Любители на Котки - Тема 105

• 48 830
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Може ли инф за ваксината на 2 мес? Ако котето е домашно и няма среща с др котета,да я слагам ли ? Котешки грип може ли от др да хване и само за това ли е ваксината?

# 676
Ваксината включва много повече неща от котешки грип и е много важна за котето ако искаш то да доживее старини. Това, че не излиза навън и че няма контакти с други животни не означава, че не може да се зарази с нещо.Все пак вие като се прибирате от вън, надали се стерилизирате на входната врата.

# 677
Не съм съгласна, че ваксината гарантира дълъг (и безпорблемен) живот Wink Котаракът ми беше без нито една ваксина и живя 17г Simple Smile Сегашния ми котарак го взех вече ваксиниран, но няма да му слагам други ваксини. Поне за животните имаме избор дали да слагаме ваксини (за съжаление за хората няма такъв избор) и мисля, че е по-добре да не ги тровим излишно Wink

# 678
  • на брега на морето
Много съм раздвоена за ваксинацията. Не знам какво да правя. Последният ми котарак не беше ваксиниран, живя 12 години.

# 679
  • София
Аз смятам, че е добре да се сложат първите ваксини, за следващите съм резервирана.

# 680
Ей, сигурно ни забравихте нас с Амурчето Simple Smile Нещо изобщо не сколасвам да се разпиша тук, особено сега, когато децата са във ваканция. Ние се преместихме за лятото на вилата и си взехме котака, разбира се. Е, няма такова щастие - къщата е с високи тавани и много греди и той непрекъснато се катери някъде. Много е доволен! Снимките са от първия ден там. Не знам вашите котки дали са така, но Амур обожава да се пъха в чанти и куфари и да заспива там. направо се чудя дали да не му подаря една голяма чанта да се вре в нея, когато се върнем в София. Не знам защо го привличат, но, появи ли се някой с чанта, раница или куфар, той се намъква веднага и заспива. На едната снимка е заспал върху една празна чанта, та се наложи да го изяакаме да се наспи, за да я приберем Simple Smile
Предстои му кастриране другия месец, дано мине леко.

Това е от нас! Няма време да чета, но ще се поразходя из темата, за да се понагледам на снимки Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 юни 2016, 14:35 от Siete

# 681
Ама как ще го забравя Амур! Ще му изям ушите!
Колко е пораснал, а предполагам и още има да расте  Hug

# 682
Ама как ще го забравя Амур! Ще му изям ушите!
Колко е пораснал, а предполагам и още има да расте  Hug

Ще расте, да, а вече хората се срахуват от него като влязат вкъщи заради дивия му вид Simple Smile А той е такова добродушно глупаче, че чак ми е смешно Simple Smile Ще гледам да му направя някоя по-хубава снимка тези дни, че нещо съвсем спряхме да го снимаме.

# 683
  • Варна
Много хубав Амур  Heart Eyes Heart Eyes

# 684
Много ви благодаря на всички за подкрепата!

Котанките са добри. Вече ходиха до тоалетна.
Много са тихички, въпреки че обикалят наоколо. Преди бяха почти постоянно разгонени и от 3-4 седмици все някоя виеше.

Досега не съм ги ваксинирала. Почти на 1 год са. Сега обаче ще сложа ваксини, защото лятото ще бъдем на вилата, а те ще излизат навън.

# 685
Дъждец, радвам се за писанките!

# 686
Амур. Heart Eyes
Радвам се за котанките. Hug
На Топчо са му правени и двете ваксини като бебе, задължително ще го ваксинирам и с годишна когато му дойде времето.
Потретвам се за не знам кой път, но когато му правеха изследванията за котешкия Хив и левкемията първото, което ме питаха дали е ваксиниран.

# 687
  • София
Ах, този Амур колко голям и красив е станал!  Heart Eyes  Siete, май всичките обичат куфари и сакове.  Laughing Не знам обаче, ако му подариш, дали няма да загуби интерес към собствената.  Mr. Green

# 688
  • София
Пролетен дъждец, радвам се, че всичко приключи безпроблемно за вас. Дано отсега нататък само да се радвате едни на други!
Искам да ти дам една препоръка за здравето им обаче. Тъй като са кастрирани след настъпило разгонване, ще е добре да следиш състоянието на млечните им жлези. Има случаи на развитие на тумори, разбира се, не е задължително да се случи на вас, но си имай едно на ум и постоянно опипвай. При котките този вид тумори се развива много бързо, и ако не дай Боже се получи нещо такова, ще е добре да се улови възможно най-рано. Така има повече шансове за пълно излекуване. Аз ще ви пожелая никога да не ви безпокоят не само този вид проблеми, но и каквито и да било други, със здравето. Просто мисля, че предупреден човек е равно на въоръжен човек Grinning

# 689
  • на брега на морето
А ако кастрацията е преди първото разгонване?

Общи условия

Активация на акаунт