Юли идва вече и ще гушнем малкото човече!

• 58 122
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Krischana, честит рожден ден и от мен на патерици! Бъди здрава и много щастлива?
  Момичета аз съм малко притеснена! Преди малко се прибрах от ЖК ,но бях само при акушерката,нямах час за ехограф при лекарката. Та отново направи кардиограма на бебето и ме пита как са движенията,защото сърдечният ритъм бил на долна граница. Накрая се е повишил и явно се било раздвижило. Каза,че ако продължава така през деня,трябва да ходя да слушат тонове,или нещо такова.Като пътувахме за към болницата хълцаше и риткаше. По принцип си е доста активна и ходи напред назад из корема ми,но днес е малко мързелива. Забелязала съм,че има по един такъв ден на седмица и половина ,две. После пих едно еспресо и изядох един сладолед и се раздвижи  за половин час ,четирсетина минути,но ми влезе муха в главата и си мисля лоши работи.
 Та да ви попитам,възможно ли е да е спяла в този момент и за това да е била на долна граница сърдечната дейност? Активността ли повишава ритъма на сърцето при бебетата в корема,или може да има недостиг на кислород? Другото което е ,по колко движения трябва да има,защото акушерката ме пита дали има по 20 движения в светлата част на деня ,а в нета чета по 20,30 движения на час?
 По принцип като започне да се бунтува има много повече от 30 движения на час,но днес наистина е ленивичка. Много се шашнах и въпреки,че сега се движи се чудя дали се движи достатъчно и дали всичко е наред....много съм притеснена.
 Другото което е от предният понеделник тежа с 300 гр по-малко.Нормално ли е и това? 
 Много ми се скапа настроението  Confused

Здравей,и аз съм в същото положение.Преди 1 час бях на тонове и то спеше и акушерката ми местеше,натискаше корема ,за да се раздвижи.Не каза,че има нещо притеснително,след малко ще ме гледа и лекарката и ще разбера какво е положението.Надявам се всичко да е наред.Корема последнитр дни ми е постоянно твърд.

# 616
  • Варна
  ani1990,пиши какво се случва! Стискам палци!
  Иначе усещаш бебето да се движи,нали?

# 617
Относно съня и аз напоследък имам доста оскъден сън, спя по 3-4 часа на нощ като заспивам в малките часове към 3-4. За капак на всичкото безсъние от снощи са ме почнали едни болки ниско в кръста, корема ми се стяга и гърдите ми пак станаха доста чувствителни и не знам на какво се дължи това. Иначе утре съм на тонове и ще питам и докторката.

# 618
Ох,всичко е наред.Даже сега тоновете били по-добре от миналия път,тогава не спря да мърда.
Бебка е 3.150кг в 36г.с съм и каза,че може всеки един момент вече да родя.Само лекарката се притеснява,че коремната обиколка на бебето е по-голяма и при нормално раждане има вероятност там да се заклещи.Но не е казала нищо за секцио.
В понеделник пак съм на тонове Simple Smile

# 619
  • Варна
Ох,всичко е наред.Даже сега тоновете били по-добре от миналия път,тогава не спря да мърда.
Бебка е 3.150кг в 36г.с съм и каза,че може всеки един момент вече да родя.Само лекарката се притеснява,че коремната обиколка на бебето е по-голяма и при нормално раждане има вероятност там да се заклещи.Но не е казала нищо за секцио.
В понеделник пак съм на тонове Simple Smile
  СУПЕР!  Grinning
  И ние сме много активни от един час!

# 620
Krischana, честит рожден ден и от мен на патерици! Бъди здрава и много щастлива?
  Момичета аз съм малко притеснена! Преди малко се прибрах от ЖК ,но бях само при акушерката,нямах час за ехограф при лекарката. Та отново направи кардиограма на бебето и ме пита как са движенията,защото сърдечният ритъм бил на долна граница. Накрая се е повишил и явно се било раздвижило. Каза,че ако продължава така през деня,трябва да ходя да слушат тонове,или нещо такова.Като пътувахме за към болницата хълцаше и риткаше. По принцип си е доста активна и ходи напред назад из корема ми,но днес е малко мързелива. Забелязала съм,че има по един такъв ден на седмица и половина ,две. После пих едно еспресо и изядох един сладолед и се раздвижи  за половин час ,четирсетина минути,но ми влезе муха в главата и си мисля лоши работи.
 Та да ви попитам,възможно ли е да е спяла в този момент и за това да е била на долна граница сърдечната дейност? Активността ли повишава ритъма на сърцето при бебетата в корема,или може да има недостиг на кислород? Другото което е ,по колко движения трябва да има,защото акушерката ме пита дали има по 20 движения в светлата част на деня ,а в нета чета по 20,30 движения на час?
 По принцип като започне да се бунтува има много повече от 30 движения на час,но днес наистина е ленивичка. Много се шашнах и въпреки,че сега се движи се чудя дали се движи достатъчно и дали всичко е наред....много съм притеснена.
 Другото което е от предният понеделник тежа с 300 гр по-малко.Нормално ли е и това?  
 Много ми се скапа настроението  Confused

