Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 615
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Аз не мога да си намеря подходяща козметика.Уж гледам съставките да не са комедогенни newsm78 и да не запушват порите,а постоянно имам черни точки и в последствие запушени пори.

Ето това ползвам в момента:
-сутрин ползвам тоник на Евелин - за стягане на порите и изчстване на черни точки.За първи път ползвам нещо на тази марка.
-след това,ако излизам крем с фактор на Ейвън,от новата им серия,Нутри-нещо-си.
-рядко се гримирам,ако се,слагам ББ крем.

Вечер минавам с мицеларната вода на Микса.Слагам крем с лавандула на Йогурт оф България или матиращ гел на Биле ГД.

По между тези процедури почиствам с гел против акне,балансиращ гел и разни купени и домашни маски.

Моля да ми припомните кои съставки да избягвам,за да не ми се запушват порите?Приемам и предложения за наистина почистващи продукти и подходящи за смесена кожа,за 20 +.Пъпки ми излизат рядко,около цикъл например,но имам много комедони. #Cussing out

# 121
В момента съм намалила доста продуктите за лице и се старая да се придържам към такива с по-изчистено съдържание.
За почистване на грима ползвам мицеларната вода на Микса против изсушаване.
За измиване гела на Билка с пъпеш и краставица.От време на време и пилинга на Жая с манука.
За хидратация на кожата сега ползвам матиращия крем на Алверде с ябълка и лайм.

# 122
  • Бургас
Аз за почистване на грим използвам един тоник с орех от iHerb. Беше на промоция наскоро около $2. Не мога да постна снимка сега че съм от телефона.

# 123
От новия измиващ гел на Биодерма цялото ми чело стана в пъпки с бели връхчета. Сега си мия лицето със сода и пръскам термална вода Авен

# 124
Имало нов крем против несъвършенства  и хидратиращ, матиращ без да омазнява, на Микса.Цяла серия на основата на цинк са.
Някой да го ползвал? Звучи идеално, но имам горчив опит с мицеларната им вода.

# 125
Имало нов крем против несъвършенства  и хидратиращ, матиращ без да омазнява, на Микса.Цяла серия на основата на цинк са.
видях го преди малко в ДМ. Погледнах състава и според мен няма да върши чудеса  Peace

# 126
  • София
Онзи ден взех един тестер на Vichi normaderm BB крем и май доста ми харесва. Мисля, че е нов продукт или поне така ми изглежда. Някой дали го е ползвал, за да сподели повече отзиви? (Преди около 10 год. бях фен на марката, но в един момент спря да действа.)

# 127
Anastasia Steele, не знам доколкото започването на противозачатъчни е добра идея, защото при тях ефектът, ако изобщо има такъв, е временен. Спреш ли ги е страшно. Да не говорим и за потенциалните рискове, които крият. От личен опит говоря.

Аз обмислям да започна да посещавам козметик за почистване на лице и евентуално някакви процедури, които да помагат за избледняване на пигментните петна. Пробвала ли си да ходиш на козметик?

Стискам палци проблемите със завишения андростендион да се решат бързо  bouquet

# 128
  • Варна
Anastasia Steele, не знам доколкото започването на противозачатъчни е добра идея, защото при тях ефектът, ако изобщо има такъв, е временен. Спреш ли ги е страшно. Да не говорим и за потенциалните рискове, които крият. От личен опит говоря.

Аз обмислям да започна да посещавам козметик за почистване на лице и евентуално някакви процедури, които да помагат за избледняване на пигментните петна. Пробвала ли си да ходиш на козметик?

Стискам палци проблемите със завишения андростендион да се решат бързо  bouquet

Ами за козметик не съм ходила,но последната дерматоложка при която ходих  - ми го препоръча,на което аз се изсмях , тъй като още от бабино време знаем че стискането е равно на белег , особен-но със моята бяла кожа .Даже още повече,каза да съм си купела игла ,да съм си парела лицето и да съм ги пукала и така нататък.Просто не ми се струва това начина.То и с контрацептивите сигурно не  е, но предполагам че само тях изписват при такива състояние.Другите ми хормони иначе са ми добре.Направо съм се сринала в последните седмици ,до там че когато говоря с някой не го гледам или се обръщам на страната с по-малко пъпки.Ужасна напаст ,а колко пари покрай цялата тази работа се прахосват,за кремове,четки почистващи по 300 лв - която четка се оказа в последствие че няма как да използвам ,тъй като ще разрани и малкото зараснали.Интересно че просто кацнаха ,преди 2 години нямах и 1 пъпка,преминала съм тинейджърските години отивам 22 вече,но има и друго че цикълът ми идва всеки месец но в страшно изместване ( не знам дали има връзка,но вероятно) .Та така...трудно е,доста. Cry

# 129
Anastasia Steele, трябва да се внимава с ексфолирането и използването на четки защото разнасят инфекцията (ако има такава).

Това за козметиците са бабини глупости. Белези остават и от пъпки, които не се стискат, имам такива. Козметикът няма да ти стиска пъпките, а ще ти изчисти порите - има разлика. Затова и нямам търпение да отида.

Колкото повече ги мислиш и се стресираш, толкова повече ще излизат. Казват, че стресът е сред основите фактори за хормонален дисбаланс и оттам вече редица други проблеми.

# 130
Не подценявайте козметиците, ако е добра козметичката върши чудеса, после ежедневна грижа за кожата, подходяща, хранителен режим и положението се задържа.(
А за бабино време незнам какво знаете, на  времето майки ми ме заведе на козметик и нямам нито един белег по лицето, като излязоха първите пъпки на дъщеря ми също я заведох на козметик и си ходи редовно, като я погледна и тя не е в белези по лицето.

Но щом някой смятат, че знаят повече от един лекар дерматолог и се лекуват по нета, резултатите са си на техен гръб.

# 131

Цинк и хидратиране са несъвместими неща, цинка изсушава кожата.

# 132
Колки са несъеместими не знам,така гиворят по рекланите,дневен и хидратиращ за несъвършенства 😃

# 133
Цинкът не изсушава кожата.Използва се за регенериране на кожата дори при изгаряния и предпазва от акне.
В комбинация със салицилова к-на може да изсуши,но самостоятелно не.

# 134
  • Sredets/Burgas
Почистването с игла не води никакви белези...
(Освен, ако не е най-тежката форма, при която белези остават и без каквато и да е намеса.)
Казвам го като човек страдал 20 години от акне, с много бяла, прозрачна и не мазна кожа.
Подчертавам, защото повечето продукти за лечение са именно за мазна кожа...
Изсушават... и специализирана козметика, де факто, никога не успях да ползвам.
Почистване само механично...

Сега е ред на дъщеря ми...  ooooh!
В пубертет, на 13, с мазничка кожа...
Това лято, може би 3-4 пъти съм я почиствала аз с игла и кислородна вода.
Всичко й заздравява в рамките на 2-3 дни. Все едно нищо не е имало.
Такива големи и мазни, дебели, гнусни Sick тръни-пъпки не виждам друг начин да се махнат.

Общи условия

Активация на акаунт