Юли идва вече и ще гушнем малкото човече!

• 58 138
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
В Джъмбо обаче не видях да има тензухени! Каква е цената на тензухените пелени? За какво използвате тенз. пелени?

# 586
Като полежа 1 минута по гръб, започвам да се задъхвам и получавам сърцебиене. Как се очаква да раждам легнала по гръб? Или тогава нещата ще са различни?

# 587
И ние  Laughingднес взехме от Джъмбо компект бархетни пелени и такива малки кърпички за забърсване.
Ани, за какво е този протектор, термос? Кофата за какво се използва?
smile_86, аз доколкото знам, тензухените пелени се използват за по-добро подсушване след баня. Може да се завива детето в топлото време или да се намята на количката да не пече, но да кажат и опитните Simple Smile В Джъмбо и аз не видях, но на мен ми е много трудно да се ориентирам там всеки път Mr. Green
Някой пазарувал ли е дрешки от там и знае ли как се държат след някое изпиране? Бях попадала на мнения, че не са качествени. За момента няма да пазарувам, но ще е хубаво да знам за в бъдеще.

# 588
Мишолинка, аз взех 2 гащеризончета от Джъмбо, защото много ми хареса, но ми се сториха по-големи от другите
за новородени и една хавлийка. Още не съм ги прала, като го направя ще пиша.
За кофата мисля, че е за водата и канчето да се полива бебенцето.

# 589
  • Варна
  Тензухени пелени купих от Рая. Ето такива,но друг десен.  http://www.rayatoys.com/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0% … D1%82%D0%B8-19337  В Джъмбо и аз не си спомням дали имаше,а и не съм гледала,защото вече бяхме купили.

# 590
  • морето и сините вълни :)
Мишолина- протектора е за матрака.Ако пропусне памперса да не мокри матрака ,а непромокаемия протектор.Който се пере.
Термоса ми е за преварена вода.Макар че аз купих малък 0,500мл
А кофата с капак и канчето е за приготвяне водата на бебчето преди къпане с термометър вътре и таткото полива а мама държи като котенце хванато през коремчето с лявата ръка ,а с дясната сапунисва и къпе.
Да не си мислете чи ще напълните коритото и ще го плацикате вътре в анатомична стойка.Така се къпят първия месец че и повече май докато дойде ред за анатомична стойка ,възглавничка и т.н.

# 591
Донякъде се поуспокоих, че не съм единствената "ненормална" явно, която има течение ...чувала съм всякакви мнения на лекари,  разбира се в двете противоположни посоки - дали е нормално или не, не знам, но също знам че микробиологиите са ми чисти, и стерилна урина правих наскоро 2 пъти, така че бактерии никакви...

Мнението на акушерката наистина ме впечатли, защото изказването беше цветущо... хаха....
Но това бе просто  едно мнение. Разбира се, че винаги има изключения и май няма точни правила за това дали ще се случи или не... За съжаление в повечето болници където ходих и разни лекции по време на бременността ми се струва че особено за първескини лекарите предпочитат и си е практика за България поне в 8 от 10 случая да си правят епизиотомия. Надявам се, че наитсина действат професионално и мъдро и не го правят за свое улеснение, а само когато е наистина наложително... но май май като знам навиците в Б-я , май не е така.

За Джъмбо, за съжаление, не съм чувала хубави отзиви за дрешките. Не са с добро качество. Може би за бебешката нежна кожа не е желателно да си правим експерименти с най-евтините материи...

За къпането - първия месец определено ще е на течаща вода Simple Smile

Още малко остава Simple Smile Дано да сме достатъчно подготвени.
Успех и спокойствие желая на всички!

# 592
 party023 newsm38 Wine Glass
Това за почерпка - днес съм рожденичка, а нали съм боса с качването на нормални снимки, затова скромно
За яденето и кърменето, верно се кърмихме 2 месеца и то с дохранване, а може би точно заради дохранването, но никога не съм я будила, откарвала е и по 8 часа сън като съвсем малко бебе, но ми е било жал да я будя и като цяло си мисля, че съм била права, че ако е гладно нали ще се събуди и ще се дере да яде, а не да спи като ангелче, както и да е
Имам едно питане - заради гъбичките, които ми откриха преди седмица си слагам едни таблетки, но във вторник ще ми пуска за последно кръв и урина, та дали предната вечер да си сложа нормално таблетка или да пропусна, някой нещо?  Rolling Eyes
За течение и аз имам откак се помня, сега заради таблетките е искрящо жълто  Mr. Green
А на Джъмбо дрешките не са никак лоши, за каката доста ми бяха наподарили от там и все още - 6г по-късно си стават за ползване - само номерата не им отговарят особено, ама то при много дрешки е така

