Януари още е далече, но мама е чула сърчицето вече! - Тема 2

• 42 848
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Ох аз да ви питам пък.  Thinking Днес усещам, че гърдите не ме болят така силно и не са ми толкова напрегнати май newsm78 При вас как е?
И при мен са по-малко напрегнати, отколкото предните седмици. Като се има предвид, че имаше дни, в които така ме боляха, че не можех да спя, сега са мааалко по-добре. Не мисля, че е притеснително.

# 166
Мен също по малко, обаче пък зърната ме болят повече Sad

# 167
  • София
Аз пък в пубертета нямах толкова пъпки, колкото сега  newsm78 Направо не смея да се погледна в огледалото. Малко по-късно съм на преглед, нямам търпение  Heart Eyes

# 168
Момичета , някой би ли ми казал колко ви беше размера на сакчето при 8/9 дни закъснение ?

# 169
Гърдите ме болят от деня след предполагаемото зачеване. Болят ме постоянно, но не много, мога да спя върху тях, просто са по-тежки и обемни. Видимо пораснаха още преди да си направя теста за бременност. В момента съм с една чашка нагоре, като килограми съм 1-1.5 плюс, но преобладаващата част е задържана вода, понеже не тренирам така активно. В осма седмица съм.

# 170
  • Пловдив
Момичета , някой би ли ми казал колко ви беше размера на сакчето при 8/9 дни закъснение ?
При мен пише 0,69 см Simple Smile Но пък АГ каза, че това отговаряло на 5 дни закъснение. Моя цикъл не е от най-точните заради ПКЯ, но предполагам няма да има огромна разлика.

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 14:31 от slavin4eto

# 171
При мен дискомфортът в гърдите се променя. Има си едно постоянно напрежение, има сутрини, в които се събуждам и направо имам усещането, че ще се пръснат. Странното е, че ме боли повече лявата гърда, дори понякога не мога да спя на лявата страна, че буквално се схващам така. Аз като цяло с това усещане съм свикнала - обикновено ме боляха 1-2 седмици преди цикъл. Затова и не се усъмних за бременност, просто с точно този дискомфорт си бях свикнала Simple Smile

Иначе аз поне тия няколко дни се чувствам чудесно. Като ми размина напрежението от тревогата за кръвоизлива - и направо съм си нов човек.  Mr. Green

Тези дни трябва да се регистрирам по ЖК и да си пусна изследванията. Трябва и с малко бумащинка да се заема, че съм си загубила здравната книжка, а преднишният път за болничен ми я искаха.  ooooh!

# 172
  • Пловдив
Как стои въпроса с ЖК? От личния лекар ли се взима направление? И като се запишеш за ЖК може ли направо да се излезе в болничен до края на бременността? По принцип трябва да съм в 9 г.с., време ли е вече да се запиша. Извинявай за въпросите, но не съм наясно и ме е обзела една паника от неизвестното Sad

# 173
Как стои въпроса с ЖК? От личния лекар ли се взима направление? И като се запишеш за ЖК може ли направо да се излезе в болничен до края на бременността? По принцип трябва да съм в 9 г.с., време ли е вече да се запиша. Извинявай за въпросите, но не съм наясно и ме е обзела една паника от неизвестното Sad

Никъде не пише конкретен срок кога - нали и аз това издирвах. Само пише, че регистрацията се прави при първо посещение през 1-ви триместър. И това е. Но повечето АГ-та не се навиват преди да се появи пулс, първият доктор, при който ходих не искаше дори преди 10-11 седмица.

Иначе да - отиваш за направление при личен лекар, после при избраното АГ (което работи със здравна каса), регистрират те - и оттам вече ти се пускат и изследванията, които са задължителни: кръв, урина и пр.
Иначе и аз съм в 9-та. Според мен не е рано, а и вторият доктор (да не обяснявам пак дългата история) даже ме изръчка да побързам с регистрацията.

# 174
  • София
За ЖК се изисква направление от личният лекар, ако гинеколога работи със здравната каса, ако не работи, не ви трябва.Освен това започва след 3тия месец , т.е 11/12 седмица, тогава са първите изследвания(ПКК, серология, урина и т.н), аз се записвам винаги в деня в които си правя всичкия набор от изследвания, най-добре да се пита АГ-то.Може да се излезе в болничен преди записването на ЖК. Това бях го писала в друг пост.

Гледах, че сте обсъждали ранния скрининг.Само кръв са ми взимали, нищо повече. Явно преди години други методи са ползвани.В частната клиника цената беше 100лв.

Не знам дали, защото ми е за втори път, ама нищо не ме боли.Нито гърди, нито матка.Болките при първата бременност отшумяха някъде към 3тия месец.

*Мери* при мен в 4г.с при прегледа се е виждала само структура приличаща на плодно сакче с диаметър 2мм и жълто тяло.

# 175
  • Варна
Мери, на 8-ми ден закъснение ходих при двама лекари, които ме гледаха с вагинален ехограф. При първия излезе 8.1 мм, а при втория с по-добър ехограф - 1.09 см. Обаче закъснението ми е било точно 8 дни, защото съм следила овулация.

# 176
Миналата седмица на 5 дни закъснение се видя точка 4,2мм. , днес на 10 закъснение се вижда точка с размери 3,7 мм. Каза ми да изчакам до петък , за да видим как върви . По изчисления трябва след два дни да влизам в 6г.с. , а точката все си отговаря на 4г.с. и 1 ден .

# 177
Аз пък в пубертета нямах толкова пъпки, колкото сега  newsm78 Направо не смея да се погледна в огледалото. Малко по-късно съм на преглед, нямам търпение  Heart Eyes

Тези суеверните казват, че това говорело за момиченце Simple Smile Крадяло ти красотата Grinning Grinning Grinning Или пък много женски хормони на едно място....

# 178

Тези суеверните казват, че това говорело за момиченце Simple Smile Крадяло ти красотата Grinning Grinning Grinning Или пък много женски хормони на едно място....

Аха, той и моят нос цъфти от пъпки последните седмици.  Mr. Green
Ще ги видим суеверните. Laughing Има 50% шанс да са прави Grinning Grinning Grinning

То нали знаете - това е като с динозавъра: 50% е шанса: или ще видиш динозавър, или няма да видиш.

# 179
  • Пловдив

А дано, аз и петна си имам в бонус  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт