Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 207
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Където на един възрастен ще се падат по-малко деца, където битовите условия ще са по-добри, освен фактора конкретен човек / нърсъри...

# 541
  • На село (близо до Лондон)
Лейди, учителите (повечето) наистина се интересуват от учениците си, то си е призвание де.

Хубаво е човек да има избор. На който му се работи да работи, на който му се седи вкъщи да си седи.  
То и сега човек има избор дали да работи или не. Сега просто работещите родители директно си плащат за услугата.

veronikatzv, така по принцип мнение да се даде не е правилно. Трябва да ходиш и да гледаш къде мислиш, че детето ти ще се чувства по-добре.

# 542
  • UK
Теоретично, на мен ми се струва, че толкова малко дете е по-добре да се гледа в обстановка по-близка до домашната. Но трябва да гледаш и да избираш и да преценяваш на място.

# 543
Да, задължително ще разпитам, ще се срещна с няколко човека за чайлд майндер и имам набелязаби две неърсърита в региона. Въпросът беше дали на тая възраст е по-добре в по-малки групи или с повече деца. Дали евентуално в нърсъритобиха я оставили да спи слетобед. Това естествено ще попитам на място, но исках да видя кое повече се предпочита като цяло. Ще трябва да я оствам за най-малко 2 дни от 8.30 до 6 и нещо.

# 544
Хубаво е човек да има избор. На който му се работи да работи, на който му се седи вкъщи да си седи.  
То и сега човек има избор дали да работи или не. Сега просто работещите родители директно си плащат за услугата.

За хора, работещи на минимума или около него, каквито са масовите заплати няма особен избор. Като работиш за 1000 паунда на месец и градината е 900 трябва да си голям ентусиаст-като мен, за да работиш. С две три малки деца е невъзможно.

Вероника, аз предпочитам градина. Ако е чайлдмайнър, да е от тези, където са две три, иначе не бих записала малко дете там никога. Ако е само една какво прави детето, докато тя готви, ходи то тоалетна, води деца на училище и тн. Ако е и с големи деца не мисля, че е супер ок за моето дете. Отделно тя има отпуски, болнични, лични ангажименти, понякога могат да са от днес за утре и ти какво правиш с  детето тогава?? В градината, освен за Коледа не те касае особедно кой кога е болен и е отпуска, имат си заместници. Детето комуникира с деца на неговата възраст и следва програма за тази възраст. Има повече персонал и евентуално един ако е луд, другите ще го засекат. Има си хора да готвят и тн. Вече гледам, че чайлд майндерките се коалират по две три, което е хубаво и би ме замислило и за тях евентуално, но преди ми беше абсурд.

# 545
  • Bristol
Аз лично предпочитам домашната обстановка. Обаче много зависи дали ще ми допадне чайлдмайндера. С щерката ползвах две и от двете бях доволна, но първата, както беше споделено по-горе, си взимаше болнични за дребни неща (беше млада и неопитна, сега вече се организира по-добре и не го прави) и наистина увисвах. Втората беше много добре организирана, имаше две пълнолетни дъщери работещи в същата сфера със съответните квалификации и проверки и ако не можеше да гледа децата, винаги питаше имаме ли нещо против, ако определен ден или часове еди коя си от дъщерите й ги гледа. Като винаги беше в нейната къща. Отделно, ако има дете под 3 год редовно го водеше по плей групи или в библиотеката и независимо дали ти е болно или не детето, с температура или без, поемаше ангажимент да гледа и дава лекарства по твои инструкции. Даже щерката от училище е взимала, когато са ми се обаждали, че не е добре, за да не излизам аз от работа. Имах й голямо доверие. Не бих се замислила между градина и тази жена за дете на 1 годинка. Но не всички са така добре организирани. А и контакта на малките с по-големите за мен е положително нещо. Считам за негатив дете да контактува само с деца на близка възраст, трябва да има опит и с по-малки и с по-големи и това за мен е плюс при childmindera.
Както виждаш имаме различни очаквания от хората гледащи децата ни и ти трябва да прецениш според твоите лични виждания кое е по-добре.
Сега, благодарение на дискусията, можеш да си набележиш въпроси, които да зададеш на childminder, като ходиш да се срещнеш с тях Simple Smile

# 546
Понеже хвърлям поглед в темата за Брекзит, а там ме е страх да попитам...
Та, коя е Poppea, с какво се занимава извън форума? Може и на ЛС.

# 547
Понеже хвърлям поглед в темата за Брекзит, а там ме е страх да попитам...
Та, коя е Poppea, с какво се занимава извън форума? Може и на ЛС.

Блу, и аз нямам представа списва във форума по цял ден с това се занимава  Wink Sunglasses.

Да се влюча за градина или чайлдмаиндер и двете съм ползвала за децата ми.
Като излючим извода, че по-добре от мен и мъжа ми никои не може да ми гледа децата  Wink и като се налага да се гледат извън дома, по-скоро клоня към добър чаилдмаиндер отколкото градина за 1г възраст. Но трябва много да се гледа, каква е обстановката, как ще протича деня и тн.
Три чайдмаиндер съм имала през годините, първата беше най-зле, но и аз бях най не опитна като я избирах. Градината е по-лесен избор, за неопитна майка.

