Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 189
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • Bristol
GI, изпреварила си ме  Laughing
Не случайно споменах, че childminder наподобява домашна обстановка. В къщи майката също не може да бди нон стоп над детето, то и в градината се съмнявам все някой до него да има. Има евентуално братче или сестри и когато се разболее някой не го изолираме, продължаваме си по старому. Това за не излизането в дъжд и вятър сигурно важи само ако имаш едно дете  Laughing Един вид чайлдмайндерката е като едно по-голямо семейство с повече деца. Въпросът е, можеш ли да намериш такъв човек, на който да гласуваш доверие, същото важи и за градините.
Друг плюс, чайлдмайндерката е по-гъвкава, ако поради трафик закъснееш да си го вземеш, а при нашата понякога децата останаха с преспиване, ако родителите са на зор, но беше само по изключение. Тя готви или ти носиш готвено и тя само претопля и храни детето. Това също е към списъка с въпроси  Laughing

# 556
Аз на този етап бих избрала пак градината ни. Преди постъпване попълвах един огромен въпросник за детето с всичките му привички и особености. И мога да кажа, че го гледат все едно е тяхно. Стаята на най-малките е като все едно са си у дома. Без значение на възрастта на детето изпълняват абсолютно всички желания на майките.Нямат годишни отпуски,но са гъвкави от към това кога и за колоко да го водя. Броят на жените в стаята с бебетата е почти равен на броя бебета. Непрестанно са гушкани, разнасяни на ръце и целувани както малките, така и големите. Добре възпитани и не са разглезени в същото време. Невероятен подход имат към всички деца.Събират всички възрастови групи заедно, което също е плюс за мен. Учителите също се въртят и познават всички деца. Все една от тях ще допадне на детето да се привърже към нея и да се чувства спокойно.

В същото време Childminder-а отговаря за повече деца(в градината максимумът е 3 за големите), повечето от които развозва по училища, мероприятия и уроци и далеч не прекарва времето в домашна обстановка. Някои дори имат седмичен график от колко до колко часа къде са, като обикновено това са забавления за големите. От към храна не всички имат гъвкавост, дори повечето не. Повечето ми познати си носят тяхна храна за детето и то за деца над 3г става дума. В градината има готвач приготвящ разнообразна храна според нуждите на всички деца, вкл тези с алергии и специфични диети. Има 28 дни годишна отпуска, която родителите поемат и трябва в този период да търсят алтернатива за гледането. Ще научи детето на език,маниери и навици, които самата тя има.

И понеже отглеждам малък дивак-откакто е в градината за 7 месеца има само 3 инцидента. Нещо,което аз самата не мога да постигна, нито в предната забавачка успяха да го опазят хем 2 часа беше там с още 4-5 деца.😁

А що касае парите-градината ми е по-евтиния вариант.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 16:40 от Pampers

# 557
  • Bristol
И да вмъкна, има много пики childminders. Попаднах на такива които примерно сряда не работят, преди 8ам деца не приемат и тем подобни. Бъди готова за всякакви изненади  Laughing

# 558
  Аз и 15 деца да имам не вярвам, че ще съм ок да плащам по над 50 паунда на ден и бебето ми да виси по стоянки в дъжд и сняг да събира на другите хора децата. С моето като няма избор ще вися, но като плащам искам нещо насреща. Или да гледа тв. В градината има доста повече организирана програма за възрастта им. И пак казвам говоря за бебе фул тайм. Ако е за по-голямо дете и за няколко часа ще отида където ми е най-евтино и удобно. Обикновенно чайлд майндърките са доста по флексибъл и удобни за по-големи деца.

# 559
Ако мога да си го позволя,бих предпочела индивидуална детегледачка само за моето дете,нещо като au pair.Ако е за по-голямо дете - за час-два или за водене и прибиране от училище,бих наела чаилд майндер.Обаче за целодневно гледане на толкова малко дете,бих предпочела нърсъри. Сутрин,като водя моите деца на училище,гредам две-три чалд майндърки - возят едно или две деца в количка,още две-три по-големи подтичват около тях,докато разнесат всички деца по училищата,сигурно минава около час,това в дъжд,студ,няма значение,отделно,ако се заприказва с някой познат на улицата... В нашето при-скул,само при повръщане и диария не приемат детето.Иначе кашлици,въшки,сополи и подобни не ги бъркат.

# 560
  • Leeds, UK
Здравейте! Може ли да се запиша при вас? От 2 години съм тук със семейството ми. Чета ви, когато имам възможност, та косвено ви познавам. Simple Smile и много ви се радвам.  bouquet Синът ми завършва У1, а аз работя като керър в дом на парт-тайм.

# 561
Здравей,  Happy Bella ! Колкото повече хора пишат,толкова повече информация ,толкова по-добре Simple Smile

# 562
  • UK
Happy Bella, здравей, радвам се, че писа Simple Smile Къде живеете? Би ли разказала малко по-подробно за работата си в дома, аз се интересувам. Докато детето е на училище ли работиш?

