Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 528
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Какво имаш предвид под силен? Винаги съм го ползвала за всякакви белези.

# 616
Какво имаш предвид под силен? Винаги съм го ползвала за всякакви белези.

Имам предвид, че се използва за други части на тялото за друг тип белези, не дупчици от акне. Не знам действието му върху такъв вид белези какво е, тъй като белезите от рани, операции и т.н. са съвсем друг тип

# 617
Искам да помоля за препоръка за измивен гел, сходен с този на Ефаклар. Почиства страхотно при мен, но ми Пресушава много кожата. Може би за лятото ще е чудесен, но сега май ми се иска да го редувам с някакъв друг, по-малко агресивен за кожата.

# 618
Сега откривам темата и попрочетох. Доста продукти има споменати, но не мога да се ориентирам дали са подходящи да се пробват при момиче на 13 години. Засега съм им взела зелената мицеларна вода на Биодерма и забърках почистващо жожоба+розова вода+капка чаено дърво, но не виждам особен ефект.  Ще съм благодарна за препоръки!

# 619
ЧНГ, момичета! Бъдете живи и здрави, красиви и успешни!

Сега по темата: От седмица някъде започнах да използвам кремчето с БП 10%.
Но май ми идва силничко. Първите 2-3 пъти нямаше проблем, но последните 2 пъти на сутринта се събуждам с един вид изпръхнала кожа около брадичката и челото, все едно се бели/люспи кожата. Доста изсушени са тези зони. Вчера нарочно не мазах вечерта, но тази сутрин кожата продължава  да е така.
Иначе лицето изглежда доста по-добре, видимо има ефект, макар и само на няколко нанасяния. Какво ще ми кажете? Може би да разредя и да слагам през вечер? Rolling Eyes
А за измивен гел все повече си мисля да си преповторя фитокод. Не е за проблемна кожа, но по-хубаво чувство за измито лице не съм имала. Rolling Eyes

# 620
  • Бургас
при моя тийнейджър кремът с БП направи чудеса за една година, откакто го ползва, пъпките са много по-редки и  по-малки, черните точки драстично намаляха, първите 6 месеца го ползваше всеки ден поне по веднъж, но чак голямо изсъхване на кожата не забелязах,сега - само 1-2 пъти в седмицата или ако излезе пъпка

# 621
Благодаря, обаче какво е БП?

# 622
  • Бургас
benzoyl peroxide
има различни кремове на различни фирми, аз имам това
https://www.amazon.com/Clearasil-Daily-Clear-Vanishing-Treatment/dp/B000052YJU

# 623
Благодаря ви! Ще потурся в аптеките с подходяща концентрация за тази възраст.

# 624
Честита нова година, момичета  bouquet Да сме все така неустоими и през 2017!

Аз съм с две ръце за крем с БП. Аз използвам от може би 3 месеца вече БП 5%, което малко, но дори с него ми се бели кожата. Дори веднъж бях намазала малко над скулите и 10 дни ми беше зачервена кожата и болезнена, сякаш я изгорих. Използвам измиващ лосион със салицилова киселина 2% като го редувам с един хидратиращ. От около 2 седмици почиствам лицето си сутрин и вечер с Кларисоник. Онзи ден ми излезе пъпка, но е мъничка. Излизат гадовете, но по-рядко и са по-малки. При мен положението беше доста страховито преди 2-3-4 месеца. По-назад в темата написах какво използвам и как поддържам кожата си.

# 625
  • Бургас
ЧНГ, момичета! Бъдете живи и здрави, красиви и успешни!

Сега по темата: От седмица някъде започнах да използвам кремчето с БП 10%.
Но май ми идва силничко. Първите 2-3 пъти нямаше проблем, но последните 2 пъти на сутринта се събуждам с един вид изпръхнала кожа около брадичката и челото, все едно се бели/люспи кожата. Доста изсушени са тези зони. Вчера нарочно не мазах вечерта, но тази сутрин кожата продължава  да е така.
Иначе лицето изглежда доста по-добре, видимо има ефект, макар и само на няколко нанасяния. Какво ще ми кажете? Може би да разредя и да слагам през вечер? Rolling Eyes
А за измивен гел все повече си мисля да си преповторя фитокод. Не е за проблемна кожа, но по-хубаво чувство за измито лице не съм имала. Rolling Eyes
Бензоил пероксидът доста изсушава кожата, за това задължително трябва да си слагаш овлажняващ крем. Някъде съветват овлажняващия да се нанася след крема с БП, но моя опит сочи, че е по добре преди него. Примерно около 30мин преди него.
Относно лющенето на кожата в началото това е нормално, не се притеснявай ще отмине. Аз цяла седмица бях така и при мен беше доста силно, защото в началото си слагах крема сутрин и вечер заради тежкия ми случяй. Определено не е приятно, особено ако работиш с хора, но спокойно минава от самосебе си. Кожата привиква.

# 626
  • Бургас
Няма го в аптеките. В България не се продава.

# 627
Няма го в аптеките. В България не се продава.
Shocked А продуктите с БП, които поръчвате, медицинска козметика ли са?

# 628
Irene Adler, благодаря! И аз си мисля, че кожата ще свикне. Peace
Две неща на Neutrogena съм се запаметила в отметките, дори не помня кога. Явно някой ги е похвалил. Whistling

https://www.amazon.com/Neutrogena-Complete-Acne-Therapy-System/d … s=Neutrogena+acne

http://www.neutrogena.com/product/all-in-1+acne+control+daily+sc … o?sortby=ourPicks
Някакви мнения?

# 629
  • Бургас
..::V.I.P::.., от първия линк едното е крем с БП 2.5%. Аз съм го ползвала, не е лош. По-мазен е и няма нужда от овлажняващ крем. Иначе на мен тази концентрация ми беше твърде слаба. За леки случаи става. По втория линк активното вещество е салицилова киселина 2%.

Lykke, понятието медицинска козметика е твърде разтегливо. В Европа кремовете с БП са лекарства и се продават в аптеките. В САЩ са си обикновена козметика и се продават в хипермаркетите.

Общи условия

Активация на акаунт