# 548
  • Манчестър
Никога не съм обмисляла чаилдмайндер, по прични изброени по горе като отпуски, болести и тн плус ако има няколко деца и моето има нужда кое ще получи първо внимание.

Ако трябва пак да избирам, пак ще е градина. Децата не комуникират само с деца на тяхната възраст, разделени са на до 12 м, от 1 до 2 г, от 2/3г до 5 г. Поне в нашата градина ги смесваха понякога.

Да не говорим,че в градините персонала е с образование в тази насока , докато за чаилдминдер не е нужно доколкото знам.

И не на последно място градината мисля че е по скъпа по принцип. навремето ипотеката ми беше по евтина от градината.

# 549
  • Оптимист по принуда
От това, което виждам в нашето нърсъри - бих предпочела него.
В нашето градче засичам на площадките две чайлдмайндърки - ами ако съм на мястото на родителите на поверените им деца, по-добре да не знам какво се случва. Tired В продължение на час стоят с гръб към децата, те падат, реват, блъскат се, удрят се. Жените си бърборят, идва време за снак, събират ги на пейката и едва тогава ги поглеждат. Със сигурност има и отговорни жени, обаче от тези двете ми се изправя косъма.

# 550
  • Bristol
Аве, при чайлдмайндер има ограничение колко деца под 1 и под 3 год може да гледа. Не са повече от две, в нета ще го пише някъде. Нашата винаги е имала само едно дете под 3 годинки. А за възрастта, при чайдмайндерите са деца до 10-11 години. Комуникацията е на коренно различно ниво от тези на 5. Не че едногодишното ще комуникира толкова, но обикновено големите им се радват, а бебетата ги обожават. Това имах в предвид под възрастова разлика. Знам, че някои родители не одобряват такава комуникация и предпочитат децата да са на по-близка възраст.
А ако детето е болно, трябва да си вземеш оф от работа. Има чайлдмайндерки, които нямат проблем да гледат такива деца. Аз лично бих включила този въпрос, като избирам жена.

Ние нали си нямаме баба тук и това си говорехме с мъжа, че това е нашата баба в Англия  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 14:22 от Merry

# 551
Аве, при чайлдмайндер има ограничение колко деца под 1 и под 3 год може да гледа. Не са повече от две, в нета ще го пише някъде. Нашата винаги е имала само едно дете под 3 годинки. А за възрастта, при чайдмайндерите са деца до 10-11 години. Комуникацията е на коренно различно ниво от тези на 5. Не че едногодишното ще комуникира толкова, но обикновено големите им се радват, а бебетата ги обожават. Това имах в предвид под възрастова разлика. Знам, че някои родители не одобряват такава комуникация и предпочитат децата да са на по-близка възраст.
А ако детето е болно, трябва да си вземеш оф от работа. Има чайлдмайндерки, които нямат проблем да гледат такива деца. Аз лично бих включила този въпрос, като избирам жена.
  В градините също взимат болни деца, стига да не са с висока температура и нещо вирусно/заразно. Честно казано, не би ме радвало много, че взима болни деца, защото това значи, че и моето бебе може да е с болни деца по цял ден в един хол.
  И аз имам впечетления чайлдмайндърките колко гледат децата, с гръб, но не твърдя и че в градината не свалят поглед от тях, но поне са в по-организирана и затворена обстановка. Не бих позволила бебето ми в дъжд, сняг и вятър да се изкарва в 9, в 12 и в 3 да събира деца от училища. Другия плюс на градините е храната. В много храдини вече има прясно приготвено на момента меню, включващо подходяща храна за възрастта и здравословни и тн неща и не се гледа тв. При чайлдмайндърките често се гледа тв по цял ден и не може да готви за едно бебе сутрин обед и вечер само за моето.
   И да уточня отново, че говорим за бебе. За по голямо дете чайлдмайндерката е по добре от градина, но за бебе според мен нищо не може да ме убеди, че е ок.

# 552
  • Манчестър

Ние нали си нямаме баба тук и това си говорехме с мъжа, че това е нашата баба в Англия  Heart Eyes

Мери, те и в градините имат лимит. Нашата имаше не повече от 3 деца под 1 г и тн.....ама моя син докато беше под 1 г всичките го гледаха...

# 553
Момичета, благодаря. Сега поне имам някаква идея какво да дискутираме на тия срещи  bouquet

# 554
Не бих позволила бебето ми в дъжд, сняг и вятър да се изкарва в 9, в 12 и в 3 да събира деца от училища.
Miss Fine това защото имаш едно дете  Wink. Аз съм водила бебе (на 2седмици) и 2г дете заедно с мен да събирам/водя 4-5 годишното ми на училище.
Затова казавам, за неопитна/млада майка градината е по-лесния вариант. Но ако познаваш добре чайлдмайнер, детето на 1г се гледа по-добре от една жена, на която го даваш  в 8 часа и от която си го взимаш в 6часа. Тази жена е там и знае какво точно се случва през деня ако се е ударило детето тя ще обясни; в градината ми се е случвало дават ми бележка, че се еударило, като заразпитвам не е ясно точно коя колежка е била там и тн.

Общи условия

Активация на акаунт