Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 818
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
И аз чух сърчицето, бебо е вече почти 2 см, има си много сладко гръбначно стълбче Simple Smile

# 121
  • Варна
Честито на всички, чули сърчице! Преди малко бях на лекар, не го чухме, но се видяха пулсации, което е същото. Сакчето е 3см, върви с 4-5 дни напред, както и при предната ми бременност, голям бебешок ще е. Започнах да повръщам и така както ги виждам нещата, скоро ще вляза в болница, като предния път. Но здраве да е и всичко да е наред, пък каквото, такова.

# 122
Честито и от мен на мамите чули сърчице  Hug

Искам да ви попитам , според вас нормално ли е 5 дни след закъснението да се види само малка точка ? Не трябваше ли вече да има сакче ?

# 123
  • Варна
Честито и от мен на мамите чули сърчице  Hug

Искам да ви попитам , според вас нормално ли е 5 дни след закъснението да се види само малка точка ? Не трябваше ли вече да има сакче ?

Пет дни след закъснението е много малко време, аз ходих седмица след закъснението и едва се видя сакчето, но не и ембриончето. Днес, около 3 седмици след закъснението, всичко си беше на място.  Simple Smile

# 124
  • София
Честито на всички чули сърчица !  Hug

Не знам коя от мамите беше споменала, фолиевата киселина(търговско наименование Неофолик) е задължителна за всички, поне до 3тия месец, а доктора ви е пропуснал да ви спомене, купете си.Витамини по ваша преценка, според мен бременеем в сезон с много плодове и зеленчуци и е излишно.Другите препарати се пият по преценка на доктора при наличен проблем.

ЗК не поема почти нищо, даже в 1 АГ (Тина Киркова) се плаща пакет.Отдавна не се занимавам със ЗК, но съм облагодетелствана със здравен допълнителен фонд от работата ми, та пари не давам никакви.Имам поглед над болницата от предното раждане, лекарите си вършат добре работата, много хвалят д-р Панова, при нея се следяха доста момичета.Моя близка 3 раждания има с нея.

При мен взимат 30лв за гледане с ехографа (всеки път ми записва клипче на плода и после си ги гледаме вкъщи с ММ), но това е вероятно, защото се следя за 2ри път при същия доктор и не е печелбар като повечето.По добре си взимайте пакет, със сигурност ще е по евтино.Фетална в Майчин Дом със сигурност знам че правят, там дори скрининга ранния е безплатен понякога.Аз си я правя в Малинов при моя си доктор.Трябва да се обадите и да питате.
Пари за тези неща не се пестят ! Wink

# 125
Здравейте от мен Simple Smile При положение, че по календар трябва да навлизам в 6 г.с. според вас нормално ли е да не се види сакче? newsm78

И друго - взела съм си сега едни витамини Pregnacare, но се чудя с какво да допълня (лекарят ми не ми даде абсолютно никаква насока, не ми е споменавал дори за Утрогестан-а). Май ще трябва да търся нов лекар...

Причината за всички притеснения е, че съм по-слаба (49 кг на 164см височина) и сама усещам, че нещата са си по-рискови. Confused

Според мен нищо рисково няма в тези килограми. На 164 са си идеални, колко искаш да си Simple Smile

Честито на всички останали Simple Smile

# 126
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Mar-bella, каква невероятна история.  Crazy Дано при следващият преглед вече да видите всичко на мястото си и да се успокоиш. Hug
Lilac, по-скоро е обратното - витамините никога не могат да заместят пълноценното и разнообразно хранене. Във всяка листовка си го пише. Ако можеш да си правиш плодови и зеленчукови сокове ще имаш много повече ползи и от най-скъпите витамини. На този етап е важно да взимаш фолиева киселина, а ако лекарят ти прецени по-натам ще ти предпише и други неща.

Ох, на мен втори ден ми е така лошо  Sick Не че преди не ми беше, но беше понамаляло, а сега с нова сила. Едва се влача, а имам сума ти неща да оправям вкъщи. Tired

# 127
  • Пловдив
ЗК не поема почти нищо, даже в 1 АГ (Тина Киркова) се плаща пакет.Отдавна не се занимавам със ЗК, но съм облагодетелствана със здравен допълнителен фонд от работата ми, та пари не давам никакви.
Аз също имам една карта, която ползвам за прегледи, допълнително от работата ни я дават. Не съм много наясно обаче какво покрива. Имаш ли някаква информация или пак зависи от застраховката? До сега ми се е налагало да я ползвам веднъж миналата година, защото не ми се занимаваше да обикалям за направления и да вися по опашки. Исках този месец изследванията да пусна през нея, но ми отказаха, защото съм нямала амбулаторен лист, което за мен беше нелогично. Но пък ако мога максимално да се възползвам от нея по време на бременността, ще е хубаво.

