Юли идва вече и ще гушнем малкото човече!

• 58 127
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
party023 newsm38 Wine Glass
Това за почерпка - днес съм рожденичка, а нали съм боса с качването на нормални снимки, затова скромно

Честит рожден ден! Да си жива и здрава, и успех до края на бременността  bouquet

# 601
  • София - Варна
Krischana, Честит Рожден ден на патерица и от мен! Hug
Елена, благодаря за отговора. Със сигурност след раждането ще се свързвам с консултант, ако се наложи.
Dimsito, мерси за статията.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 13:28 от afrikancho

# 602
  • морето и сините вълни :)
И от мен честит празник .Бъди жива и здрава .
Аз не мога да се къпя с бебето под душа.
Купила съм сгъваема ваничка и в нея ще полеем 2-3 канчета и готово Simple Smile
Тази нощ се озъбих в 3 ч.
Ставах да ям ,после до 4 не можах да заспя.Е такова чудо не ми се беше случвало.

# 603
  • Варна
 Krischana, честит рожден ден и от мен на патерици! Бъди здрава и много щастлива?
  Момичета аз съм малко притеснена! Преди малко се прибрах от ЖК ,но бях само при акушерката,нямах час за ехограф при лекарката. Та отново направи кардиограма на бебето и ме пита как са движенията,защото сърдечният ритъм бил на долна граница. Накрая се е повишил и явно се било раздвижило. Каза,че ако продължава така през деня,трябва да ходя да слушат тонове,или нещо такова.Като пътувахме за към болницата хълцаше и риткаше. По принцип си е доста активна и ходи напред назад из корема ми,но днес е малко мързелива. Забелязала съм,че има по един такъв ден на седмица и половина ,две. После пих едно еспресо и изядох един сладолед и се раздвижи  за половин час ,четирсетина минути,но ми влезе муха в главата и си мисля лоши работи.
 Та да ви попитам,възможно ли е да е спяла в този момент и за това да е била на долна граница сърдечната дейност? Активността ли повишава ритъма на сърцето при бебетата в корема,или може да има недостиг на кислород? Другото което е ,по колко движения трябва да има,защото акушерката ме пита дали има по 20 движения в светлата част на деня ,а в нета чета по 20,30 движения на час?
 По принцип като започне да се бунтува има много повече от 30 движения на час,но днес наистина е ленивичка. Много се шашнах и въпреки,че сега се движи се чудя дали се движи достатъчно и дали всичко е наред....много съм притеснена.
 Другото което е от предният понеделник тежа с 300 гр по-малко.Нормално ли е и това? 
 Много ми се скапа настроението  Confused

# 604
На мен в МД ми мереха тоновете по 2 пъти на ден. Имаше периоди когато бебчо спеше и тоновете му бяха равни, тогава акушерките идват и ни разбутват коремите. Важно е бебчето като се движи да се покачват тоновете му, ти сама можеш да усетиш дали му се ускорява сърдечния ритъм. На мойто сутринта му беше на моменти 180, цял ден се бунтува. Според мен няма проблем, но слушай докторката. Ти влезна ли в 9 месец, да не би да е дошло времето. Снощи на едно от момичетата при нас му изтекоха водите в 2 през нощта. Та и води знам какво е, стана локвичка на пода.
А за движенията моето прави по 20 на ден, а има дни когато не се обажда. Днес беше много активна до обяд, сигурно бяха около 30 движенията.

# 605
Пипа, съгласна съм Нова Надежда. И при мен има дни да е по- ленива и такива с голяма активност. Когато спят, в действителност тоновете са по-ниски. При мен също се е случвало да бутат корема ми, за да я събудят, а някой път такова ритане пада и не спира, докато не ми махнат колана.
За килограмите черох, че напълно възможно да се смъква в 9месец и не е задължително да е за сметка на бебчето.
Моята лекарка ми е казвала, че е хубаво да има поне 10 хубави отчетливи движение за деня.
Нова Надежда, в болница ли си? Извинявай, ако си писала вече.
Моите болки си продължават  и не знам, докъде ще я докарам. Успокоявам се, че поне съм в 9 месец, но пък ми се иска поне до 37 гс да изкарам.

# 606
Здравейте, и ЧРД на krischana, бъди здрава, много щастлива и успешно раждане, живи и здрави Simple Smile

За тоновете, не се притеснявай, може в този момент наистина да спало бебчето. На моето като му мериха тоновете показа, че са му под 120 и лекарката се притесни. Оказа се, че просто не са сложили където трябва машинката и за това не е отчело правилно. Иначе и аз четох, че преди раждането може да свалим малко от килограмите, не знам защо Simple Smile

Аз пък днес направо се успах, сутринта приготвих детето за детска и после  легнах и съм спала до 10:30. От една страна няма какво да правя като стана рано, но пък пропуснах половината ден  Laughing

# 607
  • Варна
  В деветия съм да. Термина ми е 09.07. Ами не знам ,по принцип аз като слушах сърчицето си биеше нормално според мен,после последните минути когато на кардиограмата показва ,че се е повишил аз не го усетих. Акушерката каза,че нарочно ме е оставила по-дълго да ме мери за да види дали ще се повиши.
 На мен вече месец ми правят такива кардиограми всяка седмица и като легна бебето подивява. Даже предният понеделник ,толкова бързо почна да бие сърцето,че чак се притесних,но акушерката каза,че е нормално.
 Не знам,ако бебето не се чувства добре,трябва ли и аз да имам някакъв дискомфорт ? Днес дори и стягащи контракции нямам.
 Сега пак си помръдва...

