Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 590
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Самите лекари неведнъж са му предлагали, все си мислехме че това е краен вариант, но акнето се влоши невъобразимо и моментът назря. Толкова е зле, че не може да иде на работа дори...В тази връзка, болните от акне дали се явяват на ТЕЛК комисии? Такива харчове са, а и проблемът възпрепятства личния и професионалния живот на човек и може би за тежки случаи дават над 50%..

# 481
Не искам да съм крайна,но е смешно да се дава Телк за акне.😊Без да се обиждате.Моят мъж също е имал много сериозно акне,и аз имам та знам какво е.За телк са сериозни болести,акнето не е може да се сравни с тях.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 00:27 от Miss_Bingley

# 482
  • Бургас
Хаха. Това за ТЕЛК е шега нали???

# 483
Не, не се шегувам никак. Имам познати с ТЕЛК  за розацея и атопичен дерматит. Не виждам с какво акнето (най-тежките му форми!) са по-малко сериозен проблем. Човек с язва вместо лице - това е той в момента. Нищо сериозно.... Tired

# 484
  • Бургас
Наистина сега като каза язва и се замислих. И аз имах такъв период. Не искам да си го спомням. Беше някакъв кошмар и имах чувството,  че никога няма да свърши. С ужас ходих на работа. Добре че не работя с клиенти.

# 485
Ирен, точно ужасът е, че работи с клиенти. Дори преди време клиент му бил предлагал разни мазила, питал лекува ли се, третира ли проблема Confused Ужасно е, той е притеснителен и чувствителен човек и това непрестанно питане, взиране го съсипват. А в момента не може да го познаеш - лицето му представлява морава маса осеяна с кратери с бял връх, отвсякъде тече гной, лимфа...за болката да не говорим, дори очите му са се свили като цепки. Съсипващо е.

# 486
  • Бургас
Много познато ми звучи. Усещах погнусените физиономии на околните. При мен даже ме спираха разни бабички по улицата да ми дават съвети за разни лосиончета. То ако ставаше с лосиони....
Като минала по този път мога само да предложа да пробва с бензоил пероксид. При мен това беше спасението, и все още е. Отне ми няколко месеца.

# 487
Много познато ми звучи. Усещах погнусените физиономии на околните. При мен даже ме спираха разни бабички по улицата да ми дават съвети за разни лосиончета. То ако ставаше с лосиони....
Като минала по този път мога само да предложа да пробва с бензоил пероксид. При мен това беше спасението, и все още е. Отне ми няколко месеца.
А откъде го купуваш? Освен Роакутана, дерматоложката е споменала въпросния бензоил, но не го намираме никъде. Мъжът ми прочел, че от месец насам го няма.

# 488
  • Бургас
и аз да похваля мазилата с бензоил пероксид, благодаря на Irene Adler, която ме светна по въпроса, акнето на сина ми доста понамаля, в сравнение с преди една година е направо цвете, но разбира се той не беше чак толкова тежък случай, ние поръчваме от чужбина  такива кремове, но тук бяха писали, че в някаква аптека в София го правят

# 489
Точно Ирене ми съдейства да си взема бензоила.Имам още много от него,а не мога да го ползвам,ме съм бременна.Тук не се намира лесно.По-назад момичетата дава линк за една он лайн аптека,където го имаше.
Моя мъж още си носи белезите от тежко тийн акне. Не знам кога ще се навие да си ги махне и дали изобщо ще успеят да се залимат. Навремето са го объркали и лечение с Тетрациклин и станало по-зле.Вземайте мерки,че после няма оправия Белезите много трудно се махат и с операции.

.

# 490
  • Русе

А откъде го купуваш? Освен Роакутана, дерматоложката е споменала въпросния бензоил, но не го намираме никъде. Мъжът ми прочел, че от месец насам го няма.

Аз го купувам от Англия. Същият крем го предлагат и тук, но с надценка.

# 491
  • Бургас
Аз си го взимам от Англия. В Германия и Италия също продават такива, но на друга марка. Марките, които аз знам са Panoxyl, Aknefug, Benzac и Bezaknen. В САЩ има на Neutrogena и Clean and Clear и още много други.
Да в olx имат надценка, но ако си купите от Англия с доставката до БГ пак толкова излиза. Поне на мен ми излиза толкова.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 18:36 от Irene Adler

# 492
Знаете ли, след години в чудене каква е причината за пъпките ми, веднъж при посещение при гинеколог ми изписаха едни противозачатъчни - Мидиана. Причината беше киста. А тези хапчета изчистиха лицето ми до неузнаваемост. Пих ги 7-8 месеца. Сега малко почивам от него и ми излязоха едни дребни пъпчици. По принцип имах големи, подкожни, болезнени гадове по лицето.
Иначе докторът каза, е добре да се почива, т.к. яйчниците ставали лениви, един вид.

# 493
Ще видим как ще е като ги спреш противозачатъчните, и аз живот и здраве като родя съм решибла да пробвам, но те са нож с две остриета, имат само временен ефект, а може и да ти объркат и хормоните и цикъла. Кистите са причина за акне, но аз нямам кисти,добре са ми и хормоните, въпреки това имам акне.

# 494
Бензоил П, доколкото знам, е за лека до средна форма на акне, ако е по-серозно не мисля, че е решение. Това акне, което описваш, е страшно наистина. Дали не се дължи на някаква вътрешна инфекция? Защо не пробвате първо с някакви антибиотици, поне ако има инфекция, тя ще спре. Ако и това не помогне, Roaccutane. Не е толкова страшно, пих го една година и оцелях. Единственото страшно е първите 2 месеца когато пъпките станат 2 пъти повече. След това намаляват и за 6 месеца лицето се изчиства. Аз препоръчвам по-дълго лечение с по-ниски дози, оказва се по-ефективно от кратките лечения с конски дози. Да си вземе отпуска ако прецени. Горе главата!

*Не бих си купила крем от интернет. Ако имате познат в Англия, Германия, САЩ и т.н. най-добре той/тя да ви изпрати продукт, закупен от аптека или дерматологична клиника. Но аз съм тежък случай на параноя  Peace

Miss_Bingley аз на твое място не бих пила противозачатъчни. Първо, че невинаги помагат за акне и второ, че имат странични ефекти. Пробвай с бензоила, тоник със салицилова киселина, маска с глина... Експериментирай, интересно е  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт