Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 138
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • Оптимист по принуда
Щях в предния ми пост да пиша за банката ми и съвсем забравих  ooooh!
Ако сте на HSBC и ще ползвате картата извън страната е препоръчително да уведомите банката, иначе е много вероятно да блокират картата.  Peace
Точно щях да казвам, че с тях съм нямала проблем 6 години вече.

20% намаление на Уиз днес през мобилната.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 17:31 от demmy.

# 646
Не важеше ли някакво правило да си бил в страната 3 месеца преди да може да почнеш да клеимваш каквото и да е? И някъде бях чела, че детето трябва да е в страната. Не съм сигурна за това, дали са въведени ограниченията, или само се е говорило за тях.

# 647
  • UK
Детски се полагат щом детето живее тук, смъква се бланка gov.uk и се попълва и изпраща. Има някакъв срок, в който май трябва да сме работили тук, защото си спомням, че попълвах данни от работата на мъжа ми, искаха копия на пейслипове, ако не се лъжа или стейтмънти, или договор ли беше, имаше нещо.  newsm78 Кокона, в същия сайт пише какви са условията за кандидатстване, ще се ориентираш.

За списъка с ваксините няма нужда от превод от заклет преводач, аз преписах списъка от картона на англ. и помолих педиатъра да го подпише и подпечата, в смисъл има нужда от превод коя за какво е, но не и от официален превод, да се носят в фирма и т.н.

Transferwise ползвам и аз, доволна съм, бързо и удобно, много ниска такси за превод, много елементарен сайт и приложение, юзър френдли.

Аз пера с Персил и Ариел, избелява ми прането, мислех, че е заради сушилнята и праймаркските дрехи на децата.  Rolling Eyes 

# 648
С Персил нон-био пера и нямам избелели дрехи. Стандартно пера на 40, спално бельо може и на 60, а роклички на феи и принцеси - на 30. Суша само в краен случай в сушилнята, но центрофугата вдига 1400 оборота и после не им трябва много на дрехите.

# 649
  • UK
Последните дни ми съхнат за 2 ч на двора дрехите, сега е 30 градуса тук.  Grinning

# 650
  • Bristol
Не важеше ли някакво правило да си бил в страната 3 месеца преди да може да почнеш да клеимваш каквото и да е? И някъде бях чела, че детето трябва да е в страната. Не съм сигурна за това, дали са въведени ограниченията, или само се е говорило за тях.
Три месеца са, но останах с впечатление, че мъжът й вече живее и работи тук  newsm78
Децата няма значение къде са, това беше един от въпросите, които дискутираха, когато Камерън беше в Брюксел преди Брекзита.

# 651
  • Bristol
Последните дни ми съхнат за 2 ч на двора дрехите, сега е 30 градуса тук.  Grinning
Аз се качих на грешен влак и климатикът в моя вагон не работи. Ще се гръмна. Това защото бързах да се прибера  ooooh!

# 652
  • Истински се вижда само със сърцето.
Кокона виж ето тук за детските https://www.gov.uk/child-benefit/overview

Дори и да избереш да не се получават трябва да се попълни формата. Обвързано е с получаването на НИН от детето когато навърши 16 години.

# 653
Мами, някоя от вас следена ли е с Ст. Томас(Лондон) по време на бременността? Една приятелка беше оперирана там преди две години и всичко беше много добре, но не знам как им е АГ отделението, но това ми е най-близката боница и ДжиПи ме записа там. Аз я избрах де. Но моля ви кажете ако имате опит.
Благодаря!

# 654
  • London
здравейте,
отдавна не съм минавала през темата.
Надявам се всички да сте добре.

Имам въпрос ...  Mr. Green
Направо вече се чудя моя пубер какво да го правя.
За 5 години от както е тук, така е загубила връзка с българския език, че просто е срамота...
Направо днес ме гръмна, чакам да я преместят в друго училище и чувам едно"Мамо,
аз сега като МРЪДНА в новото училище ....". Sad Sad Sad
Просто няма земна сила да я накара да чете (може) , пише и говори с някой и нещо на български.
Преди ходеше на бг.училище, но поради лошите часове за посещение я спрях.
Всяка година я пращам в БГ за поне месец, а тя седя затворена в къщи и не иска да излиза.
Пише ми бележки на английски, списъци за пазаруване, сменила си е името на английско подобрено. #Cussing out. Винаги говори с българчета на английски и аз естествено се заяждам, но ... уви.

# 655
Biral, дано не бъркам болницата, но има едно момиче с ник savis_90, тя май се следеше в Сейнт Томас в Лондон, дано се включи или ти я намери и и пиши. Не беше доволна от условията и отношението по време на раждането, но Лондон си е Лондон, лудница.

# 656
  • UK
Според EU правилата дори децата да не са тук, ако родител работи и се осигурява тук, може и детските да клеймва. Условието е, да не се взимат детски от две страни, трябва да спрете детските в България преди да кандидатствате тук. За това правят и проверка. От догодина обаче, до колкото чух, във всички EU страни ще има промени в това отношение. Пак ще можеш да взимаш детски от UK, но ако децата ти не са тук, ще са в размера на детските в страната, в която се отглеждат.
И аз това прочетох. Много благодаря  bouquet
И понеже предизвиках 'бурни' дебати, нямам намерение да ползвам нещо,  което не ми се полага. Да тук в бг прескача ме прага за детски с 20 лева, което ме прави, особено 'богата', благодаря на Контеса, явно тя, е по-запозната с финансовото състояние на семейството ми, отколкото,  аз  Joy
Много благодаря, отново на всички, които ми писахте и обяснихте  bouquet

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 20:34 от kokona20

# 657
Маймунке, съчувствам ти. Но ако детето не пожелае само, няма как да му го налееш в главата. Не знам от къде си в България, но някакви летни училища, лагери, скаути и подобни няма ли да я запишеш? Там няма да има избор и ще се наложи да говори на български с останалите.
Аз сега се боря моят дребосък поне на цигански-български да го докора, но положението е трагично. Не получава нищо, ако го каже на английски, дори навън се говори на български, но повече от една лошо звучаща дума не казва😡

Моите мъже цял предиобед ми пращат снимки как се плицикат на плажа докато аз седя в офиса и много се радвам, че утре идва буря да разхлади. Обичам прохладното английско лято и си го искам пак.

Мери, съчувствам ти-аз сменям три превизни средства и нито едно от тях нямаше пуснат климатик. Само няколко отворени прозореца. Буквално плувах в собствен сос😁

# 658
  • London
 kokona20,
 Освен условието да си три месеца в страната, трябва титуляра (важно е ) да получава 156 паунда на седмица.
 Не се спичай всички деца имат право. Има и изключения разбира се, но ако си от тях бих се зарадвала за теб.

Памперс, от София съм и се опразва лятото ха ха ха , ужас.
 Утре си отивам и вече гледам квартала е празен.

# 659

Памперс, от София съм и се опразва лятото ха ха ха , ужас.

Има детски целодневни лагери в Банкя и няколко в София от сутрин до вечер - спортни, езикови, туристически, с всякакви работилници.....Приятели с работещи баби ги ползват за лятото Peace

Общи условия

Активация на акаунт