А как му измерват пулса, ако не с колан?
По принцп аз четох така: Сутрин и вечер, като си легнала засичаш да има 10 различни движения за час. Може просто да е спяла. Ако нещо те притеснява отиди на ехограф. Знам, че сърдечния ритъм на бебето трябва да е в интервал 120 - 180. А за теглото не мисля, че е проблем. Нали се говори, че теглото на майката няма общо с това на бебето, въпреки, че на мен ми се струва странно  newsm78 А също така наскоро някъде четох, че към края на бременността по-лениви ставали бебетата, защото им е много тясно.

Колкото повече наближава момента, толкова сме по-активни във форума.

Стискам палци всичко с всички да е наред  Praynig

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 18:36 от Uvajenie

# 621
  • Plovdiv
И аз днес се притесних че бебо много малко мърда.Взех си вече 45 дневният болничен.Но раждането ни е планувано за началото на юли 2-3седмици по рано заради ГД.Не остана.

# 622
Аз днес бях на преглед и нещата не са много розови. Бебето е малко 36г.с. 2100 плацентата е остаряла и докторката каза,че и двете маточни артерии не и харесват иначе кръвотока в пъпната връв беше добре, стомахчето е на горна граница а около плодните води на долна.  Видя се,че червата бяха малко раздути и каза,че бебето има вече мекониум. Много ме е страх ако сега родя,че бебето ще бъде в кувиьоз.Някои да е преживял нещо подобно, съвет?

# 623
На мен лекарката ми каза, че е по-добре по-малко тегло и по напреднала седмица, отколкото обратното. Как са му тоновете? Не е прекалено малко, не се притеснявай. Предполагам, че ще го следите на често сега.

# 624
  • София - Варна
Да, синът ми го бяха изкарали 2200 в 36-та седмица и 1 ден. Иначе останалите неща бяха в норма: кръвотоци, води. Само коремът (AC) изоставаше. Сега и на това бебе изостава, дори не знам дали расте. Трябва да ходя на преглед, ама съм на преглед след 2 дни при друг, та не знам колко ще го измери верно.
И мен ме плашеха с кувиози. Накрая се роди в 37-ма седмица и 6 дни (2650 - пак дребен доста) с планово секцио и всичко беше наред. На АПГАР изкара 9/10 на 5-та минута, което е нормално, и така нататъка... Водите бяха бистри, всичко беше наред. А ме бяха побъркали...
При теб след като коремчето не изостава, как изкараха толкова малко бебето? Нещо не ми е никак ясно??
Преди имала ли си проблем с кръвотоците на маточните артерии? Пиеш ли нещо за тях? Съдоразширяващо? Да нямаш тромбофилия? Така изведнъж да се влошат кръвотоците не е много възможно. Като са зле, са си зле по принцип поради някаква причина. Дай повече инфо.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 21:13 от afrikancho

# 625
Наистина има голяма активност,колкото по-малко остава  Flutter днес си взех и аз 45 дневния болнични .моето бебе ту е мн активно,ту е по-марзеливо,имам и контракции
Надявам се с всички,всичко да е наред и да родим живи и здрави бебоци  Praynig

# 626
Tezoroiko, и аз така знам, че е по-добре да се роди в по-голяма седмица.Килограмите имат значение, но все пак е добре дробчетата да са по-развити и да се адаптира по-лесно към външния свят.
Аз мисля също като Африканчо. Трябва да има някаква причина за кръвоотока. Моята плацента също е вече зряла и е 3-та степен. Пиши, ако искаш повече подробности. Hug

# 627
Pipppa, на Училището за родители в МД ни казаха, че към края движенията на бебетата стават по около 7-8 на ден Peace. Освен интензитетът, намалявала и силата. За тоновете също знам, че когато спят са по-слаби. Самият запис на тонове точно заради това се тълкува винаги от лекар, за да не изпадаш в такива притеснения Hug Не виждам никакъв проблем в това, че ти тежиш по-малко Peace
ani1990, голямо бебе Party

# 628
  • морето и сините вълни :)
Давайте предложения за заглавия.
"Дъжд от Юлчета започва, мама ще си гушка скоро малкото вързопче"

Туй измислих друго не ми идва на акъла

# 629
Като ви чета днес и малко ме хваща страх, утре съм за първи път на тонове и да си взема болничния. Дано всички бебета и мами да са добре, и да си останем само с майчините тревоги.

Общи условия

Активация на акаунт