Цитат
Ти влезна ли в 9 месец, да не би да е дошло времето
  Това ли се случва,когато дойде време за раждане? Бебето се движи по-малко ли? Какво ? Нямам представа! Но не са ми изтекли водите със сигурност .  Rolling Eyes
  И точно това,че днес нямах час за докторката,а акушерката като видя че се повиши ритъма и като ме поразпита,УЖ заключи че няма проблем. Тогава я попитах ,ако продължава да е така през деня какво да правя,а тя каза че трябва да отида. Понеже ме хвана параноята и сега не знам. Бебето определено се движи,но днес не толкова силно колкото по принцип и се чудя дали просто има мързелив ден,или нещо друго.
 Предният път като беше така й пуснах една песен на Нирвана,че яката ме зарита .
 smile_86, направи ги 10 отчетливи движения вече и ММ ги усети на няколко пъти.
 На мен до сега не са ми мерили тоновете с колан! Офффф тревогите тепърва започват момичета !

# 608
Да, приеха ме в МД по спешност в петък. Сутринта се събудих с бучене в главата и помислих, че ще получа хипертонична криза. Приеха ме, кръвното в болницата ми беше ниско, у нас явно от страх го бях вдигнала на 150/90. В крайна сметка се оказа, че съм получила неврит на слуховия нерв и оттам е бученето. Ще мога да се лекувам чак като родя, защото били вредни за бебето лекарствата за този проблем.
Pippa, може да му е много тясно вече. Хубавото е, че си в 9 месец и всичко ще бъде наред. А и докторката не те е видяла и тя да си каже мнението.

# 609
  • Варна

Цитат
За тоновете, не се притеснявай, може в този момент наистина да спало бебчето. На моето като му мериха тоновете показа, че са му под 120 и лекарката се притесни. Оказа се, че просто не са сложили където трябва машинката и за това не е отчело правилно.

vanya1989 , наистина когато акушерката ми сложи апарата на корема ,сърчицето се чуваше ясно. После бебето явно се измести и започнаха да се губят тоновете и аз разместих накрая слушалката и пак се появиха. Тогава се и повиши сърдечният ритъм. Може и това да е било.  Абе на мен акушерката по принцип малко хамава ми се вижда,ама знам ли... притесних се!
  Нова Надежда,този неврит на слуховият нерв от бременността ли се е провокирал?

# 610
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания - да ви се връщат стократно
vanya1989  - аз съм така всяка сутрин - оправям и изпращам каката с баща й и после един сън....до към 11. Срам ме хваща ама...айляк малко, то не остана  Mr. Green
Днес и моя бебок е много мързелив чак сега се усещам, че движения 1-2 от сутринта, вярно че и аз пак се чекна и подреждам гардероби и дрешки и си обяснявам, че като се подрусва и спи, като се кротна дано се активира. Утре е прегледа ще видим какво е положението

# 611
  • Варна
   Момичета завиждам ви за съня! Аз от месеци не съм се наспивала и в 6-7 когато тотално се разбудя събуждам и мъжът ми ,защото ми е скучно  Blush И той не се е наспивал отдавна,а работи до към 11 вечерта и заспиваме към 12.  Joy
  Ние сега пак хълцаме!  Grinning

# 612
Да, от бременността. Нали нараства кръвоотока и понякога съдовете не могат да насмогнат. Няколко седмици преди да получа бученето си усещах пулса в ухото и главата. Казаха, че ще трябва да пия съдоразширяващи, но се надявам като родя да отшуми.
Тука ми казаха, че като хълца било добре. Било здраво. Мойто хълца всеки ден, понякога и по 2 пъти на ден. Аз се бях притеснила да му няма нещо на коремчето.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 15:39 от Нова Надежда

# 613
  • Варна
  Стискам палци да няма нужда от лечение и пиене на хапчета!
 И аз се надявам след раждането да ми се оправи китката без лечение. Имам сериозен проблем откакто започнаха да ми отичат ръцете. Явно ми се е възпалило сухожилие и страшно ме боли при най-малко движение,а през нощта дори усещам,че това сухожилие се закача на кокълчето и големият ми пръст щръква нагоре в една позиция. Трябва да го мръдна по определен начин за да се върне в нормално положение. Ако трябва да се цедя с помпа,не знам как ще става. Надявам се като родя да мине като с магическа пръчка.

# 614
Нова Надежда, стискам палци да не се налага лечение и да си отмине от самосебе си.
За спането и аз не мога спя много.Лягам късно, рано ставам, но през деня си поспивам по 1 час.

Общи условия

Активация на акаунт