Юли идва вече и ще гушнем малкото човече!

• 58 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
За движенията на бебо да кажа и аз, че усещам промяна. Вече са по-плавни, бебчо е станал по-инертен, не рита толкова често, а по-скоро се мести - вижда се осезаемо как едната половина на корема се надига, после другата. Нямам търпение за следващия преглед в сряда - не съм виждала бебчо от три седмици. Надявам се да е пораснал достатъчно, че нещо коремът ми се вижда малък newsm78
ani-bani, заглавието е много хубаво Peace

# 631
Аз съм намислила: Хайде времето настана, коя ще бъде следващата юлска мама.  Hug
Иначе за бебчетата, тук в МД се наемат да вадят и спасяват бебета по 600 и 1600гр. Ако съм имала съмнение къде е най-добрата неонатология, явно е тука. Peace

# 632
Като се замисля май колкото по-малко знаем, толкова по-добре. Така като казват килограми на бебетата, обиколки и не знам още какво най-много да разтревожат майките. Накрая се окаже, че всичко си е наред (дай Боже да е така) и само дето се тормозим. Направо се ядосвам така, от една страна добре че не знам. Поне тия неща да не ги мисля.

Този път и аз ще се включа с предложение Simple Smile "Настава еуфория голяма,  ЮЛЧЕ-то ще е в прегръдките на мама "
Наистина бързо върви сега темата, ама вече и работещите майчета са си вкъщи  Laughing

Хубава вечер от мен Simple Smile

# 633
  • Варна
 tezoroico,няма да родиш сега! Стискай още поне седмица. Моята лекарка ми каза да се пазя до 20ти и тогава да спирам магнезия и ако искам и аеробика да играя.Тогава ще сме в 37 г.с.  Иначе ще те наблюдават ли по-често? Какво друго ти каза лекаря?
  мишолинка благодаря че сподели. Бебка си мърда повече от 7-8 пъти. Наистина не рита,защото няма място,но се виждат крачета,издуват се коленца и петички. Днес хълца поне 5 пъти ,а тя като хълца много се дразни,защото започва много да се движи.Явно просто си е почивала,а и акушерката по принцип си е една заспа  Crossing Arms

# 634
Вече са по-плавни, бебчо е станал по-инертен, не рита толкова често, а по-скоро се мести - вижда се осезаемо как едната половина на корема се надига, после другата.

Точно същото е и моето наблюдение като това усещане за промяната го имам от около 1 месец. Не се усеща толкова често поритване или почукване, а само бааавно извъртане от ляво надясно или обратното и коремът ми само се издува или в едната страна или в другата...  Simple Smile МИсля, че именно това е нормалното - стават все по-големи бебчетата и няма накъде много да мърдат с ръчички и крачета.

# 635
  • Plovdiv
Tezoroiko не се притеснявай.36та сидмица са доносени бебенца.Важното е да е здраво а на кг ще си качи.Не е задължително да е в кувиоз.Щом околопл.вода вече не става и плацентата не е годна по добре е за бебето да излиза.И мен за 36 та седмица ме гласят да раждам дано успеем да я минем да стигнем 37ма

# 636
Да, синът ми го бяха изкарали 2200 в 36-та седмица и 1 ден. Иначе останалите неща бяха в норма: кръвотоци, води. Само коремът (AC) изоставаше. Сега и на това бебе изостава, дори не знам дали расте. Трябва да ходя на преглед, ама съм на преглед след 2 дни при друг, та не знам колко ще го измери верно.
И мен ме плашеха с кувиози. Накрая се роди в 37-ма седмица и 6 дни (2650 - пак дребен доста) с планово секцио и всичко беше наред. На АПГАР изкара 9/10 на 5-та минута, което е нормално, и така нататъка... Водите бяха бистри, всичко беше наред. А ме бяха побъркали...
При теб след като коремчето не изостава, как изкараха толкова малко бебето? Нещо не ми е никак ясно??
Преди имала ли си проблем с кръвотоците на маточните артерии? Пиеш ли нещо за тях? Съдоразширяващо? Да нямаш тромбофилия? Така изведнъж да се влошат кръвотоците не е много възможно. Като са зле, са си зле по принцип поради някаква причина. Дай повече инфо.
Ми незнам и аз как,може би от диабета коремчето е на горната граница.Правила съм изследвания за тромбофилия и нямам,но още от началото на бременността,ЖК ми каза да пия аспирин протект. В 24-25г.с. когато лежах първият път в МД за диабета се видя спазам на едната маточната артерия,но нищо не ми казаха освен да се следя за кръвно,вторият път когато бях там  за диабета (31-32г.с.)пак се видя спазама и понеже имаше риск да родя много рано ми казаха да почна фраксипарин, които слагам и до сега.В четвъртък отивам отново в МД за наблюдение докато рода дано бебето дръпне още някой грам.

