Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 548
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Е те директивите в Европейския съюз не са ли едни и същи? Говоря за продукт, който се продава в Англия.
е, то й Германия е в ЕС, но съставът на този в Англия и него са различни

# 76
  • Бургас
В такъв случай не знам в България какви са й директивите, но аз вече продукти от тук спрях да си купувам. Даже и шампоан.

# 77
  • София
Девойката ми (16г.) е с пъпки по гърба...Препоръчайте нещо...

# 78
Благодаря на включилите се по моя въпрос. Взех Акне Аут на Биотрейд, ще поръчам и тоника на Лъш. Ще пробваме да видим.
Holly Pink, мога да отделя средства. Просто искам нещо ефикасно, но щадящо, което да не натоварва младата кожа още отсега.

# 79
Може да пробва с акне аут лосиона или най-добре да се отиде на дерматолог. И най-важното да не ги чопли, пипа, закача и т.н. Лекувам белези от разчоплено акне вече 5 г.

# 80

Може да пробва с черен африкански сапун, по възможност суров (т.е. без аромати, добавки и т.н.) Нещо такова имам предвид: https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_4_12?url=search-alias%3D … an+raw+black+soap

Tук също има http://www.iherb.com/search?kw=african+black+soap&sug=african само че са с примеси

Аз използвам на марката Nubian Heritage и съм доволна. За съжаление при мен положенито стана много зле след като спрях противозачатъчните. Не мисля че нещо ще ме оправи, мисля да ида на дерматолог. Ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация, нека сподели моля  Hug

# 81
За съжаление при мен положенито стана много зле след като спрях противозачатъчните. Не мисля че нещо ще ме оправи, мисля да ида на дерматолог. Ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация, нека сподели моля  Hug
И аз минах през това, пробвах какво ли не - но без ефект. В последствие ми се наложи пак да ги пия, не знам като ги спра как ще се оправям. Мисля си, че щом акнето е на хормонална основа, трябва да се лекува отвътре. За съжаление в интернет не откривам достатъчно информация. Ще ми е интересно да чуя какво е препоръчал дерматолога ти.

# 82
  • Бургас
Мисля си, че щом акнето е на хормонална основа, трябва да се лекува отвътре. За съжаление в интернет не откривам достатъчно информация.

Когато акнето е на хормонална основа се лекува с хормони, т.е. с противозачатъчни. Като отидеш на лекар ще ти предпишат точно това за "отвътре". Именно за това като ги пиеш си добре.

# 83
  • София
И аз имам проблем с хормоните и гинеколожката ми назначи противозачатъчни. Пия ги от 2 месеца, но продължават да си ми излизат пъпки, скоро и аз ще ходя при дерматоложката да видим какво ще каже.

# 84
Аз проблеми с хормоните не съм имала никога. Преди да започна да пия хапчетата бях супер, нямаше никаква разлика докато ги пиех, но само два месеца след като ги спрях кожата ми се влоши. Не мисля, че имам хормонални проблеми, но явно последствията от излишното приемане на хормони са такива. Нищо не би ме накарало да се върна към хапчетата, за мен това беше едно ненужно упражнение с ужасни последици. Единсвената причина, която виждам за да се приемат противозачатъчни, е ако човек има проблеми с хормонните. Мисля да посетя дерматолог все пак. При много момичета нещата се влошават след спиране на хапчетата, но явно ефектът не е толкова краткотраен защото аз пети месъц съм с пъпки.

Напълно съм съгласна с тези от вас, които казвате, че щом проблемът е хормонален се лекува отвътре. Хормонска му работа...

# 85
Мисля си, че щом акнето е на хормонална основа, трябва да се лекува отвътре. За съжаление в интернет не откривам достатъчно информация.

Когато акнето е на хормонална основа се лекува с хормони, т.е. с противозачатъчни. Като отидеш на лекар ще ти предпишат точно това за "отвътре". Именно за това като ги пиеш си добре.

Именно, но и аз като Ехи преди да започна да ги пия нямах почти никакви пъпки. А и не могат да се пият цял живот  Confused затова търся някаква алтернатива. Има разни билки за естествена регулация на хормони, със сигурност биха оказали някакъв ефект, но не зная как се приемат и т.н. За съжаление не съм попадала все още на свестен дерматолог, който да не предписва мазилата от поредната брошура..

# 86
  • Бургас
Единствената билка за регулация на хормони, която познавам, е вечерната иглика, но не зная доколко биха повлияли на пъпките.
Купила съм си капсули с такова масло, но е още рано за какъвто и да е ефект.

# 87
Знам, че маслото от чаено дърво помага, затова мисля да си поръчам нещо за почистване на лице с такива съставки. Tук намерих послезни неща : http://www.mindbodygreen.com/0-8194/getting-off-the-pill-5-ways- … -going-crazy.html

1. Витамини, вкл. рибено масло
2. Диета - без месо, млечни продукти и преработени храни
3. Прием на цинк
4. Чай - пиене, почистване на лице
5. Сън

И все пак мисля да се консултирам с дерматолог ако не се оправя скоро. От няколко дни пия рибено масло, диетата ми не включва млечни продукти (почти) и месо почти не ям. Остава да наблегна на чая и съня. Има доста логика в тези 5 препоръки, доколко ще помогнат не знам, но определено няма да навредят. За лекуване на акне и други кожни проблеми се изисква търпение, мнооого търпени.  Peace

# 88
Много пъти сме говорили, че резултатите от диетата са строго индивидуално. Последните години данните сочат, че акнето няма връзка с храната. Много пъти съфорумки са споделяли тук и в предишни теми, че спирането на определени храни просто не помага. Да, индивидуално е, дано се получи, но да не се разочароваш като спреш млечните и преработените храни и няма резултат.
Рибено масло няма смисъл да пиете - наскоро четох страхотна научна статия за това, че добавките с рибено масло нямат й грам от ползата на рибата. По време на производството му, рибеното масло се окислява и губи ползите си (за пример - при изследване на 32 вида добавки рибено масло в Австралия, само 3 са със съдържание на омега 3, колкото е изписано на опаковката/това се дължи на окисляването и разпадането на омега 3 по време на капсулирането). По-скоро наблегни на риба два пъти седмично, защото ползите са по-големи Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 22:41 от Holly Pink

# 89
  • Бургас
При мен диетата не доведе до никакъв резултат. Чаеното дърво, да, наистина има ефект, но при мен беше слаб. Аз се нуждаех от по-агресивни мерки. От опита ми дотук най-благотворно влияние оказаха препаратите за намаляване на мастната секреция на лицето. Не говоря за омазняването на лицето, а за образуването на комедони в порите. Т.е. няма комедони, няма пъпки. Вече съм се убедила, че комедоните не се образуват от външната среда - мръсотия и наслоявания, а се секретират отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт