Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 803
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
Привет, Mar_bella, добре дошла Simple Smile Стискам палци на следващият преглед да видите туптящо ембрионче Simple Smile

rosleto
, runtokio ти го е обяснила Simple Smile В краен, мнооого краен случай до 12-тата седмица трябва вече да се е образувала плацентата Wink И да не зависиш от прикрепването на ембриона Simple Smile Там връзката е друга вече.  Hug

# 106
Някой може ли да ми препоръча добър лекар в софия, който работи по здравкна каса и да не се чака дълго за часове?
Аз не живея в България но имам зад гърба си 3 инвитро процедури в клиниката на Щерев и съм изключително доволна от Д-р Александров. Другите лекари там също са много добри. Не знам обаче дали работят със здравната каса.  

# 107
момичета , Aelia ,  Lulu 25[b]кака Сврака, runtokio[/b], благодаря за подкрепата и разясненията,вече не плача,реших ,че не е добре за бебето. Сега само лежа, дори хапвам в леглото, приятелят ми не ми дава нищичко да пипна и съм му много благодарна за грижите. Сега съм в 7 г.с. и до 12 има още доста време ,но вярвам ,че всичко ще се развие по най - добрият начин.

Колкото до ранната фетална морфология - оказа се ,че в Щерев няма часове за периода ,когато трябва да си я направя и сега ще си търся друго място.

Добре дошли на новите момичета

# 108

Добро утро. Закуската е сервирана в последния работен ден тази седмица.
Вчера бях на преглед. Вървим добре. За болките ми изписа но шпа. След 3 седмици се записвам на ЖК.
За отлепване, хематом и пр. Sad преживях го с предната бременност. 7 или 8 седмица прокървих, оказа се отлепване, изписаха ми лекарства, ама не спря червената кръв и постъпих в болница. Лежах цяла седмица. На последния преглед успях да видя екрана на лекарката. Отлепването беше обхванало почти половината плоден сак. Просто огромно. Виждаше се като полумесец обхванал слънце. Станал хематом. Цял месец лежах вкъщи. Само до ... съм ходила. На следващия преглед значително беше намаляло отлепването. Но се махна след още няколко седмици. Общо взето се наложи много лежане, спокойствие и лекарства.
За утрогестан той е хормона прогестерон. Каква е неговата роля. Контракциите се предизвикват от окситоцин. Той се отделя от организма нормално по време на.цикъл и раждане. Ама за бременността не е нужен. Прогестерона като е в по-голямо количество го подтиска да не се образува и съответно се спират контракциите. Но май вече е необходим, защото плода се развива именно с негова помощ. Прогестерон под различно търговско наименование се дава на майките в начална фаза на бременност, за да не е в недостиг на организма и за да се развие плода.
Витамин в9 е фолиевата киселина. Важно е да се пие, защото спомага образуването на плацента и изграждането на мозъка.
Витамин Д пък при липса при малки деца възпрепятства абсорбирането на калций. Съответно детето може да придобие х или о рахитични крака, различни деформации на череп и пр., а в зряла възраст за не може да ходи човек, като остеопороза.
Дано съм била полезна. Сори за дългия пост, ама онзи лекар дето го споменахте бърка елементарни неща.
Усмихнат и благословен ден и дано всички догодина по това време да гушкаме бебоци.

# 109
Здравейте от мен Simple Smile При положение, че по календар трябва да навлизам в 6 г.с. според вас нормално ли е да не се види сакче? newsm78

И друго - взела съм си сега едни витамини Pregnacare, но се чудя с какво да допълня (лекарят ми не ми даде абсолютно никаква насока, не ми е споменавал дори за Утрогестан-а). Май ще трябва да търся нов лекар...

Причината за всички притеснения е, че съм по-слаба (49 кг на 164см височина) и сама усещам, че нещата са си по-рискови. Confused

# 110
Здравейте,записвам се и аз в хубавата тема.На 33 г. от София съм,имам детенце на почти 3 г. и второ на път.Термина ми е за 24.01.2017,Вчера бях на преглед,засега всичко е ок(бях се ошашкала ,защото имам 2 извънматочни зад гърба си),на 09,06 съм на повторен за да чуем сърчице. Стискам палци всички да имаме лека и безпроблемна бременност и страхотно начало на 2017 с  прекрасен финал на бременностите. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 111
Lilac*,  Gogomira, здравейте и добре дошли Simple Smile

Lilac*, по принцип не е задължително да ти изпишат Утрогестан - особено ако нямаш недостиг или повод за притеснение в тази посока. По-вероятно да ти е напомнил да си пиеш фолиевата киселина Wink А сигурна ли си, че влизаш в 6-тата седмица? Поне сакчето би трябвало май да се види тогава, но да не взема и аз да подведа нещо. Може апаратурата да не е добра, може докторът да не е добър, може и просто да сте сбъркали в изчисленията и да си с доста по-късна овулация и дълъг цикъл.. Simple Smile Не знам - възможности много.