# 563
Привет,

виждам, че сте писали за чайлдмайндъри и нърсери-та.

Лично за мен за бебе под и около годината най-добрата среда е домашната и бих наела детегледачка или ау-пеър ако толкова майката не може да си го гледа и си струва финансово.
Едно бебе средно струва около 1000 паунда в такси на месец и ако майката взема 1500-2000 не си струва, според мен.

Чайлдмайндърите са професионалисти и рядко вземат много малки бебета, като имат и ограничения за броя деца. В повечето случаи, чайлдмайндърите, които са с квалификации и завършено образование, си чарджат същите, че понякога и по-високи цени от от нърсърито и са по-флексибъл.

Колкото по-евтин е един чайлдмаийндър толкова по-малък шанс има да е образован над средна степен
, да спазва документацията и да има правила,  да има програма за различните възрасти, био и образователни програми/материали, толкова по-малък е шанса да не помагалс домашна работа и не би подготвял бъдещи ученици в предучилищна подготовка и езици.

Нърсъри-то за мен е най-крайния и непривлекателен вариант, въпреки че има повече персонал.
Има голямо текучество, ниски заплати, смесена режийна грижа и никога не среща учителя от сутринта за да говориш реално как е минал денят на детето,а  само четеш рапорта от сутрешната смяна.

Там проблемите са същите и рядко има наистина добре образовани професионалисти, а  са повечето с 6-9 месеччни курсове  след средното и предимно млади момичета без много опит и търпение.

Няма по-добра алтернатива от майката в тези първи години или в краен случай един основен гледач, с който детето да изгради здрава връзка.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 16:45 от Анонимен

# 564
Благодаря момичета, много ми помогнахте. Сега поне знам какво да питам.
И аз мислих за нани, но незнам дали ще се получи, все още проучвам и този вариант. Като цяло ние ще си я гледаме, аз ще се върна на 3 дни, мъжът ми на 4 евентуално и ще трябва да я даваме само за ден, в най-лошия случай 2. Първоначално идеята беше дори, само ние да си я гледаме, но май няма да стане и затова разгледам варианти.

# 565
  • Cambridge, UK
Момичета, от скоро съм partner в LLP и сега получих мейл "Your company's accounts should be made up to (дата)..."
питам жената която се е занимавала досега със счетоводството, но тя е заета и не ми обръща внимание, а ме гони срок
търся, чета и пак не мога да се ориентирам

имам потребителско име и парола за company house и web filing системата, Но когато се логна изобщо не ми показва къде или как да прикача баланса и другите долименти

явно бъркам някъде генерално newsm78

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 01:26 от usmifchica

# 566
Момичета, някой може ли да ми каже каква е работата като runner? Става въпрос за ресторант.

# 567
  • Leeds, UK
Dejie ,живеем в Лийдс.Щеше ми се да работя, докато е на училище малкият,ама не става.Тез места са запазени за англичаните с деца. Simple Smile.Жуля само нощни смени по 12 часа,но поне си знам едно работно място и не е далеч от нас. Сутрин тичам като луда да се засечем с мъжо и да заведа дребния на училище. Като се прибера лягам и умирам за 3-4 часа,не повече,защото трябва да ида да го взема от училище в 3 часа.И като ми се  съберат 4 нощни една след друга,познай.Последния път спах 16 часа от натрупаната умора.Нощно време сме само две на 19 човека и се скапваме просто.Ама съм доволна, че има работа,че лошо без нея.Свикнала съм с работата и даже си ми харесва,харесвам си и колегите и те си ме харесват. Но англичаните са малко лицемерни,та си имам едно наум де.😀Животът в Англия ми харесва много. Имам приятели българи,чуваме се и се виждаме почти всеки ден.Имам вече и горчив опит от българи тук,та  разбрах,защо много българи не искат контакти със сънародници в чужбина и не ги обвинявам. Сега съм по-внимателна и не толкова състрадателна.Живея в смесен квартал,близо до центъра,та и транспорт почти не ползвам,че е скъп.В района,в който живеем има всичко,което ми трябва-паркове,големи магазини,българска храна,университетската болница, джипито,българска зъболекарка.😀.Малкият върви много добре в училище,много го хвалят и съм много горда с него. Само тоя Брекзит ме притеснява,с това неясно бъдеще. Това е засега.Ако искаш нещо да ме питаш за самото естество на работа, може и на лични,да не отегчаваме хората.

# 568
  • Bristol
Момичета, някой може ли да ми каже каква е работата като runner? Става въпрос за ресторант.
Ако не греша асистираш на келнерите, каквото ти кажат това правиш. Основно носиш храната, но може да включва почистване и подреждане на маси. Когато натрупаш стаж в ресторанта и те харесат, следващата стъпка е да станеш келнер. Имай в предвид, че runners не получават бакшиши и зависи изцяло от политиката на заведението как разпределя бакшишите. В американските вериги ги наричат busboy/girl, мисля че са със същите отговорности.

# 569
  • York
Знаеш ли за българското училище в Лийдс?

Общи условия

Активация на акаунт