# 637
Стискам палци всичко да се случи така, както трябва  Hug

Сега имам ужасни киселини Sad

Като ви чета кое бебче колко тежи се замислям, че моето от април не са го гледали. Само по обиколка на корем и по тонове гледат. Другият път май ще питам за ехограф.

Предложение за заглавие на тема:
"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама"

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 00:27 от Uvajenie

# 638
много хубави заглавия за новата тема давате Hug Стискам палци с всички мами и бебоци нещата да са добре  Peace аз утре съм пак на тонове и се надявам всичко да е нормално.
Вече са по-плавни, бебчо е станал по-инертен, не рита толкова често, а по-скоро се мести - вижда се осезаемо как едната половина на корема се надига, после другата.

Точно същото е и моето наблюдение като това усещане за промяната го имам от около 1 месец. Не се усеща толкова често поритване или почукване, а само бааавно извъртане от ляво надясно или обратното и коремът ми само се издува или в едната страна или в другата...  Simple Smile МИсля, че именно това е нормалното - стават все по-големи бебчетата и няма накъде много да мърдат с ръчички и крачета.
и при мен е така Simple Smile

# 639
TТезоройко, може да ти пуснат някоя банка с витамини. Това, че си на фракси е добре. От коя седмица го слагаш и по колко фракси си биеш?
Ани1990, защо лекарката ти каза, че може да родиш всеки един момент? Защото си в 36гс или по някакви индикации от прегледа?

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 06:34 от smile_86

# 640
TТезоройко, може да ти пуснат някоя банка с витамини. Това, че си на фракси е добре. От коя седмица го слагаш и по колко фракси си биеш?
Ани1990, защо лекарката ти каза, че може да родиш всеки един момент? Защото си в 36гс или по някакви индикации от прегледа?

Добро утроо Simple Smile
Защото вече съм в 9ти месец и може да реши да излиза когато си поиска.Вече няма страшно ако родя.

# 641
Оо, Ани1990, още месец до термин си е доста. И аз имам горе долу месец, по ПРМ термина ми е 08.07, по УЗИ беболинка е малко по-мъничка, около седмица. Снощи ме приеха за задържане. Цял ден ме стягаше корема, горкото почти не мърдаше от толкова стягания, а вечерта контракциите си станаха болезнени. Зълва ми роди месец преди термин и бебчето си беше недоносено. Ще ми се поне още две седмици да потрае, поне да преполовя деветия. Днес е по-добре, само няколко стягания имах от сутринта, явно и шушулката се чувства добре и сега си ритка.

# 642
Оо, Ани1990, още месец до термин си е доста. И аз имам горе долу месец, по ПРМ термина ми е 08.07, по УЗИ беболинка е малко по-мъничка, около седмица. Снощи ме приеха за задържане. Цял ден ме стягаше корема, горкото почти не мърдаше от толкова стягания, а вечерта контракциите си станаха болезнени. Зълва ми роди месец преди термин и бебчето си беше недоносено. Ще ми се поне още две седмици да потрае, поне да преполовя деветия. Днес е по-добре, само няколко стягания имах от сутринта, явно и шушулката се чувства добре и сега си ритка.

Дано всичко е ок. До кога ще те държат?

# 643
Вампирка, дори не знаех, че биха те приели за задържане щом си в 9 месец. При нас май не приемат и директно в родилното, но не съм сигурна. След 37 гс е вече се води вече доносено и не е проблем.

# 644

Всичко ще е наред,спокойно.
Ами на мен ми каза ,че е 3150кг вчера,а и върви с 6 дни по-голямо.И на мен ми се иска да изчака още 1-2 седмици,да и сглобим леглото,само то остана Grinning

Общи условия

Активация на акаунт