# 593
Разбрах за къпането Peace Помислих да не би кофата да се използва за съхранение на нещо. Сега виждам, че и капак има. Ще помисля ние да ползваме някой наличен леген за тази цел. Не виждам къде ще съхраняваме всичко.
Относно епизиотомията - и аз съм останала с впечатление, че в държавните болници се прави в почти всички случаи и то не само на първескини.
krischana, бъди здрава, щастлива и много успешна bouquet

# 594
Това за почерпка - днес съм рожденичка, а нали съм боса с качването на нормални снимки, затова скромно
За яденето и кърменето, верно се кърмихме 2 месеца и то с дохранване, а може би точно заради дохранването, но никога не съм я будила, откарвала е и по 8 часа сън като съвсем малко бебе, но ми е било жал да я будя и като цяло си мисля, че съм била права, че ако е гладно нали ще се събуди и ще се дере да яде, а не да спи като ангелче, както и да е
Имам едно питане - заради гъбичките, които ми откриха преди седмица си слагам едни таблетки, но във вторник ще ми пуска за последно кръв и урина, та дали предната вечер да си сложа нормално таблетка или да пропусна, някой нещо?  Rolling Eyes
За течение и аз имам откак се помня, сега заради таблетките е искрящо жълто  Mr. Green
А на Джъмбо дрешките не са никак лоши, за каката доста ми бяха наподарили от там и все още - 6г по-късно си стават за ползване - само номерата не им отговарят особено, ама то при много дрешки е така

Честит Рожден Ден! Бъди жива и здрава! Simple Smile А за таблетките ... Не знам какво да те посъветвам. Ако искаш си сложи и пусни само кръв, пък след няколко дни и урина.

# 595
Имам едно питане - заради гъбичките, които ми откриха преди седмица си слагам едни таблетки, но във вторник ще ми пуска за последно кръв и урина, та дали предната вечер да си сложа нормално таблетка или да пропусна, някой нещо?  Rolling Eyes
За течение и аз имам откак се помня, сега заради таблетките е искрящо жълто  Mr. Green
Честит рожден ден  bouquet Hug Hug

# 596
Имам едно питане - заради гъбичките, които ми откриха преди седмица си слагам едни таблетки, но във вторник ще ми пуска за последно кръв и урина, та дали предната вечер да си сложа нормално таблетка или да пропусна, някой нещо?  Rolling Eyes
За течение и аз имам откак се помня, сега заради таблетките е искрящо жълто  Mr. Green

Честит рожден ден bouquet Много здраве, щастие, късмет и успехи за напред Hug

А относно дрешките от джъмбо - аз лично имам една пижама от там и вече 4 години си я ползвам и си е супер, но за бебешките неща не знам.

# 597
Krischana, Чесит Рожден ден! Бъди здрава и много щастлива!

Дрешките от Джъмбо не са никак зле, памучни са, не са изкуствени. Памукът обаче се различава според метода на тъкане, има по-тънки и податливи на развличане материи, знаете как ръбчетата на някои дреги постепенно се изкривяват встрани. Тези в Джъмбо са такива, накупувах си бодита от там, няма да ги носи цяла вечност, че да страдам като се поразтегнат.

# 598
Кришана, да си жива и здрава Embarassed с малко закъснение.

# 599
След няколко дни ставане преди кокошките вече съм много изтощена, хем ми се спи, а като легна, не мога да заспя.

Ние къпахме бебето първо на мивката, а после направо с мен или татко и под душа иначе бяхме купила не знам си каква скъпа анатомична ваничка, която ползвахме веднъж. Много по лесно и бързо се оказа с нас в банята. Мисля и този път да е така и да не се занимавам с вани, паници, термометри и т.н.

африканчо, аз сменях гърдите - например първо хранене - дясна гърда, второ хранене - лява гърда, трето - дясна и т.н. Случваше се да забравя коя гърда съм сложила последно и майка ми се шегуваше да ходя със значка и да си я местя, само че аз щях да забравя и значката да сменям, толкова бях изморена и разсеяна. В началото обаче е хубаво да се предлагат и двете гърди, за да си сигурна, че се е нахранило добре, а и за да стимулираш производството. Ще се срещаш ли с консултант по кърмене преди да родиш, за да си изясниш нещата и да си спокойна или си го оставила след раждането, ако се наложи?

Насъбрала ми се е домакинска работа от послените дни, а на мен само ми се лежи и ми се чете книжка ...

Общи условия

Активация на акаунт