъмбо за 9,90 ги купих 4 бр в опаковка 75/75 см като размер

Общи условия

Активация на акаунт