Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 568
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Прочетох коментари, че продуктите на Биодерма за акне и проблемна кожа не са ефикасни. Мислех да купя от комплекта им почистващ гел и крем, но ма накарахте да се замисля дали да ги пробвам изобщо?

# 541
Мисля,че е по-добре Ла рош да пробваш.

# 542
Това за витамин B е интересно. Как се познава дали са мастно разтворими, че в момента пия витамин B комплекс и ми се появиха едни гадни пъпчици. По принцип имам проблеми със стомаха и знам, че дразнят, но не мислех, че може да е от тях.

Под мастноразтворими имам предвид, че са произведени в мастноразтворима форма, за да се гарантира усвояването им при стомашни проблеми, защото тогава обикновените В -група само минават транзит и се изхвърлят както може. Например Милгамма - N са такива и от 1 блистер ми минават обелени и напукани устни, когато вече никакъв балсам не помага. Но е добре да се пият за кратък срок, за да не се получи натрупване и излишък в организма. За сравнение от Дермабион ми избиват големи болезнени пъпки по брадичката, белезите от които стоят по половин година.

# 543
B витамините са воднорсзтворими. Към момента май само В1 има мастноразтворима форма. И да, тя се усвоява по-добре.
Вит. А, К, D, E са мастноразтворими също.
На В12 цианкобалабин формата може дори да влоши нещата. Ако го приемате, търсете метилкобалабин формата.

# 544
Мисля,че е по-добре Ла рош да пробваш.

В аптеката ми ги похвалиха много сериите на Биодерма, но друго е споделеното от опит  bouquet

# 545
За биодерма не мога да кажа, но от Ла рош съм доволна, пробвах гела и кремчето.
Сега съм на почистване с гел на Нивея, ексфолиант на Орифлейм за проблемна кожа, на основата на салицилова ки-на, после почиствам с розова вода и мажа два пъти дневно крем здраве лека формула. И това е, нищо друго не мога сега да ползвам.
И ми е добре кожата. Нямам активни пъпки, но белезите си стоят.
Дано да почнат да ми излизат по-малко.

# 546
И аз съм за Ла Рош. Все пак Roaccutane е тяхно дeло, трябва и кремчетата да действат. Никога не съм ги използвала. Но на Биодерма съм пробвала към 3-4 кремчета + измиващия гел и са ми адски мазни! Ефект не видях. За пъпки - нещо със салицилова киселина или БП  Peace

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 18:07 от Йоана*

# 547
И аз съм за Ла Рош. Все пак Roaccutane е тяхно дeло, трябва и кремчетата да действат. Никога не съм ги използвала. Но на Биодерма съм пробвала към 3-4 кремчета + измиващия гел и са ми адски мазни! Ефект не видях. За пъпки - нещо със салицилова киселина или БП  Peace

На Ла Рош-Позе съм пробвала Tolerian Ultra, Tolerian Ultra Fluid, Tolerian Teint и Anthelios XL. Само последното ми е мазно, но от всички ми избиваха ситни бели пъпчици. Кожата ми е мазна, зимата към смесена. Серията за проблемна кожа обаче е по-лека.

# 548
Много хвалени са продуктите на Ексфолиак, особено един крем акномега 100. В стари теми много е писано за него. Аз така и не го пробвах защото преминах направо на БП. Наскоро обаче си купих измиващ гел на ексфолиак, пак о препоръка, този път на консултантката. Laughing
Хубав е, икономичен, измива добре, не изсушава както на виши и биодерма, и авен. Та пак ми го препоръчаха този крем. Laughing

На ла рош ползвах ефаклар дуо плюс и не бях никак доволна. Дори имам чувството, че още пъпки ми излизаха докато го ползвах. Twisted Evil Измиващия гел ми харесваше и него исках да взема, но този на ексфолиак беше на промоция и него взех.

# 549
Здравейте,момичета! Иска ми се да си взема нещо ефикасно за пъпки. В момента се колебая между коректора Effaklar A.I. на  La Roche и активния лосион Acne out. Ползвали ли сте тези продукти и какви са ви впечатленията от тях?  Simple Smile

# 550
Здравейте,момичета! Иска ми се да си взема нещо ефикасно за пъпки. В момента се колебая между коректора Effaklar A.I. на  La Roche и активния лосион Acne out. Ползвали ли сте тези продукти и какви са ви впечатленията от тях?  Simple Smile
Ползвам крема за локално третиране на Ла Рош. Не ми се струва, че има кой знае какъв невероятен ефект върху пъпките, но факт е и че нямам представа за колко време биха завехнали ако не се мажех, тъй като го ползвам доста дисциплинирано ( всяка сутрин и вечер, а когато съм вкъщи и по - често). Това, което ми харесва в продукта е консистенцията му, защото е кремообразен и ...колкото и странно да звучи хидратиращ. За нанасяне също е приятен. С една дума става, ще си го изхабя, но не знам дали бих повторила.

# 551
Ползвам крема за локално третиране на Ла Рош. Не ми се струва, че има кой знае какъв невероятен ефект върху пъпките, но факт е и че нямам представа за колко време биха завехнали ако не се мажех, тъй като го ползвам доста дисциплинирано ( всяка сутрин и вечер, а когато съм вкъщи и по - често). Това, което ми харесва в продукта е консистенцията му, защото е кремообразен и ...колкото и странно да звучи хидратиращ. За нанасяне също е приятен. С една дума става, ще си го изхабя, но не знам дали бих повторила.
Благодаря  bouquet

# 552
Аз слагам екстракт от чаено дърво директно върху пъпката. Също така ако я изстискам, после дезинфекцирам с кислородна вода. На вече изстискани пъпки, които още стоят подути, мажа паста за зъби понякога. Чувала съм да се поставя сода.

Другата крайност е лед за намаляване на подутото и болката, мед за успокояване на кожата, торбички чай... Но аз сякаш съм привърженик на по-агресивните методи.

# 553
  • Бургас
Аз лед не бих ти препоръчала да слагаш. Когато пъпката е подута и червена, това означава, че има концентрация на кръв и се работи по преодоляване на инфекцията. Като се сложи лед се свиват кръвоносните съдове, т.е. единственото което ще постигнеш е да забавиш процеса.

# 554
Възпалена пъпка аз туширам със салицилов спирт или акне аут. Peace

Общи условия

Активация на акаунт