Любители на Котки - Тема 105

• 48 845
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Котьо, Таня, благодаря за съветите!  Hug Хич не ми се занимава с чаршафи и пердета тези дни.

Успешна операция и бързо възстановяване на котанките на Дъждеца!  Hug

# 646
Благодаря ви!
Още никой не ми се обажда от клиниката. Операцията трябваше да е следобед.

# 647
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Дъждец, чухте ли се вече с докторите от клиниката?
Дано всичко е наред! fingerscrossed

# 648
  • Варна
Стиснати палци и лапи и от нас за котанките  Hug

# 649
Всичко е минало добре. Едната е имала уголемен яйчник и поликистоза. Обаче сега няколко пъти повърнаха зеленикава пяна. Като ги взех не са повръщали. Операциите са били до 18ч. Все още ходят замаяно и коремчетата са им едни хлътнали, и кожата виси. Още не съм давала вода.

# 650
Миличките, дано се възстановят бързо. Hug

# 651
Нормално е да повръщат и коремите да са така.Все едно са били на диета.Бързо възстановяване и пиши как са маците. Hug

# 652
Пак съм аз ,идвам да се оплача Тонка някъде е наранила окото си и е леко възпалено .Щерката видя  ,че аз не съм слизала долу и сега я качи горе сложих капки Тобрадекс  и взе да се изчиства.Иначе имаше нещо бяло в него ама от вън.Не мога да я огледам хубаво че ме драска,ама успях да капна две  капки,половината вън.Обаче  стои и усеща ,че ще и помогна защото я оглеждах с подкуп саламче,а първата я сложих от раз без проблем,ама иска да я галя и се върти и не мога да сложа втората.Обаче явно я облекчи и хем стои до мен ,хем мижи. Дано успея да я оправя има раничка над окото където са космите като мустаците .Явно или като са се борили с нашите калпазанки или  някоя друга котка в бой. Сега спи до мен на стола на Мега. Искам да и направя промивка на окото ама като си дойде мм,че да я държи. Confused

# 653
  • Karlovo
Взех на Томас пауч Аплаус и диването не иска да го яде .Мяка за друга храна ,а Фрискас паучовете ги омита за отрицателно време  ooooh!.

# 654
Нещо пристрасяващо слагат в тези храни и Бела не искаше да яде Аплауса след смотаната храна. Ама прояде диването накрая...

# 655
  • Високо в планината на изобилието
Цитат на: pisenxeto link=topic=923891.msg33318736#msg33318736 date=1466Искам да и направя промивка на окото ама като си дойде мм,че да я държи. Confused
[/quote

Промиването става много лесно:предварително затоплям водата и подготвям памучни тампони,сипвам в малката чаша може от кафе малко от топлата вода и добавям малко риванол или сребърна вода или лайка,взимам котката в скута ми,намокрям тампон,после хубаво го изтисквам и  промивам от вън навътре. Ако трябва повтарям няколко пъти,но всеки път с нов тампон.За разлика от капките промивките много се харесват на моята маца,даже мърка по време на процедурата.Задължително се прави и на другото око,нищо,че не е възпалено,и капки също се слагат и на двете очета.

# 656
Не рискувам  да го върша сама,тя си е луда котка и одеве пак ме съдра ама леко.Иначе знам как се правят промивките имам и билки,ама  трудна работа ще е . А за вземане в  скута-абсурд,то си е диво коте иначе си се гали ,ама  да я гушнеш-не става поне аз,мм я гушка и я страх от него,слуша го и стои мирна.Обаче капките за час поспадна окото,изчисти се и сега си е вън,Утре ще я видя и пак ще сложа капка само една и вечерта .Вярвам ще мине след като толкова бързо реагира още с първото слагане.Намаза обаче пилешко филенце,Мега не искаше  ама Тони не отказа. Laughing

# 657
  • София
Писенце, ще ти кажа много лесен начин да сложиш капки в окото на даже най-дивата котка. С едната ръка хващаш котето зад врата, там, където майките захапват малките да ги пренасят, и така я укротяваш. С другата капваш една или две капки на ЗАТВОРЕНО оченце, точно в началото, до нослето. След това с пръстите няколко пъти й отваряш и затваряш окото, така че да се влее капката вътре, като продължаваш да държиш зад врата. Ако си успяла да схванеш правилно точно какво ти обяснявам, няма да имаш проблеми да слагаш капки. Аз така слагам на дивия ми син Бръмбо, братчето на Лолката, а той е див мачо и като му посегнеш, много бие Joy Нали все се млати с кварталните мъжове, случва се да се прибере с възпалено око. И аз точно с Тобралекс ги лекувам, действа безотказно. Но в началото трябва да сложиш няколко пъти през час-два, за да овладееш бързо положението, а после може два-три пъти на ден, за три дена. Успех в лечението, стискам палци.

# 658
Благодаря Детелинка,ама не става така.Първо има каишка на врата,второ такова инатче няма,сложих и като я издебнах,ама втория път взе да се гали и върти,ама успях де.А окото поспадна,явно при игра или бой се е наранила.Ще я видя утре.А мм го слуша ,защото я е страх.Понеже ми ядеше гълъбите като паднат от покрива и се научи да го слуша,без бой само с каране и отделно че е като кученце след нас. Ще оздравее,щом за час се махна подутото и зачервяването е добре.

# 659
Момичета, моите котани днес не повръщат, но не са акали вече три дена. Първият ден ги пренасяхме и предположих, че са се стресирали. Вчера беше операцията и пак не са ходили. Днес също. Според вас нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт