Любители на Котки - Тема 105

• 48 855
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Karlovo
Ето ни и нас днес   .Сега ,когато стана горещо забелязвам ,че се муши да спи между камината и леглото . При нас само в един магазин намерих да зареждат с Орижен и за мой късмет беше свършила . Все ми се иска да я пробвам преди да купя онлайн по голямо количество .
-Petia- много е сладка бебка .И аз искам палаво коте ,но нашия мързелан само гледа къде да му е удобно да спи  Simple Smile . Има редки моменти на лудост ,когато тича като луд за две -три минути и пак ляга .

# 586
  • София
Честит рожден ден на Топи! Желая му дълъг и мързелив котешки живот!   newsm59  ura  bigdance2 newsm18

Добре дошла на сладураната Дори! Много е красива! И как ококорено и палаво гледа!  Heart Eyes Да ви радва дълги години!  Hug
Много се радвам за решението ви! Предишните ни любимци винаги ще останат в сърцата ни, но без коте е твърде пусто!  Sad

Hug Hug Hug за Писимунде и Томас! Не знам как се правят в жегите с тази вълна!

Hug Hug Hug и за Лолитка с новата фризура и за хубавеца Рижко!  Heart Eyes Жалко, че не можем да видим и Богданка, но с това хубаво име, сигурно е красавица!  Hug

И малко мързелива неделна фотосесия:

Защо ме будиш? Спи ми се!

Доволна ли си вече? Отворих напълно очите. Simple Smile

И Наско може би е имал наскоро рожден ден, но никой не знае кога е. Досега винаги съм знаела поне приблизително, а този път е напълно неизвестно. Според момичето. което ни го даде е края на април или май. Според ветеринарите и късното му развитие на зъби, ръст и т.н. е роден по-късно. Дори в паспорта го писаха по-малък. Но и юни да е, вече е на 1 годинка. Simple Smile

# 587
  • София

Момичета относно темата, която подхванахме преди няколко страници за кастрирането. Кастрирайте котката, ако не искате да има поколение. На една моя позната тук сега й се реве и съжалява много, че не я е кастрирала. Оперираха котето от тумор, уверяват я, че няма разсейки, засега писаната е добре и дай Боже да е така. Ветеринара е казал, че ако са били я кастрирали това нямало да се случи. Tired

Да, за огромно съжаление много, ама наистина много често последствие от некастрирането на женските котки е именно тумор, на матката или на млечната жлеза. И ще си повторя това, което си пея от доста време насам. Като се разболее от рак котката, и операцията не й се спестява, и парите, които се плащат, са много повече от тези за кастрация, и най-важното, операцията не означава излекувана от рак котка. Рядко се случва да преживеят операция от рак и да се оттърват без метастази. За котката на твоята позната са казали само, че няма ВИДИМИ разсейки. Но на клетъчно ниво... Така е, онези ветеринари, които са станали такива от любов към животните, не спират да повтарят все това.

Petia, можеш и сама да си направиш консерви. Просто взимаш повечко от месото, което котето яде, и го нарязваш на парчета, които натъпкваш в малки бурканчета. Без сол, без подправки. Затваряш плътно капачките на бурканчетата, нареждаш ги в достатъчно голяма тенджера, постлана с някакъв парцал на дъното. Бурканчетата можеш да ги наредиш и на два етажа, ако тенджерата ти е достатъчно висока. Вариш два часа от момента на завиране, после сваляш от огъня и веднага вадиш бурканчетата, като ги обръщаш с капачката надолу. По този наин имаш работа около половин час да приготвиш бурканите, и това ще ти е за цяла седмица поне времето, което да отделиш за консерви на котето. Времето за варене не го броя, защото си свободна да правиш каквото си искаш през него. Другият вариант е, както каза и Profi_1, e, да свариш и пасираш месцето (и зеленчуците, но по-добре избягвай царевица), да ги сложиш да кипнат отново и да налееш пюрето в бурканчета, които бързо затваряш. Като изстинат, ги прибираш в хладилника, и пак с минимално изразходено време имаш идеална храна за котето. При това си сигурна за всяка съставка, която си сложила, без опасност да са бухнали производителите пристрастяващи съставки, или някои други гадости каот пера, човки, кости и прочие боклуци. На всичкото отгоре една консерва домашно производство е поне два пъти по-евтина от паучовете (съответния грамаж), и е чисто месо. Много ти е сладка писанката, обожавам такива очички, пълни с пакости и обещание за много натворени бели Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes hahaha Да ви е жива и здрава, и вие заедно с нея!

Танче, колко невинен вид вади Насенце, как да го заподозреш в каквито и да е вредности! Да му залепиш няколко целувки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes от мен!

А, да не забравя - и от мен на Топи ЧРД! newsm59  Hug

# 588
  • Пловдив
Аз така правех пюрета на дребното, че категорично отказваше готови пюрета. Направо се потрисаше. Друго исках да питам. Понеже е била на двора, явно с още котета, мирише не особено хубаво. Не мога да я къпя ,това е ясно. Ама някакви идеи да замирише на нещо по-чистичко? А, и явно някое дете( не от моите) ѝ е клъцнало мустаците. Ще пораснат ли? Сложих дребния да спи и излезе иззад дивана. Много е лудичка милата.  Laughing

# 589
Голямо сладурче е Насето. kiss Иде ми да го изям.
Благодаря момичета, рожденика поспива сладко, сутринта извади ей такива очи  #Shocked като го нагушка мама за рд.
Детелинке, права си за всичко, но се надявам котето да се оправи, защото стопаните много го обичат и не са мислили, че може това да се случи. Ще го следят разбира се, но дано новините са добри. Praynig

# 590
  • София
Голямо сладурче е Насето. kiss Иде ми да го изям.
Благодаря момичета, рожденика поспива сладко, сутринта извади ей такива очи  #Shocked като го нагушка мама за рд.
Детелинке, права си за всичко, но се надявам котето да се оправи, защото стопаните много го обичат и не са мислили, че може това да се случи. Ще го следят разбира се, но дано новините са добри. Praynig

Дано, мила, дано! Аз му го пожелавам на котето от все сърце! Сигурна съм, че хората не са знаели какви рискове крие решението им. Просто има такива, които наистина не знаят. Не че има много откъде да се чете инфо за проблемите на котките.

Един доуточняващ въпрос: такивата  #Shocked очи рожденика да не би да ги е извадил от настискване и нагушкване? Ей, намали малко паскалите налягане, да не му направиш вътрешностите на външности Joy Joy Joy

# 591
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И Наско  Heart Eyes можел на дълга база. Laughing Wink

Петя, не разбрах защо да не можеш да я къпеш? Пудрена ли е? То дворно коте първо му се тегли една баня да падне дворната мръсотия, като се пази да не се намокрят ушичките, а после се предприемат обезпаразитяващи процедури и т.н. От там нататък, като едно прилично коте, трябва самичко да се грижи за тоалета си с много близане и самопочистване. Peace

# 592
  • София
Петя, защо да не може да се къпе? Не бих си и помислила да прибера дворно/улично коте вкъщи без да го изкъпя. Не е бебе на 1-2 седмици, за да е опасно. Единствено ако е капнато с капки за бълхи, трябва да минат 2 или 3 дни, за да не им се загуби действието. Внимавай да не напълниш ушишките. Главата се мие внимателно с ръка, а не директно под струята.

Профи ме е изпреварила, но и аз се присъединявам към въпроса.  Laughing

Ивекс, на каква възраст е оперираното коте? Не че има някакво значение, но познатите котки бяха 7 години, когато се получиха усложнения (слава богу не беше рак!) и ми е интересно дали и тя е на подобна възраст?

# 593
  • Пловдив
Ми не знам, вчера ветеринарят така е казал, че аз не влязох вътре. Бяхме с малкото и той търчеше отпред пред клиниката, че баялдиса в колата. Вчера му капаха на врата противопаразитно нещо. Казал след ваксините да го изкъпем, ама много мирише на "пико" каза моят големият син. То така не мога да ѝ се зарадвам и да играем като хората. Предната котка никога не я бях къпала, но тя не миришеше. Мен ме съмнява, че до последно предната котана майка ѝ я е почиствала, пък тази като е нямало кой и не може явно още съвсем сама да се справи. Ми да я изкъпя утре, ще са минали 2 дни от накапването? Няма да й мокря уши и глава. То ще е цирк, ама така не се трае. И пикае до сифона в банята. Не иска в тоалетната. Предполагам, че ще се научи. Ние като я взехме вчера и директно я заведохме да я обезпаразитят, че баща ми така си беше взел вътре едно дворно коте, без да пита никой. Не го обезпаразитил и си докара страшна беля от бълхи. Накрая идва фирма да пръска и му взе сума пари, пък котето го остави само на двора.

# 594
Ето снимки от днес,явно е ден за изтягане . Laughing Тъкмо щях да похваля Бони,обаче както си лежеше и захапа преждата и с нея скочи,ама понеже виновна отиде на далече да спи.После дойде пак се качи,легна до Мони и повече не пипна новото кълбо въпреки ,че я удряше. hahaha Мама Тони от площадката на сянка ги наблюдаваше и не мръдна,толкова ги мързи.
Мони
Бони

# 595
От гушкане се ококоли, но мама е внимателна. Flutter
Таня, на 6 години е.
Тони и котаците са страхотни. Heart Eyes

# 596
ЧРД На Топи  nbirthday 

Момичета влязох да споделя какъв чаровник се предлага от околностите на Пловдив . Уникален  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ако бях по-близо веднага бих си го взела.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1056509634428848&set … ype=3&theater

# 597
Да е красив и мъркащ Топи Heart Eyes Two Hearts

О, Насето какво послушно, добричко и миличко коте е на снимката Heart Eyes txtloves

Дори е най-хубавото бебе newsm76

Бини и Мони много са красиви заедно и поотделно  Two Hearts

Късметка си я знаем, че е красавица Heart Eyes

Настана време пак за купуване на чувал храна. Жива мъка си е да гледаш магазини, намалени, пък задължително да са качествени smile3511
А, не се оплаках. Като се върнах от 5 дневно отсъствие, че всичко беше съборено, както винаги. Но този път и телевизорът беше на земята ooooh!

Жега ми е:

# 598
  • Варна
И днес оплакнах окото в темата!  Heart Eyes Мерсиииии!  Hug
Честит рожден ден на Топи!  Hug
Магчето вече съвсем се ококори.  Laughing Даже и бели прави. Заварих едното перде на земята, скача по дрехите на сушилника. Сега трябва да закачам перде!  ooooh! По-тънките пердета съм ги събрала, за да не ги надере.
Разхождаме се и на терасата. Обикновено двете, но я пускам и сама и през 5 минути я викам-идва да ми се покаже. Все още чакаме да вземат мерките за комарниците в квартирата и затова я пускам на терасата само когато съм се прибрала.

# 599
  • на брега на морето
Направих запитване за комарници, отговориха ми, че котките ги късат. Много ми се искаше да сложа в спалнята. Сложихме метална мрежа.

Общи условия

Активация на акаунт