Я, аз също да се отчета. След като си скъсих живота последните 2 седмици с тия кървения - и минаването през фази: 1-во страх, че ще изгубя едното - да не кажа направо, че си го преживях като факт след разговора с доки, после се притесних, че кървенето е от някакъв полип, пък който изобщо не е добре да е там, където каза докторът.

Иииии накрая реших просто да потърся друго мнение при лекар, който специализира само с патологични бременности и точно такива проблеми. Е, никакъв полип, никакво отлепване. Имам раничка на шийката на матката, която явно покрай бременността се е активизирала. Даже изкървя вчера по време на прегледа. Чудя се само защо изобщо не я е видял другият доктор, та лежах толкова време и се пазех, при положение, че изобщо не е имало нужда.  newsm78 Както и да е. А си виждах, че не е кръвоизлив, ма.. Иди обясни.

Днес  мисля да мина през личния лекар за направление и да измислим къде да пусна изследванията. Другата седмица ще се запиша на ЖК. Че покрай близнетата повече ще ме следят.

Някоя от мамите има ли идея дали докторите в Щерев проследяват по ЖК - или всичко си е по частните пакети?

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 09:00 от Кака Сврака

# 112
Здравейте от мен Simple Smile При положение, че по календар трябва да навлизам в 6 г.с. според вас нормално ли е да не се види сакче? newsm78

И друго - взела съм си сега едни витамини Pregnacare, но се чудя с какво да допълня (лекарят ми не ми даде абсолютно никаква насока, не ми е споменавал дори за Утрогестан-а). Май ще трябва да търся нов лекар...

Причината за всички притеснения е, че съм по-слаба (49 кг на 164см височина) и сама усещам, че нещата са си по-рискови. Confused

Според мен не ти е изписал утрогестан и не ти е говорил изобщо за витамини, защото не са видяли сакче в матката все още. Като го видят в матката тогава ще преценят имаш ли изобщо нужда от утрогестан и какви витамини да пиеш. Ти по календар може да си в 6 та седмица( според датата на последния ти цикъл), но ако си имала по- късна овулация и си забременяла по- късно този метод не е много точен. Кога те викат на преглед отново? Знаеш ли горе долу около кой ден от цикъла може да си забременяла?

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 09:16 от Sara ***

# 113
Здравейте, днес ходих на преглед в МЦ Фемина при д-р Врагалева и изобщо не съм очарована, нито от жената като човек нито от самия преглед, като цяло..... Посетих ги тъй като знам, че са с добра техника и там ще правя морфологиите и тн. и исках да видя 1-2 лекари.... Но ще си ходя при моя си лекар като цяло да ме следи.

Събличането и обличането бяха по-продължителни от самия преглед... Не си направи труда да пита за витамини само подметна "Трябва да пиеш фолиева киселина зн ли?!?!?" Разбира се, че знам що за ?

Хубавото е, че за 1 седмица от 1,17 е нараснало на 2,21. И вече не е само точка, прилича на желирано меченце  tooth

Записах се и за ранна ФМ за 20,06,2016 при д-р Икономова, стори ми се по-приятна...  Simple Smile

# 114
  • Пловдив
Момичета, има ли някоя от вас от Пловдив да ме насочи за ранна ФМ къде мога да направя? В понеделник съм на преглед, надявам се всичко да е наред и да чуем сърчице. До сега съм била веднъж за потвърждение на бременността и ми е притеснено дали всичко ще е нормално с бебчето.

# 115
I.skela, а ти защо искаш допълнителни витамини? Сега идва лятото, пълно е с плодове и зеленчуци, няма смисъл да се тъпчеш със синтетика. Simple Smile

Като цяло уж бременните не трябва да се чувстват болни и да ги третират като такива, но като изпишат на всички по 5 хапчета (изключвам когато е наложително), то почват да се възприемат така, а тези, които пък не пият, почват сами да си ги търсят. Grinning

# 116
кака Сврака , в Щерев всичко се плаща. Може някой от изследванията личната да ти ги пусне , ако искаш.

# 117
Аз си пия витамини попринцип, не знам при теб как е но аз не обичам всички плодове и зеленчуци, а в момента ми се ядът още по-малко от тези които попринцип ям. Колкото и разнообразно да се храниш не можеш да набавиш всичко нужно за развитието на плода.
Това е личното ми мнение, всеки има право на свое разбира се!  Wink

# 118
кака Сврака , в Щерев всичко се плаща. Може някой от изследванията личната да ти ги пусне , ако искаш.

Аз съм с близнаци - и за женска консултация трябва да ме следи АГ.. Та се чудя кой да избера. Иначе щеше да е най-лесно да е личния лекар, а да си ходя на профилактични прегледи при този, който си харесам. Така и така от здравната каса се поемат само 3 ехографа, а аз само дотук съм направила толкова..

# 119
  • София
Момичета, днес с ММ чухме сърчицето  Heart Eyes. Невероятен и неописуем миг, който няма да забравя.

Общи условия

Активация на акаунт