# 128
ЗК не поема почти нищо, даже в 1 АГ (Тина Киркова) се плаща пакет.Отдавна не се занимавам със ЗК, но съм облагодетелствана със здравен допълнителен фонд от работата ми, та пари не давам никакви.
Аз също имам една карта, която ползвам за прегледи, допълнително от работата ни я дават. Не съм много наясно обаче какво покрива. Имаш ли някаква информация или пак зависи от застраховката? До сега ми се е налагало да я ползвам веднъж миналата година, защото не ми се занимаваше да обикалям за направления и да вися по опашки. Исках този месец изследванията да пусна през нея, но ми отказаха, защото съм нямала амбулаторен лист, което за мен беше нелогично. Но пък ако мога максимално да се възползвам от нея по време на бременността, ще е хубаво.

Индивидуално си е за всяка компания, и за всеки пакет. Най-вероятно имаш номер на картата - обади им се и питай какво включва. Аз имам такава на Уника, която покрива болнично лечение, но не и бременност.

# 129
За да разбереш какво покрива или на номера за информация на твоето застрахователно дружестви или към човешки ресурси можеш да се обърнеш. Simple Smile

# 130
Момичета, днес видяхме сърчице,глава,телце. Леле, като човече бубулече. В 7 г.с. съм точно. В болница днес ме заведе притеснително червено кървене. А съм на Дуфастон от седмици с първото зацапване. Днес много се уплаших. Поревах си,че никой не ми помага и може и в болница да вляза. Размина се,слава богу.

# 131
Amoriel , и при мен така се случи! В 5 г.с и 3 дни се видя само плодно сакче -като точка, но днес в 6г.с и 6 дни видяхме ембрион с пулсации!!!!!! Чувството е неописуемо Simple Smile)

# 132
Milevami, честито сърчице, дано бързо се оправи кървенето.

I.skela, разбира се, всеки си преценява, не съжалявам, ако съм те засегнала. Simple Smile
Според мен хората са си създадени да износват децата си без да приемат допълнителни витамини, наскоро четох и една статия за бебета, родени в Аушвиц - въпреки мизерията всички се раждали здрави и пухкави. Simple Smile Организмът явно си се пренастройва и в най-гадните моменти, така че да изхрани растящия в корема човек.
Иначе и аз два пъти падах в капана на безбройните хапове, толкова лекарства и добавки не съм гълтала сякаш през живота си, колкото по време на бременност. Сега единствено фолиевата пия, да не изглеждам съвсем безотговорна Wink, а и спина бифида си е плашещо.

За ЖК и аз мисля да ползвам фонда, макар че има малко покритие и пак ще трябва да си доплащам, отделно и ФМ и подобни. А като гледам пакетите на някои болници колко струват, чак яд ме хваща - супер надценена история. Максимално се възползват от страховете на бъдещите родители и желанието им да направят всичко най-добро за детето си.
После с раждането същата работа, още повече ако искаш нещо съвсем нормално като присъствие на таткото или малко усамотение, или невероятния лукс водно раждане. :/

# 133
  • София

Картата, която ползвам е на България Здраве.Пакета ми е някакъв луксозен и цялото семейство се възползва от това.
В здравните заведения, които работят с фонда, просто си давам картата и не заплащам нищо.Тези които не ползват(както е и АГ-то) всеки път взимам Амбулаторен лист, като в него се описва всичко(вкл. изследвания, лечение),  взимам фактура с касов бон , където всичко пак е написано и след това предоставям на застрахователя.Ако имам изписани лекарствата от аптеката, също взимам фактура, защото ми поемат 70% от сумата за тях.Ако всичките разходи общо не надвишават 50лв ми изплащат парите веднага, над 50 по банков път в рамките на 10дена.Но имай предвид,че в  договора ми изрично е написано, че се поема бременност, говори със застрахователя, успех ! Simple Smile

# 134
Допълнителното здравно осигуряване е нещо чудесно. Ползвала съм го години наред - и не ми се беше налагало да стъпя в поликлиника. Но към момента това не е опция, най-малкото защото сама се осигурявам и договорите на фондовете за индивидуални клиенти са крайно неприемливи. То затова и всеки трябва да си знае какво му включват пакетите, понеже много зависи от това: колко броя е фирмата, която сключва договор, как се е договорила, с кой точно фонд се е договорила, какви са практиките на фонда, какви са му договорите с отделните лечебни заведения и пр.
До края на миналата година имах все още включено допълнително здравно, имах и лека интервенция във Вита - съответният фонд нямаха договор с тях и не покриха нищо от нея. През годините съм сменила сигурно 4 фонда - всички имаха различни условия. Но като цяло възможността да се възползваш от частните клиники и болници - е страхотен шанс според мен.

Затова и възнамерявам поне от каквото мога - да се възползвам по ЖК. Поне изследванията и 2-3 прегледа. Не че досега само не съм дала над 300лв. за лекарства и прегледи. Не мисля, че това е нещото, от което трябва да се пести, но за мен е важно и да си гони човек това, което му се полага.

Общи условия

Активация на акаунт