Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 830
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Хей привет от мен.  newsm51

Не съм ви писала от 2-3 дни, но аз взех, че се разболях момичета.  Weary Онзи ден...усетих, че ми дразни гърлото, започнах да кашлям и вдигнах 38 градуса температура. Разбира се изпаднах в шок...., много се изплаших.  Cry Започнах всичко бабино що знам -джинджифили, мед, лимон, инхалации с лайка, мед и сода, домашен сироп си направих и каквото още се сетите. Пих и един панадол за температурата и повече нямах. Днес съм значително по-добре. Остана ми само кашлицата.

Ходих при гинеколожката, която ми изписа единствено спрей с лайка и прополис за гърлото и ми каза да се оправям. Даде ми 7 дни болничен. Сега се притеснявам дали всичко е наред и дали тази настинка не е била вредна за 8 ма г.с. ... smile3518

На всички нови януарки добре дошли и много хубави моменти да имаме тук! bouquet

Останалите симптоми и аз си ги имам. Гаденето най-вече. Също така често ходене до тоалетна и непоносимост към определени храни. Blush

Извинявам се за дългия пост, но това е, защото не бях писала отдавна. Иначе съм кратка. Mr. Green

# 151
Минахме прегледа емббрито расте.
Всяка седмица ходим да София.
От няколко дни имам ужасно главоболие.
Открих, че ми минава от сладък сок или компот, който си разбивам с миксер.

# 152
Хахах значи аз бебето още не съм го приела  Mr. Green Иначе и аз съм така, ставам посред нощите за малка нужда, заспивам още към 9-10 и вече към 3-4 съм се наспала...

Днес имам нова екстра - пробождаща болка долу вляво някъде около яйчника newsm78 Някой да се оплаква от същото?
Аз имам такива болки вляво, "моят доктор", когато отидох за установяване на бременността му споделих за тази болка и той само каза "да,да нищо ти няма нормално е", след което му обясних, че е само вляво и не е като обичайните спазми, но това не го смути особенно много затова на следващия ден отидох на друго място и по време на ехографа още преди да съм казала, че имам болки АГ-то ме попита дали имам болки вляво и след това ми съобщи, че имам 4 см киста образувала се в резултат на жълтото тяло и каза, че задължително трябва да се следи, забрани ми някои движения, след което каза да внимавам защото, ако се уголемява и не изчезне до 12г.с ще се наложи лапароскопия. Така че когато ходиш на преглед ги накарай да видят и яйчниците. И все пак дано при теб да са просто обикновени спазми, пожелавам ти късмет Simple Smile

# 153
  • Пловдив
Аз съм с поликистозни яйчници, на прегледа на 5.05 направо бяха цъфнали. Толкова много кистички имаше. Аз първоначално се уплаших, но явно е нормално за това състояние. След прегледа ме болеше от едната страна, но знам, че е от кистите, защото и на предни прегледи се е получавало така. Да не говорим, че при предишния АГ така ме натискаше с външния ехограф, че щях да умра от болки. От снощи пак ме наболява едната страна и гледам да не спя на нея. По принцип около тази дата трябва да ми идва, а до колкото знам при някои жени около датата на цикъла има обичайните болки за него. Пия си но-шпа и това е. Лека и спокойна вечер на всички!

# 154
Здравейте и от мен Simple Smile
Аз почти не мърдам от леглото , но ме притеснява , че зацапването изчезна , а уж трябваше да продължи ,за да се изчисти хематомът........
Иначи почти нямам апетит, не ми се гади , дразни ме само миризмата на цигари.......... отслабнала съм и ако не знаех, че съм бременна , нямаше и да си го помисля.

# 155
Сега се притеснявам дали всичко е наред и дали тази настинка не е била вредна за 8 ма г.с. ... smile3518

Ама стига глупости, как ще е вредна? Бременните жени са като всички останали - и те се разболяват, особено пък от настинки. Организмът си го е измислил как да се справи това. Единствената разлика е, че има определени медикаменти, които не е добре да се пият, заради страничните ефекти.

При мен гаденето поспря за момента, нямам други симптоми на бременност, освен гадното подуване на корема. Малко да хапна и се издува като топка, почва да задържа въздух  и понякога стига до спазми, чак не можех да стана онази вечер.... Confused

# 156
Аз започвам да се притеснявам вече за прегледа във вторник ooooh! Наумила съм си, че нещо не е наред, мъжО се видя в чудо... Наистина правя всичко възможно да гоня лошите мисли, ама съм и аз една...пуу Crossing Arms

# 157
Хей привет от мен.  newsm51

Не съм ви писала от 2-3 дни, но аз взех, че се разболях момичета.  Weary Онзи ден...усетих, че ми дразни гърлото, започнах да кашлям и вдигнах 38 градуса температура. Разбира се изпаднах в шок...., много се изплаших.  Cry Започнах всичко бабино що знам -джинджифили, мед, лимон, инхалации с лайка, мед и сода, домашен сироп си направих и каквото още се сетите. Пих и един панадол за температурата и повече нямах. Днес съм значително по-добре. Остана ми само кашлицата.

Ходих при гинеколожката, която ми изписа единствено спрей с лайка и прополис за гърлото и ми каза да се оправям. Даде ми 7 дни болничен. Сега се притеснявам дали всичко е наред и дали тази настинка не е била вредна за 8 ма г.с. ... smile3518

На всички нови януарки добре дошли и много хубави моменти да имаме тук! bouquet

Останалите симптоми и аз си ги имам. Гаденето най-вече. Също така често ходене до тоалетна и непоносимост към определени храни. Blush

Извинявам се за дългия пост, но това е, защото не бях писала отдавна. Иначе съм кратка. Mr. Green

Не се притеснявай, лек вирус едва ли може да повлияе...Миналата бременност успях да се опазя и нито един парацетамол не ми се наложи да изпия, но тази няма да е така  Sad Вече преборих (надявам се) една хрема, слава Богу, само с нея се разминах. Пих Шуслерови соли и Инфлуцид. Бях питала моята лекарка първата бременност какво да правя, ако се разболея- каза парацетамол или прахчета на основата на парацетамол. Имам приятелки, лекували се само с Шуслерови соли по време на бременност, имам и такива, на които са изписвали антибиотици, като лекарите са ги уверявали, че са изчистени...
Високата температура е опасна при бременност, но твоята е била нищо, а и за кратко, не се безпокой.
На мен много ми е натоварен графикът напоследък, ще трябва да се организирам на лекар да отида най-накрая. Дали ще има шанс за сърчице идващата седмица, как мислите? Карам 7-ма седмица, ще ги навърша в петък, но по мои сметки трябва да съм напред с 4-5 дни.

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 15:34 от Vi_ta

# 158
Щастливка, почти всяка бременна жена изкарва разни вируси и настинки. С този намален имунитет е нормално, няма какво да се тревожиш. Все пак организмът намира начини да се справи.

Лилак, мисли положително или ако ти е трудно, гледай да се разсейваш с други неща.

Vi_ta, би трябвало да видите вече сърчице ако те гледат с вагинален ултразвук и е достатъчно добър.
Успех!

За гаденето при бременност и според класическата хомеопатия се касае за непълно приемане на майчинството. Малко са щастливките, които нямат съвсем никакви колебания явно Rolling Eyes

Ние вчера с ММ бяхме на преглед и си видяхме бобчето  Two Hearts Расте милото човеченце, така му се зарадвахме  Heart Eyes Обсъждахме и ранните тестове за Даун - има някакъв нов, който още не беше актуален когато бях бременна първият път. Само кръвен - прави се след 11та седмица. Извличат клетки на ембриона от кръвта на майката и ги изследват - 99% точност и никакъв риск за бременността. Много впечатляващо. Предполагам казват и пола.

# 159
Ще да ме извинят с тези психологии, но за мен са пълни глупости. Гаденето е абсолютно механична реакция на организма спрямо случващото се. Доколкото има липса на готовност, тя е във физическото състояние на организма, а не с психическото.
Съдейки по трите си бременности - първите две си бяха напълно желани и чакани. Айде, първата да кажеш, че като първо дете нещо да съм се била стряскала, но с втората вече си знаех какво ме чака и бях напълно готова за него. Третата ми бременност сега е желана, но неочаквана - в психически аспект има най-много основания да се смята, че не съм я приела. Засега се движа най-добре по отношение на гадене. Но всъщност и предните пъти истинското гадене почваше след 8-9 седмица.

# 160
Обсъждахме и ранните тестове за Даун - има някакъв нов, който още не беше актуален когато бях бременна първият път. Само кръвен - прави се след 11та седмица. Извличат клетки на ембриона от кръвта на майката и ги изследват - 99% точност и никакъв риск за бременността. Много впечатляващо. Предполагам казват и пола.

Това да не са тези неинвазивните тестове по 1500-2000лв.?

# 161
Lulu25, при мен бременностите също винаги са били желани. Предполагам тук се включват разни подсъзнателни страхове преди всичко, не нещо друго. Разбира се, физиологичното състояние не го изключвам в никакъв случай и не ангажирам никого с моето мнение Peace Даже не знам дали при мен гаденето не е от витамините. Бях си съвсем добре докато не взех първата порция витамини за деня  Crossing Arms 

Кака Сврака, да, разрових се и видях, че за тях става дума. Бая скъпи са в България, чак е ненормално #Crazy Тук са 500 долара.

# 162
Здравейте момичета  bouquet
Напоследък не съм много активна, като съм на работа само Ви чета а вкъщи постоянно гледам да си полегна. Такъв мързел ме е налегнал,че ми е трудно да ви опиша. Дори съм изоставила леко къщната работа  prostor clean clean
Гаденето и при мен продължава, но до сега съм повръщала само 3 пъти. Нищо не ми се яде, ама като казвам нищо, съвсем нищо! Sick Sick Sick

Вие какво мислите за извличането на стволови клетки и поставянето им в банка, защото ние вкъщи още размишляваме над това? newsm78

# 163
  • Пловдив
Относно стволовите клетки, наскоро гледах клип от семинар за бременността. Водещата там, която беше акушер, ако не се лъжа, посъветва преди раждането да споделите с АГ, който ще води раждането, след като бебето излезе да не се реже веднага пъпната връв. По този начин, ако има нужда ще "извлече" от стволовите клетки от пъпчето. Каза, че това е единствения момент, в който бебето може да се възползва от това. Предполагам обаче, че това става ако си платиш за екип, при обикновеното раждане не знам дали биха се съобразили.

Аз днес ще ходя на преглед, дано всичко е наред и чуем сърчице. Цяла нощ сънувам бебета, направо така ме е обзел страха, че не знам как ще отида, хич не ми е спокойно Sad

# 164
  • София
slavin4eto, и аз съм така, сънувам бебета и съм луднала. #Crazy Flutter

Ох аз да ви питам пък.  Thinking Днес усещам, че гърдите не ме болят така силно и не са ми толкова напрегнати май newsm78 При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт